Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Sofia

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Sofia

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi SOF
Lennon hinta 186 €

Lennot Helsingistä Sofiaan

Kukapa ei nauttisi parin päivän reissusta, mutta miniloma Euroopan pääkaupungeissa voi tulla kalliiksi ja typistyä paikasta toiseen juoksemiseksi. Bulgarian pääkaupunki Sofia on kuitenkin poikkeus – edullinen miljoonakaupunki, jonka kanssa pääsee sinuiksi muutamassa päivässä. Myös yhä useamman liikematkalaisen tie vie Sofiaan, sillä kaupunki vilisee startup-yrityksiä. Varaa lennot Helsingistä Sofiaan ja koe itse, mitä muuta Bulgariassa on kuin jogurttia ja hiekkarantoja.

Monipuolinen minimetropoli

Bulgarian suurin kaupunki Sofia on ikivanha asutuskeskus, josta löytyy niin antiikin ajan raunioita kuin vanhoja kirkkojakin. Kommunismin ajan rakennuksista kannattaa katsastaa ainakin kulttuuripalatsi NDK. Muutenkin edullisessa kaupungissa järjestetään myös ilmaisia kävelykierroksia, joilla käydään läpi tärkeimmät kohteet. Tämän jälkeen voitkin nauttia rennosta fiiliksestä vehmaissa puistoissa tai syventyä bulgarialaiseen ruoka- ja juomakulttuuriin. Sofiasta löytyy myös ostoskeskuksia sekä aamuun asti sykkiviä yökerhoja. Lisäksi kaupunki tunnetaan mineraalilähteistään ja läheisestä Vitosha-vuoresta, jolla voi patikoida kesäisin ja lasketella talvisin. Sofiasta on helppo matkustaa myös esimerkiksi historialliseen Plovdivin kaupunkiin.

Matkustusajankohdat ja lentovaihtoehdot

Sofiassa etenkin keskikesä on helteinen, keskitalvi taas kylmä ja luminen. Nämä suositut lomakaudet ovat kalleimpia matkustusajankohtia. Edullisimpia ajankohtia ovat puolestaan helmi- ja marraskuu, mutta muutkaan kevät- ja syyskuukaudet eivät ole kalliita suomalaiseen hintatasoon nähden. Kaupunkikohteena Sofia on myös sään suhteen miellyttävimmillään keväällä. Kun etsit halpoja lentoja Helsingistä Sofiaan, kannattaa olla liikkeellä pari kuukautta etuajassa ja suosia mahdollisuuksien mukaan arkipäiviä.

Suoria lentoja Helsingistä Sofiaan ei ole tarjolla, mutta useat yhtiöt kuten KLM, Air Berlin, Bulgaria Air ja Air Serbia sekä Lufthansa, Turkish Airlines, SAS ja British Airways tarjoavat lentoja yhdellä tai kahdella välilaskulla. Välilaskupaikkoina toimivat usein etenkin Amsterdam, Frankfurt, München, Istanbul, Berliini ja Lontoo. Lyhimmillään lento kestää noin 5–7 tuntia, mutta muutamaa tuntia pidemmät lennot ovat yleisiä ja välilaskut voivat lisätä matka-aikaa roimastikin. Aikaeroa Suomen ja Bulgarian välillä ei ole, joten sinun on helppo vertailla halpoja lentoja Helsingistä Sofiaan ebookersin hakukoneella. Lentoja lähtee noin aamukuudesta puoli kymmeneen ja keskipäivästä iltayhdeksään saakka.

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Helsinki-Vantaan lentoasema (HEL) koostuu kahdesta terminaalista ja sijaitsee 20 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Lentoasemalle pääset hyppäämällä seutulipulla I- tai P-lähijunaan tai HSL:n paikallisbusseihin 415, 615 ja 617 tai noin euron kalliimmalla erillislipulla Finnair City Busiin. Matka kestää 30–50 minuuttia. Taksin matka-aika keskustasta lentoasemalle on puoli tuntia, ja hintaa karttuu 50 euroa. Voit saapua lentoasemalle myös omalla autolla, jättää ajokkisi pitkäaikaispysäköintiin ja siirtyä ilmaisella kuljetuksella terminaaleihin. Muualta tulijoita palvelevat Matkahuollon linja-autot, kotimaan lennot ja kaukojunat, joista on helppo vaihtaa lähijuniin.

Helsinki-Vantaalla on tyypillisesti ruuhkaa aamulla ja iltapäivän tunteina. Tällöin lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen kannattaa varata ylimääräistä aikaa.

Saapuminen Sofiaan

Sofian lentoasemalla (SOF) on kaksi terminaalia, joiden välillä on ilmainen kuljetus. Lentoasema sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Matka taittuu metrolinjalla 1 noin 20 minuutissa, bussilla 84 noin 40 minuutissa ja bussilla 384 noin 25 minuutissa. Lippujen hinta vain pari levaa, mutta suurikokoisille matkatavaroille on ostettava erilliset liput. Taksi kannattaa tilata lentoaseman yhteistyökumppanilta OK Supertrans AD:ltä. Tällaisen virallisen taksin hinta on viitisentoista levaa.

Sofian keskustassa on mukava liikkua kävellen, mutta kaupungissa on myös kattava busseista, metrosta, johdinautoista ja raitiovaunuista koostuva julkinen liikenneverkko. Alle 2 levaa maksavat liput ovat hyvin edullisia. Muiden kulkuvälineiden kertaliput eivät kuitenkaan käy metrossa. Myös päivälippuja ja matkakortteja on saatavana. Taksitkin ovat edullisia, mutta matkan hinta kannattaa sopia etukäteen.

Lennot Helsinki – Sofia

Onko kohteiden Helsinki ja Sofia välillä suoria lentoja?

Valitettavasti kohteiden Helsinki ja Sofia välillä ei ole mahdollista lentää suoraan tällä hetkellä. Voit varata välilaskullisen lennon, mutta muista varata lippusi ajoissa, jos haluat lähteä matkaan pian.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Sofia välisille lennoille?

Oletko matkalla kohteiden Helsinki ja Sofia välillä etkä tiedä miltä kentältä lentosi lähtee tai mille se saapuu? Lähtökenttäsi tulee mitä todennäköisemmin olemaan Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja saapumiskenttäsi Sofia (SOF).

Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Helsinki ja Sofia välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Lukuisat lentoyhtiöt myyvät lentoja kohteiden Helsinki ja Sofia välillä. Saat taatusti rahoillesi vastinetta hankkimalla liput näiltä hyvämaineisilta yhtiöiltä:

  • Lufthansa, 82 lentoa kuussa
  • United Airlines, 59 lentoa kuussa
  • TAP Portugal, 59 lentoa kuussa
  • Air Canada, 49 lentoa kuussa
Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Sofia välillä on?

Matka kohteiden Helsinki ja Sofia välillä ei voisi olla helpompi. 3 päivittäistä lentoa varmistavat, että voit valita itsellesi parhaiten sopivan ajan.

Varatuimmat hotellit Sofia

Näytä kaikki 504 majoitusliikettä kohteessa Sofia
95 €
Grand Hotel Millennium Sofia

Grand Hotel Millennium Sofia

5.0 kautta 5.0 89B, Vitosha Blvd., Sofia, Sofia
Grand Hotel Millennium Sofia sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Kansallinen kulttuuripalatsi. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä 5 ravintolaa ja 2 baaria. Tässä 5 tähden hotellissa on 400 huonetta 30 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja minibaarit.
58 €
Ibis Sofia Airport

Ibis Sofia Airport

3.0 kautta 5.0 132 Mimi Balkanska Str, Sofia
Ibis Sofia Airport on saanut hyvää palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee lähellä kohdetta Bulgarian parlamentti. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja ilmaiset lentokenttäkuljetukset. Tässä vuonna 2014 rakennetussa 3 tähden hotellissa on 84 huonetta 7 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LED-television.
64 €
Olives City Hotel

Olives City Hotel

4.0 kautta 5.0 1A, Prof. Hristo Vakarelski, Str., Sofia
Olives City Hotel sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Borisova Gradinan puisto. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja täyden palvelun kylpylän. Tässä vuonna 2014 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 46 huonetta 7 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja parvekkeet.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.