Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Birmingham

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Birmingham

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi BHX
Lennon hinta 172 €

Keski-Englanti tutuksi – halvat lennot Helsingistä Birminghamiin

Birmingham on entinen teollisuuskaupunki, joka tarjoaa matkailijalle monenlaisia elämyksiä kulttuuririennoista gourmet-aterioihin. Kun kaupungin vilske uuvuttaa, tarjoavat kasvitieteellinen puutarha tai Bromwichin linnan puutarhat vihreän keitaan, johon vetäytyä lepäämään.

Herkkusuiden kannattaa suunnata maistelemaan suklaaherkkuja Cadbury Worldiin, josta voi ostaa myös makoisat tuliaiset kotiin. Liikuntahaasteita kaipaaville hyvä kohde on Rock Up -kiipeilykeskus. Klassisen musiikin ystävän kannattaa katsastaa kaupungin sinfoniaorkesterin ohjelma. Shoppailijan ja gourmet-ruoan ystävän on viisainta suunnata The Mailboxin kauppakeskukseen. Muita suosittuja ostoskeskuksia ovat Bullring ja Grand Central Birmingham. Mieleenpainuvia gourmet-elämyksiä löytyy myös Spiceal Streetiltä.

Lennot Helsingistä Englannin Birminghamiin sisältävät välilaskun, mutta et silti joudu viettämään puolta päivää lentokentillä ja ilmassa. Esimerkiksi reilun tunnin välilasku Amsterdamissa tekee kokonaismatka-ajaksi Helsingistä Birminghamiin viisi tuntia. Birminghamiin on yleensä järkevintä lentää Birminghamin lentokentälle (BHX), joka sijaitsee kaupungista 10 kilometriä lounaaseen. Toinen vaihtoehto on East Midlands Airport (EMA), joka sijaitsee Leicestershiren kreivikunnassa 56 kilometriä kaupungista koilliseen Derbyn ja Nottinghamin tuntumassa.

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Helsingistä Birminghamiin matkaa on reilut 1 400 kilometriä. Yhdellä välilaskulla lentoja Helsingistä Birminghamiin tarjoavat muun muassa Air Berlin, Air France, British Airways, KLM, Lufthansa ja SAS. Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääset kehärataa pitkin I-junalla Tikkurilan kautta tai P-junalla Myyrmäen kautta, seutuliikenteen busseilla tai Finnair City Busilla Elielinaukiolta Rautatieaseman kupeesta. Muualta Suomesta tultaessa osa kaukoliikenteen bussivuoroista ajaa suoraan lentoasemalle tai sen kautta. Mikäli tulet omalla autolla, selviät sitä halvemmalla, mitä kauemmas kentästä pysäköit matkan ajaksi. Bussit kulkevat lentoparkkialueilta terminaaleihin. Lentokentän lähihotelleilla on oma maksuton bussikuljetuksensa kentälle.

Birminghamin lentoasemalta kaupunkiin

Birminghamin lentoasemalta pääset maksutta Air-Rail Link -junalla Birmingham International Stationille kahdessa minuutissa. Birmingham International Stationilta menee useita junia tunnissa Birmingham New Streetin asemalle. Junamatka kestää vain 10 minuuttia.

New Streetin asema on tärkeä raideliikenteen solmukohta ja Lontoon ulkopuolisen Britannian vilkkaimmin liikennöity rautatieasema. Sieltä eteenpäin voit jatkaa esimerkiksi nykyaikaisella raitiovaunulla, joka tunnetaan nimellä Midland Metro. Maanalaista kaupungissa ei ole. Kentältä on myös bussiyhteys Birminghamin keskustaan bussilla 97/97A ympäri vuorokauden.

Jos olet valmis itse hyppäämään auton rattiin ja uhmaamaan vasemmanpuoleista liikennettä, saapuvien lentojen aulassa on seitsemän autovuokraamon tiskit. Ne avaavat aamukuudelta ja ovat auki puolille öin.

East Midlandsin lentoasemalta Birminghamiin

East Midlandsin lentokentältä Birminghamiin pääset matkaamalla Skylinkillä noin 35 minuutin matkan Derbyyn ja jatkamalla sieltä junalla. Junamatka Derbystä Birmingham New Streetille kestää 35–50 minuuttia. Lentokentällä palvelee myös neljä autovuokraamoa.

Teollisen vallankumouksen syntysijoilla

Birmingham kasvoi teollisen vallankumouksen myötä markkinapaikasta Englannin toiseksi suurimmaksi kaupungiksi. Täällä käynnistyi muun muassa maailman ensimmäinen mekaaninen puuvillakehräämö vuonna 1741. Ratkaiseva merkitys teollisuuden kehitykselle oli James Wattin ja Matthew Boultonin höyrykoneella, joka näki päivänvalon Birminghamin Sohossa.

Birminghamin nimi oli historian hämärissä Bromwicham, ja kaupungista lähtöisin olevia kutsutaankin lempinimellä Brummies. Aitoja Brummieita pääset jututtamaan lukuisissa paikallisissa pubeissa ja tyylikkäissä baareissa.

Brindleyplace on suosittu illanviettoalue, johon on helppo tulla lasilliselle esimerkiksi ennen konserttia tai näytelmää. Sen vieressä ovat mm. The Barclaycard Arena, The Crescent Theatre ja International Convention Centre, jonka Symphony Hall toimii klassisen musiikin esityspaikkana. Birminghamin sinfoniaorkesteria johti aikanaan vuosikymmenen ajan suomalainen kapellimestari Sakari Oramo.

Lennot Helsinki – Birmingham

Onko kohteiden Helsinki ja Birmingham välillä suoria lentoja?

Jos haluat lentää suoraan kohteiden Helsinki ja Birmingham välillä, se ei ole mahdollista juuri nyt. Tällä reitillä ei ole suoria lentoja. Mutta muutama yhtiö liikennöi välilaskullisia lentoja.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Birmingham välisille lennoille?

Aiotko matkustaa kohteiden Helsinki ja Birmingham välillä etkä tiedä varmasti lähtö- tai saapumiskenttääsi? Lähtökenttäsi tulee mitä luultavimmin olemaan Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja saapumiskenttäsi Birmingham (BHX).

Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Helsinki ja Birmingham välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Kohteiden Birmingham ja Helsinki välillä operoi lukuisia lentoyhtiöitä, mutta jos haluat varata lentosi yhdeltä parhaimmista, tarkista näiden neljän suositun lentoyhtiön tarjonta:

  • Lufthansa, 81 lentoa kuussa
  • Singapore Airlines, 57 lentoa kuussa
  • ANA, 57 lentoa kuussa
  • United Airlines, 52 lentoa kuussa
Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Birmingham välillä on?

Birmingham kutsuu tutustumaan. Aloita upea seikkailu varaamalla liput yhdelle 3 jokapäiväisestä lennosta reitillä Helsinki – Birmingham.

Varatuimmat hotellit Birmingham

Näytä kaikki 1 667 majoitusliikettä kohteessa Birmingham
26 €
easyHotel Birmingham

easyHotel Birmingham

3.0 kautta 5.0
EasyHotel Birmingham on saanut hyvää palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta The Mailbox. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi aamiaisen (lisämaksusta) ja Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa (lisämaksusta). Kaikki huoneet tarjoavat taulutelevisiot ja Wi-Fi-yhteyden.
57 €
Holiday Inn Birmingham City Centre

Holiday Inn Birmingham City Centre

3.0 kautta 5.0
Holiday Inn Birmingham City Centre on saanut mainiota palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Bullring & Grand Central. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ravintolan ja baarin. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.
99 €
Genting Hotel

Genting Hotel

4.0 kautta 5.0
Genting Hotel on saanut mahtavaa palautetta huoneiden mukavuudesta. Majoitusliike sijaitsee kokouskeskuksen yhteydessä, ja Resorts World Birmingham on vain lyhyen kävelymatkan päässä. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, kasino ja kuntoklubi. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevisiot.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.