Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Löydä täydellinen lentosi yli 400 lentoyhtiön joukosta

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat meno-paluu lennot Krakova

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tieto lennoista

Kohdelentokenttä Johannes Paavali II - Balice
Kohdekaupunki Krakova
Lennon hinta 54 €

Varaa lennot Krakovaan ja tutustu alueen monipuoliseen historiaan

Krakova on yksi Puolan suurimmista ja vanhimmista kaupungeista. 1500-luvulle saakka Puolan pääkaupunkina toiminut Krakova on täynnä nähtävää: vanhat rakennukset ja monumentit kertovat kaupungin historiasta keskiajalta toiseen maailmansotaan, minkä lisäksi maan menneisyyteen voi tutustua kaupungin lukuisissa museoissa. Krakovan ympäristöstä löytyy myös mielenkiintoisia retkikohteita, kuten Wieliczkan suolakaivokset ja Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri. Historian lisäksi Krakovassa on myös hyvät ostosmahdollisuudet, paljon niin puolalaisia kuin kansainvälisiäkin ravintoloita ja kattava kulttuuritarjonta. Varaa lennot Krakovaan ja tutustu Puolan ainutlaatuiseen historiaan kaupungissa, josta ei tekemistä puutu!

Halvat lennot Krakovaan Helsingistä tai Turusta

Finnair lentää Helsinki-Vantaalta suoraan Krakovaan vuoden ympäri, minkä lisäksi puolalaiskohteeseen pääsee myös useiden eri lentoyhtiöiden välilaskullisilla lennoilla. Finnairin suora lento Krakovaan kestää noin kaksi tuntia suuntaansa, kun taas välilaskulliset yhteydet vievät lyhimmillään viitisen tuntia. Edullisia lentoja Krakovaan tarjoaa varsinkin Lufthansa, jonka reiteillä konetta vaihdetaan Saksan Münchenissä tai Frankfurtissa.

Krakovaan voi lentää Helsinki-Vantaan lisäksi edullisesti myös Turun lentoasemalta. Tällä reitillä lennetään ensin Wizz Airilla Gdanskiin, josta matka jatkuu Krakovaan puolalaisen lentoyhtiön LOT:n siivin. Koska lentoyhtiöitä on reitillä kaksi ja Wizz Air on niin kutsuttu halpalentoyhtiö, on vaihto tässä tapauksessa kuitenkin matkailijan omalla vastuulla.

Krakovan kansainvälinen lentoasema Johannes Paavali II sijaitsee reilun kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Nopein yhteys lentoaseman ja keskustan välillä on lentokenttäjuna, joka kulkee puolen tunnin välein aamuneljästä keskiyöhön. Junalippu maksaa kymmenisen zlotya, ja lippuja voi ostaa laiturilla olevista automaateista sekä itse junasta. Hieman edullisemmin eli noin neljällä zlotylla keskustaan pääsee bussin kyydissä. Bussimatka kuitenkin kestää reilusti pidempään kuin kahdenkymmenen minuutin junamatka.

Krakova on edullinen kesäkaupunki

Krakovan hintataso on huomattavasti Suomea edullisempi, mikä näkyy varsinkin majoituksen ja ruoan hinnoissa. Myös ostokset ovat pääasiassa edullisempia kuin Suomessa. Krakova on helppo ja turvallinen matkakohde: keskusta-alueella on kätevä liikkua jalkaisinkin ja paikalliset auttavat eksynyttä turistia mielellään. Julkinen liikenne pelaa kaupungissa hyvin ja on niin ikään edullista. Puolalaiset ihmiset puhuvat yleensä hyvin englantia, mutta kohteliaisuussyistä ennen matkaa on hyvä opetella myös jokunen sana puolaa.

Paras aika matkustaa Krakovaan on kesä, jolloin kaupungissa on lämmintä ja aurinkoista ja kadut täyttyvät ihmisistä ja tapahtumista. Keskikesällä ihmisiä on Krakovassa usein tungokseen saakka, ja rauhaa kaipaavan kannattaakin ajoittaa kesälomansa esimerkiksi touko- tai syyskuulle. Talvet ovat Krakovassa kylmiä, ja pakkasta voi olla jopa parikymmentä astetta.

Krakovan ja lähiympäristön parhaat palat

Krakovassa vierähtää helposti viikonloppu pelkästään nähtävyyksiä katsellen ja kaupungin tunnelmasta nauttien. Jos lomaan on tarkoitus mahduttaa myös joitakin päiväretkikohteita, kannattaa reissuun lähteä vähintäänkin pitkäksi viikonlopuksi. Vanhan kaupungin ydin on Rynek Glównyn keskustori, josta löytyvät myös Krakovan kuuluisimmat nähtävyydet Verkahalli ja Mariankirkko. Krakovan vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde, jonka kapeilla kujilla on mukava seikkailla vanhoja rakennuksia ihaillen. Vanhankaupungin lisäksi Krakovassa kannattaa suunnata ainakin Wavelin kukkulalle, jossa sijaitsee upea kuninkaanlinna, sekä vanhaan juutalaiskaupunginosaan Kazimierziin, jossa toimii nykyään useita juutalaisten historiasta kertovia museoita.

Hyviä retkikohteita Krakovassa ovat muun muassa reilun 50 kilometrin päässä sijaitseva Auschwitzin keskitysleiri, joka toimii tätä nykyä museona, sekä noin viidentoista kilometrin etäisyydellä Krakovasta oleva Wieliczkan suolakaivos. Kumpikin näistä kohteista on Unescon maailmanperintökohde ja helposti saavutettavissa Krakovasta bussilla tai vuokra-autolla. Varaa siis halvat lennot Krakovaan ebookersilta ja koe Krakova koko komeudessaan!

Mitkä yhtiöt lentävät kohteeseen Krakova?

Wizz Air, Norwegian Air International Ltd, Finnair, Lufthansa, SAS

Kartta

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.