Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Porto

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Porto

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi OPO
Lennon hinta 169 €

Halvat lennot Helsingistä Portoon

Pidätkö portviinistä? Tiesitkö, että viini sai nimensä 1600-luvun loppupuoliskolla Porto-satamakaupungista? Portugalin toiseksi suurin kaupunki Porto on viehättävä, tunnelmaltaan ainutlaatuinen kaupunki, jonka historiallinen keskusta on merkitty UNESCON maailmanperintökohteeksi. Kaupungissa on lähes 1,5 miljoonaa asukasta, ja se on kiehtova sekoitus ajatonta ja modernia eteläeurooppalaista kaupunkielämää perinteikkäässä ympäristössä. Portolla on tosiaan pitkä historia, ja alueella tiedetään olleen asutusta jo noin vuonna 300 eaa. Rakennuskulttuurinsa puolesta Porto on äärimmäisen monipuolinen: kaupungista on mahdollista löytää mitä tahansa romaanisesta katedraalista 1900-luvun jälkipuoliskolla rakennettuihin laajoihin vuokra-asuntoprojekteihin. Maalauksellisimmat näkymät löytyvät keskuskadun ja joenrannasta välistä Porton historiallisesta keskustasta. Kaupunki on äärimmäisen tunnelmallinen, ja siellä voi nauttia täysin siemauksin eteläeurooppalaisesta elämäntyylistä herkullisen ruoan äärellä portviiniä siemaillen! Portoa pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista ”kätketyistä aarteista”. Kuinka moni lisäksi tietää, että Porto on kaikkien tunteman fiktiivisen hahmon Harry Potterin synnyinkaupunki? J. K. Rowling toimi kaupungissa englanninopettajana alkaessaan kirjoittaa sarjan ensimmäistä kirjaa.

Halvat lennot Helsingistä Portoon

Helsingistä ei valitettavasti vielä pääse suoralla lennolla Portoon. Yhden välilaskun lentoja järjestävät monet eri lentoyhtiöt, kuten Finnair, Lufthansa, White Airways, TAP Portugal ja SAS. Välilasku voidaan suorittaa esimerkiksi Zürichissä, Amsterdamissa, Frankfurtissa, Lontoossa tai Lissabonissa. Lentojen kestot vaihtelevat varsin paljon: vähimmäiskesto on noin 6,5 tuntia, mutta jos vaihto on pitkä, matkaan voi kulua yli 10 tuntia. Jos haluat mahdollisimman kätevät lennot Helsingistä Portoon, vertaile eri vaihtoehtoja matkan keston ja hinnan kannalta. Lentojen hinnat vaihtelevat sekä vuodenajan että lentopäivän mukaan. Hinnat voivat olla hieman halvempia syyskaudella, minkä lisäksi hinnat yleensä kohoavat viikonloppua kohti, joten matkaan kannattaa mahdollisuuksien mukaan lähteä alkuviikosta. Lippujen ostoajankohta on sekin vaikuttava tekijä. Yleisesti ottaen voi sanoa, että mitä aikaisemmin lippuja pääsee varaamaan, sitä halvemmalla ne saa. Matkustusajankohtaa miettiessään voi huomioida myös ilmaston: Portolle tyypillisiä ovat kuiva, lämmin kesä ja leuto, sateinen talvi. Kesäkausi kestää vain noin kolmisen kuukautta, ja sateisinta on marras–joulukuussa. Lippujen hinnoissa on lisäksi pieni piikki joululoman ja uudenvuoden aikaan, joten silloin matkustamista ehkä kannattaa välttää.

Helsinki-Vantaan lentoasema

Kansainväliset lennot lähtevät Helsinki-Vantaan lentoasemalta (IATA-koodi HEL), joka sijaitsee alle 20 kilometrin päässä pääkaupungin keskustasta pohjoiseen. Matkustajia kentällä on yli 16 miljoonaa vuodessa. Lentokentälle pääsee sekä omalla autolla että julkisilla kulkuvälineillä. Junia kulkee Tikkurilan ja Myyrmäen kautta, ja matka-aika keskustasta kentälle on noin puoli tuntia. Elielinaukiolta lentokentälle kulkee myös Finnair City Bus ja Rautatientorilta seutulinja 615, joka saapuu kentälle noin 40 minuutissa. Jos kentälle haluaa tulla omalla autolla, sen voi parkkeerata matkan ajaksi jollekin lentokentän pysäköintialueista. Viikon pysäköinti maksaa halvimmillaan vähän päälle 40 euroa.

Porton lentoasema

Porton kansainvälinen lentoasema eli Francisco Sá Carneiro Airport (IATA-koodi OPO) sijaitsee vähän yli 10 kilometrin päässä Porton keskustasta. Porton lentoasema on maan toiseksi liikennöidyin kenttä, ja se toimii Ryanairin, easyJetin ja TAP Portugalin kotikenttänä Portugalissa. Kentälle lentävät myös esimerkiksi Lufthansa, British Airways, Ryanair, Air Europa ja Vueling. Taksien lisäksi keskustaan pääsee metrolla ja bussilla. Porto Metron E-linjalla matka pääteasemalle kestää noin puoli tuntia, ja junia kulkee 20 minuutin välein. STCP:n bussit kulkevat lentokentän ja kaupungin väliä, ja toiminnassa on myös yöbussi. Kaiken kaikkiaan Porton lentoasemalta pääsee helposti kaupunkiin, ja kaupungissa turisti voi hyödyntää kattavaa julkisen liikenteen verkostoa. Miksi et lähtisi tutustumaan yhteen Euroopan viimeisimmistä aarteista? Vieraile ebookersin sivuilla ja hae sopivat lennot Helsingistä Portoon!

Lennot Helsinki – Porto

Onko kohteiden Helsinki ja Porto välillä suoria lentoja?

Mikään lentoyhtiö ei tällä hetkellä lennä suoraan kohteiden Helsinki ja Porto välillä. Pari tarjoaa välilaskullisia lentoja, joten ota huomioon, että matkallasi tulee olemaan vähintään yksi välilasku.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Porto välisille lennoille?

Oletko matkalla kohteiden Helsinki ja Porto välillä etkä tiedä miltä kentältä lentosi lähtee tai mille se laskeutuu? Lähtölentokenttäsi tulee mitä todennäköisemmin olemaan Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja saapumiskenttäsi Porto (OPO-Francisco Sá Carneiron lentoasema).

Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Helsinki ja Porto välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Ystävällinen palvelu, ylimääräinen jalkatila ja luotettavuus ovat joitain lentoyhtiöt toisistaan erottavia asioita. Monet yhtiöt tarjoavat lentoja reitille Helsinki – Porto, ja tässä ovat vain niistä suosituimmat vaihtoehdot:

  • Lufthansa, 76 lentoa kuussa
  • TAP Portugal, 60 lentoa kuussa
  • ANA, 53 lentoa kuussa
  • United Airlines, 49 lentoa kuussa
  • Air Canada, 40 lentoa kuussa
  • Singapore Airlines, 23 lentoa kuussa
Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Porto välillä on?

Matka kohteiden Helsinki ja Porto välillä ei voisi olla helpompi. 3 päivittäistä lentoa varmistavat, että voit helposti valita itsellesi parhaiten sopivan ajan.

Varatuimmat hotellit Porto

Näytä kaikki 3 885 majoitusliikettä kohteessa Porto
55 €
Solar Antigo Porto Aeroporto

Solar Antigo Porto Aeroporto

4.0 kautta 5.0 Avenida do Aeroporto, 288, Maia
Solar Antigo Porto Aeroporto on saanut loistavaa palautetta sijainnistaan lähellä lentokenttää. Majoitusliike sijaitsee lähellä kohdetta Matosinhosin ranta. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen aamiainen, ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja ilmainen omatoiminen pysäköinti. Tässä 4 tähden aamiaismajoituksessa on 9 huonetta. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja ilmaiset minibaarituotteet.
69 €
Eurostars Porto Centro

Eurostars Porto Centro

4.0 kautta 5.0 Rua Sampaio Bruno Nº 77, Porto
Eurostars Porto Centro on saanut loistavaa palautetta alueen nähtävyyksistä. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Porton katedraali. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä baarin ja aamiaisen (lisämaksusta). Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LCD-televisiot.
Hae hinnat
Charm Garden

Charm Garden

3.0 kautta 5.0 Rua do Almada 444, Porto
Charm Garden Almada on saanut hyvää palautetta alueen julkisista kulkuyhteyksistä. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Porton kaupungintalo. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä aamiaisen (lisämaksusta) ja lentokenttäkuljetukset (lisämaksusta). Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.