Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Parhaat eurooppalaiset kaupungit talven miniloman viettoon 

By Frances Doherty on 02/11/2022 in Yleistä

 

Pitkän talven jaksaa paremmin, kun suunnitelmissa on lomamatka. Matkan ei tarvitse edes suuntautua kauas tai olla pitkä, sillä joskus lyhytkin loma auttaa katkaisemaan arkisen aherruksen. Tähän artikkeliin olemme koonneet listan eurooppalaisista kaupungeista, jotka soveltuvat erityisen hyvin talvisen miniloman kohteiksi. 

 Salzburg, Itävalta 

Itävallan Salzburg tunnetaan erityisesti Mozartin syntymäkaupunkina ja Sound of Music -musikaalin kuvauspaikkana. Barokkityyliä edustava Salzburgin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde, ja vanhankaupungin ytimessä kohoavassa katedraalissa pääsee ihailemaan Mozartin kastemaljaa. Salzburgin keskustassa nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä toisistaan, mutta korkeuserojen vuoksi kannattaa kuitenkin varautua kiipeämään portaita. Kukkulalla keskustan kupeessa sijaitsevalle Hohensalzburgin linnalle tosin pääsee myös funikulaarilla. Tuliaisiksi Salzburgista ostetaan tietysti aitoja Mozartin kuulia. 

Cocoon Salzburg on ihastuttavasti sisustettu kodikas hotelli, joka sijaitsee Salzburgin päärautatieaseman vieressä ja lyhyen kävelymatkan päässä vanhankaupungin nähtävyyksiltä. Hotellivieraiden käytössä on ilmainen Wi-Fi, ja buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. 

Budapest, Unkari 

Unkarin pääkaupunki Budapest jakautuu kahteen Tonavajoen toisistaan erottamaan osaan, Budaan ja Pestiin, joita toinen toistaan kauniimmat sillat yhdistävät. Muistisääntö puoliskojen tunnistamiseen on, että Budan puolella on kukkuloita, kun taas Pest on rakennettu tasaiselle maastolle. Pestin puolella sijaitsee kaupungin varsinainen keskusta nähtävyyksineen ja rientoineen, Budan tunnelma puolestaan on arvokkaan rauhallinen, ja sen puolelta löytyy suurin osa Budapestin kuuluisista kylpylöistä. 

Viiden tähden hotelli Corinthia Budapest sijaitsee Pestin puolella lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja yöelämää. Hotellissa on kylpylä, jonka hoidoissa on ihanaa rentoutua kaupungilla kiertelyn jälkeen. Hotellivieraiden käytössä on ilmainen Wi-Fi, ja täysi aamiainen tarjoillaan päivittäin lisämaksusta. 

Rovaniemi, Suomi 

Talven miniloman voi vallan mainiosti viettää myös kotimaassa. Jos haluat yhdistää kulttuurintäyteisen kaupunkiloman talviurheiluun, Suomen pohjoisin kaupunki Rovaniemi tarjoaa siihen täydelliset puitteet. Rovaniemi on kokoaan suurempi kaupunki ja pursuaa elämää erityisesti talviaikaan. Voit käyttää yhden päivän tutustumalla tiede- ja museokeskus Arktikumin ja kulttuuritalo Korundin tarjontaan ja suunnata seuraavana päivänä Ounasvaaran hiihtoladuille. Jos lomailet lasten kanssa, he arvostavat varmasti vierailua Joulupukin Pajakylään. 

Arctic Light Hotel on suojeltuun arvokiinteistöön remontoitu neljän ja puolen tähden hotelli, joka sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskustassa. Hotelli tarjoaa vieraiden käyttöön ilmaisen Wi-Fin, ja runsas aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. 

Praha, Tšekin tasavalta 

Tšekin pääkaupunki Praha on vilkas matkailukaupunki, ja sen vanhankaupungin maagiseen tunnelmaan on helppo uppoutua päiväkausiksi. Vanhaankaupunkiin johtaa yhdeksi maailman kauneimmista silloista kutsuttu Kaarlensilta, jolle on hyvä pysähtyä ihailemaan näkymää Vltavajoen molemmille puolille sekä vanhankaupungin ylle kohoavalle Pyhän Vituksen katedraalille. Prahan keskustan alueella on helppo liikkua jalan, ja tarvittaessa voi aina hypätä retrohenkisen punavalkoisen raitiovaunun kyytiin.  

Majestic Plaza Hotel Prague on viihtyisä neljän ja puolen tähden hotelli, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Kaarlensillalta. Hotellissa on kaksi ravintolaa ja ilmainen Wi-Fi. Täysi aamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. 

Tallinna, Viro 

Viron pääkaupunki Tallinna on monelle suomalaiselle tuttu päiväretkikohde, mutta siellä riittää näkemistä ja tekemistä pidemmäksikin aikaa. Tallinnan keskiaikainen vanhakaupunki on historiallinen hansakaupunki ja Unescon maailmanperintökohde, ja se kätkee sisälleen ihastuttavia vanhoja rakennuksia ja loistavia ravintoloita ja kahviloita. Kalamajan kaupunginosa puolestaan on yksi Tallinnan vanhimpia asuinalueita, josta löytyy suosittu Telliskiven luova keskus gallerioineen ja pikkukauppoineen. Myös suosittu valokuvataiteen museo Fotografiska sijaitsee Telliskivessä. Tallinnan museoista Lentosatamassa toimiva Merimuseo on sekin tutustumisen arvoinen, ja siellä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. 

Sataman tuntumassa sijaitseva Metropol Spa Hotel on täydellinen paikka majoittua minilomalla Tallinnassa, sillä sen kylpylässä voit nauttia rentouttavista hoidoista kaupungilla ja museoissa vietetyn päivän jälkeen. Hotellissa on neljä poreallasta ja sisäuima-allas. Vieraiden käytössä on ilmainen Wi-Fi, ja buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. 

 Nürnberg, Saksa 

Puolen miljoonan asukkaan Nürnberg sijaitsee Saksan Baijerin osavaltiossa, ja kaupungin historia ulottuu aina 1000-luvun alkuun ja Nürnbergin linnan rakentamiseen. Nürnberg on viehättävä ristikkoseinäisten baijerilaistalojen kaupunki, jonka kaduilla ja kujilla tuntee olevansa kuin aikamatkalla toisessa maailmassa. Kun vatsa alkaa kurnia, nälkä on helppo sammuttaa baijerilaisilla makkaroilla, ja kyytipojaksi täytyy tietenkin hörpätä paikallista olutta. 

Hotel Victoria on ihastuttava neljän tähden hotelli, joka sijaitsee aivan keskustan ytimessä. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi, ja baijerilaistyylinen aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. 

Interlaken, Sveitsi 

Interlaken on noin kuudentuhannen asukkaan pikkukaupunki Sveitsissä, Bernin kantonissa. Interlakenin kaupunki sijaitsee Alppilaaksossa kahden järven välissä. Kaupunki tunnettiin aiemmin tekstiili- ja kellotuotannosta, mutta nykyään se on suosittu matkailukaupunki. Interlakenissa voit yhdistää kaupunkiloman shoppailuineen ja museoineen laskettelulomaan Alppien rinteillä. Kaupungin lähistöllä on useita hiihtokeskuksia, joissa on kaiken tasoisille laskijoille soveltuvia rinteitä. 

Kaupungin mukaan nimetty Hotel Interlaken on viihtyisä neljän tähden hotelli keskustan ytimessä. Hotellivieraiden käytössä on ilmainen Wi-Fi, ja myös lemmikit yöpyvät hotellissa ilmaiseksi. 

Reykjavik, Islanti 

Islannin pääkaupunki Reykjavik on kompaktin kokoinen ja eläväinen kaupunki, joka tunnetaan erityisesti vilkkaasta yöelämästään ja kuumista lähteistään. Kaupungin nimi tarkoittaa savujen lahtea, mutta todellisuudessa Reykjavik on yksi maailman puhtaimmista pääkaupungeista, sillä teollisuutta ei ole ja koko kaupunki lämpiää geotermisellä energialla. Vaikka Reykjavikissa sataa paljon erityisesti talvisin, lämpötila pysyttelee siitä huolimatta maltillisen lauhana. Reykjavikin kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovat Hallgrímurin kirkko, uudenkarhea musiikkitalo Harpa ja valasmuseo, jossa ovat esillä kaikki Islannin vesiltä tavattavat valaslajit. Pakollinen vierailukohde on tietenkin hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseva Sininen laguuni eli keskellä laavakenttää sijaitseva kuuma lähde, jonka vesi on noin 35-asteista. 

Jos matkustat perheen kanssa tai isommalla porukalla, neljän tähden huoneistohotelli Reykjavik Residence Hotel on hyvä majoitusvaihtoehto. Se sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä, ja sen jokaisessa huoneistossa on keittonurkkaus ja ilmainen Wi-Fi. 

Bled, Slovenia 

Bled on viidentuhannen asukkaan pikkukaupunki Sloveniassa. Kaupunki tunnetaan parhaiten henkeäsalpaavan kauniista Bledjärvestä, jonka maisema on kuin suoraan postikortista. Järven keskellä on pikkuruinen luostarisaari, ja sen ympärillä kohoavat Juliaaniset Alpit. Bledin kaupunki on tunnelmaltaan kiireetön, ja kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja aktiviteetit liittyvät tavalla tai toisella Bledjärveen ja sitä ympäröivään luontoon. Järven pohjoisrannan jyrkänteellä sijaitsee Bledin linna, jossa on alueen historiaa esittelevä museo. Talvella Bledissä on usein lunta ja pakkasta, ja alueella onkin erittäin hyvät talviurheilumahdollisuudet. 

Grand Hotel Toplice on perinteikäs viiden tähden hotelli Bledjärven rannalla Bledin kaupungin ytimessä. Hotellivieraiden käytössä on ilmainen Wi-Fi, ja buffetaamiainen sisältyy majoituksen hintaan. 

 Brugge, Belgia 

Hieman alle 120 000 asukkaan Brugge on Belgian tärkeimpiä matkailunähtävyyksiä, sillä sen keskusta on säilynyt lähes täydellisesti alkuperäisessä keskiaikaisessa asussaan. Bruggen vanhaa keskustaa halkovat idylliset kanaalit, joita reunustavat värikkäät vanhat talot. Brugge onkin Unescon maailmanperintökohde, ja siellä vierailee vuosittain valtavasti turisteja. Talvella kaupungissa on hiljaisempaa, joten se on paras aika tutustua viehättävään Bruggeen. Tuliaisiksi Bruggesta tuodaan luonnollisesti belgialaista suklaata, ja paikan päällä on ehdottomasti maistettava paikallisia herkkuja, kuten simpukoita ja belgialaisia perunoita, sekä tietenkin olutta. Belgialainen olutkulttuuri on valittu Unescon aineettomaksi maailmanperintökohteeksi. 

Hotel Bourgoensch Hof on tunnelmallinen kolmen tähden hotelli Bruggen keskustassa, kävelymatkan päässä tärkeimmiltä nähtävyyksiltä. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi, ja buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. 

 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Tuplakääk kiertueella: Jakso 2 − Ystad

Tuplakääk kiertueella: Harry Stylesin perässä Tukholmaan

10 uniikkia hotellia Tukholmassa

Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat hotellit

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Parhaat eurooppalaiset kaupungit talven miniloman viettoon 

0