Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Tunnelmallisia muinaisia temppeleitä, helmenvalkoisia hiekkarantoja, teeviljelmiä ja leopardeja: Sri Lanka on houkutteleva matkakohde, joka on silti edelleen suhteellisen koskematon.
Kokeile, mikä seuraavista Sri Lankan -matkoista sopii sinulle parhaiten.

Sri Lankan ytimessä: 1 viikko

Hohtavia rantoja, luolatemppelien Buddhia ja ylänköjen retriittejä
Pysähdys Sri Lankan riehakkaassa, mutta koko ajan hienostuneemmassa pääkaupungissa Colombossa on välttämätön osa Sri Lankan -lomaa.

Kaupunki on joskus ruuhkainen ja liikenteen tukkima, mutta se tarjoaa myös runsaasti kaikkia aisteja juovuttavia toreja, upeaa siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria, prameita pilvenpiirtäjähotelleja sekä koko ajan enemmän myös trendikkäitä ravintoloita, joissa syödä, juoda ja nauttia trooppisesta tunnelmasta.
Pääkaupungista kannattaa suunnata etelään reilun sadan kilometrin päässä sijaitsevaan Gallen rannikkokaupunkiin, jonne pääset romanttisesti junalla. Kaupunki tunnetaan meren rannalle rakennetusta, satoja vuosia vanhasta kivisestä muuristaan sekä autottomista kaduistaan. Vieraile myös linnoitetun kaupungin viehättävässä vanhassa majakassa.

Gallen jälkeen on aika ottaa rennosti. Suuntaa sitä varten eteläiseen Tangallan rannikkokaupunkiin. Se on vanhanaikaisen tunnelmansa ansiosta itsessään hurmaava, mutta sopii myös loistavasti tukikohdaksi, josta käsin voit käydä lähistön hiekkarannoilla. Lähistöllä sijaitsevat myös Mulkirigalan kalliotemppelit, joille kiipeäjät saavat ihailla upeita, luolassa makaavia Buddha-patsaita.
Tangallan hiekkarannoilta matka jatkuu sisämaahan Udawalawen kansallispuistoon jonka pensaikkoisilla ruohikkotasangoilla bongaat lähes takuulla villejä aasiannorsuja.

Hyppää seuraavaksi bussiin, joka vie sinut ylös taivaallisen ihanaan Ellan vuoristokylään. Harva voi vastustaa tätä rauhallista retriittiä, jolta on helppo lähteä kävelylle teeplantaaseille ja temppeleille.
Seuraavaksi pysähdymme Nuwara Eliyassa, jonka siirtomaa-aikaiset talot ja golfkentät ovat peräisin ajalta, jolloin Sri Lankan teeteollisuuden brittiläiset perustajat lomailivat alueella. Paikalla on edelleen mukavan kiireetön ilmapiiri.
Päätämme U-käännöksemme Sri Lankan etelässä Kandyyn. Valtavan järven ympärillä sijaitsevan kaupungin talot ovat nimensä mukaisesti kauniita kuin karamellit.

Parasta Sri Lankaa: 10 päivää

Kaikki tärkeimmät kohteet ja lisäksi aikaa rentoutua Mirissan rannikkokaupungissa.

Aloita matkasi Habaranasta. Se sopii loistavasti tukikohdaksi retkille muihin kohteisiin, kuten Sigiriyan kalliolinnoitukseen, joka on rakennettu ympäröivästä viidakosta työntyvälle kallionkielekkeelle.
Seuraavana vuorossa ovat värikäs Kandyn järvenrantakylä; sitten ylängöllä sijaitseva retriitti Ella ja lopuksi Udawalawen kansallispuisto, jossa tarjoutuu loistava tilaisuus bongata villejä aasiannorsuja.

Safarin nostattaman sykkeen saa laskemaan hippielämää huokuvassa Mirissassa. Tässä eteläisessä rannikkokylässä majoitus- ja ruokailupaikat ovat ihastuttavan rentoja, ja jos onnistut kampeamaan itsesi ylös riippumatosta, tarjolla on myös esimerkiksi valaiden katselua.

Kun lähdön hetki koittaa, kannattaa tämä pidennetty eteläisen Sri Lankan kierros päättää Negomboon. Sen vanhakaupunki on vierailun arvoinen, ja lisäksi kaupunki on loistava matkakeskus, sillä se sijaitsee lähellä esimerkiksi Bandaranaiken kansainvälistä lentoasemaa.

Kaunis etelä: 2 viikkoa Tällä odysseialla

Sri Lankassa pääset laskemaan koskea, kokemaan pyhän kaupungin sekä bongaamaan villejä aasiannorsuja.

Suuntaa Sri Lankan riehakkaasta, mutta koko ajan tyylikkäämmästä pääkaupungista Colombosta sisämaahan Kitulgalaan. Extreme-urheiluun sopivassa kohteessa voit harrastaa muun muassa koskenlaskua, mutta rauhallisemmista aktiviteeteista nauttiville on tarjolla myös esimerkiksi lintubongausta.

Noin 50 kilometrin päässä täältä etelään päin sijaitsee Sri Pada, toiselta nimeltään Aatamin huippu, johon tarinan mukaan Aatami laskeutui tultuaan karkotetuksi taivaasta. Kuuluisa huippu vetää puoleensa niin pyhiinvaeltajia kuin maallisempiakin matkaajia.
Jatkamalla täältä toiset 50 kilometriä Sri Lankan sisämaahan pääset Horton Plainsin kansallispuistoon. Ruohikkotasangoista ja tiheistä metsiköistä muodostuvalla alueella on runsaasti vesiputouksia, ja se sopii täydellisesti patikointiretkille.

Pysähdy seuraavaksi Ella-vuoristoretriitissä, jonka jälkeen matka jatkuu Monaragalan markkinakaupunkiin. Täällä voit levätä päivän ennen kuin suuntaat rannikolle matkan viimeiselle osuudelle. Arugam Bay on tyypillinen srilankalainen rantakaupunki ja yksi maan parhaimmista surffauskohteista.

Alempana rannikolla sijaitsevassa Kumanassa on suhteellisen vähän ihmisiä Sri Lankan muihin kansallispuistoihin verrattuna, mutta bongaat luultavasti muita lajeja, kuten krokotiileja, norsuja ja jopa leopardeja.

Matkusta seuraavaksi sekä ihmisten että eläinten kannalta runsaslukuisempaan Yalan kansallispuistoon, mutta pysähdy matkalla Wellawayassa, jonka lähistöllä sijaitsee Buduruwagalan temppeli ja sen kunnioitusta herättävät kallioon kaiverretut Buddha-patsaat. Viimeinen pysähdys ennen Yalaa on Kataragama, joka on yksi Sri Lankan pyhimmistä kaupungeista sekä buddhalaisille, hinduille että muslimeille. Vierailu kaupungissa tarjoaa tilaisuuden tutustua paremmin maan hengelliseen ytimeen.

Kulttuurin keskus: 2 viikkoa

Rento tutkimusmatka Sri Lankan historiaan ja kulttuuriin unohtamatta rantaelämää

Eloisa järvenrantakaupunki Kandy on ensimmäinen pysähdyspaikkasi matkallasi Sri Lankan pohjoisosassa. Jatka sieltä unohtumattomaan Dambullan luolatemppeliin, joka on kuuluisa lukuisista Buddha-patsaistaan.

Pian tämän jälkeen saavut muinaiselle Sigiriyan kalliolinnakkeelle, jonka jälkeen voit tutustua arkeologisista kohteistaan tunnettuun Polonnaruwan kaupunkiin. Se on yksi Sri Lankan muinaisten kuningaskuntien keskuksista, joka on säilynyt erittäin hyvin.
Arkeologisille kaivauksille tarjoaa vastakohdan ylellinen helmenvalkoinen hiekkaranta Passekudah, jolta löytyy lukuisia luksushotelleja. Täältä vain muutaman kilometrin päässä sijaitsevalta Kalkudah-rannalta ei luksushotelleja löydy, mutta sitäkin enemmän omaa rauhaa ja koskematonta rantaviivaa.

Jatka matkaa Batticaloan rauhalliseen rannikkokaupunkiin, josta löytyy lukuisia kiinnostavia nähtävyyksiä, mukaan lukien valtava linnoitus. Suuntaa kaupungista pohjoiseen joko bussilla tai muulla kulkuvälineellä ja pysähdy Trincomaleessa, joka sijaitsee kauniin sataman ympärillä. Kaupunki on tutustumisen arvoinen, ja se tarjoaa myös tilaisuuden pysähtyä ihanilla Uppuvelin ja Nilavelin rannoilla.
Matka jatkuu Sri Lankan sisämaahan, jossa sijaitseva Mihintalen temppelikompleksi on tarinan mukaan ensimmäinen paikka, jossa buddhalaisuus sai jalansijaa noin 2 000 vuotta sitten.

Matka päättyy Anuradhapuraan, joka on arkeologisesti erittäin kiinnostava kohde. Sen murenevat temppelit, tyhjät vesialtaat ja monumentit muistuttavat pääkaupungista, joka hallitsi Sri Lankaa 1 600 vuoden ajan.

Comments

comments

tagged: Aurinko

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET