Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

By Frances Doherty on 31/05/2022 in Uniikit majoitukset

Maaseudun rauhaan hakeutuminen lomalla on hyvä vaihtoehto rannalla löhöilylle tai kaupunkilomalle ihmisvilinän keskellä. Agroturismi eli maatila- ja maaseutumatkailu onkin nousussa oleva trendi. Hyppää mukaan aallonharjalle ja lähde tänä vuonna lomalle maalle. Kokosimme tähän artikkeliin maailman kymmenen parasta lomakeskusta maatilamatkailuun. 

Agriturismo Il Cucchiaio di Legno, Italia 

Pohjois-Italiassa Piemonten alueella Ortajärven tuntumassa sijaitseva on hurmaava maatilamajoituksen ja kylpylähotellin yhdistelmä. Il Cucchiaio di Legnon tilalla viljellään vihanneksia, hedelmiä ja marjoja, joista valmistetaan hilloa. Lisäksi tilalla kasvatetaan mehiläisiä, joiden tuottamasta hunajasta jalostetaan paikan päällä simankaltaista alkoholijuomaa. Tyylikkäästi sisutetuissa huoneissa on ilmastointi ja ilmainen Wi-Fi, ja aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. Lähin kansainvälinen lentokenttä on Milanossa. 

Herdade Do Touril, Portugali 

Alentejon maakunta Portugalissa sijaitsee matkailijoiden paremmin tuntemasta Algarvesta pohjoiseen ja ulottuu Atlantin valtamereltä aina Espanjan rajalle saakka. Alentejon länsilaidalta, Zambujeira do Marin kylän tuntumasta löytyy idyllinen maatilamajoitus, jonka huoneiden ja huoneistojen valkoiseksi kalkitut seinät kutsuvat rentoutumaan. Herdado de Tourilia ympäröi merellinen maaseutuluonto, jossa mutkittelee useita vuosisatoja vanhoja patikointireittejä. Kaikissa huoneissa on oma terassi, ja osasta huoneista avautuu merinäköala Atlantille. Jos Atlantin aallot eivät houkuttele pulahtamaan, hotellissa on oma uima-allas, jonka vesi on aina tasaisen lämmintä. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, ja aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. 

Cocoon Eco Design Lodges, Portugali  

Mäntymetsän siimeksessä pienen lammen rannalla sijaitseva  on erillisistä mökeistä koostuva majoituskokonaisuus, joka on saanut useita ekoturismipalkintoja ympäristön huomioimisesta. Cocoon Eco Design Lodges sijaitsee Herdade do Comportassa Lissabonista etelään. Suomalaiseen silmään kotoisan näköiset mökit on sisustettu modernilla otteella, ja niistä jokaisessa on oma keittonurkkaus ja ilmainen Wi-Fi. Cocoon Design Eco Lodgesin mökit ovat ihanteellinen paikka hiljentymiseen ja rauhoittumiseen. Täällä voit kuunnella luonnon ääniä ja lähteä rauhalliselle kävelyretkelle aluetta ympäröivään metsään tai aavistuksen kauemmas rannalle nauttimaan Atlantin valtameren kuohuista. Myös lemmikit ovat tietyin rajoituksin tervetulleita viettämään lomaa Coco Desing Lodgesiin. 

 Agroturísme Ca’n Gaia, Espanja 

Baleaarien saaret ovat Espanjan maatilamatkailun keskus, ja jo pelkästään Mallorcan saarella on useita maatilamatkakohteita. Yksi niistä on, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Cala D’Orin ja Portocolomin kaupungeista. Hotellin 12 huonetta on remontoitu vuodelta 1733 peräisin olevan maatilan päärakennukseen, ja jokaisessa huoneessa on oma terassi ja näköala maatilan lumoavaan puutarhaan tai uima-altaalle. Aamiainen sisältyy majoituksen hintaan, ja se on valmistettu itse tuotetuista tai mahdollisimman läheltä peräisin olevista raaka-aineista. 

Babylonstoren, Etelä-Afrikka 

Jos kaipaat aktiivista ja ylellistä maaseutulomaa kaukana kotoa, lähde matkalle Etelä-Afrikan viininviljelyalueelle trendikkään Kapkaupungin liepeille. Sieltä löydät kahdensadan hehtaarin maatilan, joka perustettiin alun perin vuonna 1692 maaperältään hedelmälliseen Drakensteinin laaksoon. Tänä päivänä Babylonstore on idyllinen keidas, josta löytyy viinitilan lisäksi tyylikäs hotelli, kylpylä, kolme ravintolaa ja paljon erilaista tekemistä lomailijoille. Majoituksen hintaan kuuluu aamiaisen lisäksi muun muassa opastettu kalastusretki, polkupyörä, jolla pääsee tutustumaan tiluksiin omassa rauhassa, sisäänpääsy kylpylään, leivän leipomista tilan omassa leipomossa ja tietenkin viininmaistelua.  

IUTA Glamping & Farm, Italia 

Telttailu ja leirintäalue-elämä eivät sovi kaikille, mutta mitä jos kokeilisit glampingiä eli hiukan ylellisempää versiota telttailusta? Sisiliassa Val di Noton kukkuloiden sekä  sitrusten ja oliivipuiden katveessa sijaitsee hurmaava Se on glamping-alue, joka on saanut alkunsa rakkaudesta luontoon ja sisilialaisiin perinteisiin. IUTAn ylelliset teltat on pystytetty ympäristöystävällisesti ja ne jakautuvat alueelle niin, että jokaisen telttakunnan yksityisyys on taattu. Alueen ravintolassa tarjotaan kasvisruokaa, jonka raaka-aineet saadaan omasta puutarhasta. Uima-altaan lisäksi täältä löytyy myös oma kirjasto. Glamping-alueella järjestetään joogatunteja, ja aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. 

The Good Life, Kreikka 

Syroksen saarelta Kreikasta löytyy , josta monet matkailijat ovat löytäneet eväät hyvään elämään tai vähintäänkin täydelliseen lomaan. The Good Life on neljän, perinteisiin kreikkalaisiin kivitaloihin remontoidun loma-asunnon kokonaisuus, jonka omistajien tavoitteena on tarjota turisteille aito kokemus kreikkalaisesta elämänmenosta ja luonnosta. Jokaisesta yksinkertaisen tyylikkäästi sisustetusta huvilasta avautuu näköala Välimerelle. Täällä lomailet oliivipuiden ja viikunoiden katveessa maaseudun ääniä ja meren kohinaa kuunnellen. Kaikissa huviloissa on ilmastointi, keittiö, pesukone ja kuivausrumpu. 

Can Sastre, Espanja 

Ajattelitko, että Ibiza on ainoastaan aamuun asti jatkuvien teknobileiden saari? Joudut ehkä korjaamaan käsitystäsi, sillä se on myös nouseva agroturismin keskus. Ibizan sydämessä sijaitseva Can Sastre  on vanhan maatilan ympärille rakentunut ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa voit lomailla maaseudun rauhassa, mutta kuitenkin vain lyhyen ajomatkan päässä Ibizan kaupungista ja lentokentästä. Hotellin ravintola tarjoaa terveellistä mutta taatusti herkullista, paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Varsinaisessa hotellissa on neljä boutique-sviittiä, joissa jokaisessa on ilmastointi ja oma terassi. Aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. 

 Ecoparco Neulè, Italia 

Italialaiset ovat maatilamatkailun edelläkävijöitä, ja Sardinian saarelta Italiasta löytyy tämäkin helmi, eli. Se on Bed & Breakfast -tyyppinen maatilamajoitus, joka sijaitsee vuoristoisessa luonnontilaisessa maisemassa lyhyen matkan päässä Cedrinojärveltä. Maatilalle noustaan kaksi kilometriä pitkää soratietä, joka maastoutuu täydellisesti ympäröivään luontoon. Perillä vierailijat majoittuvat joko yhden tai kolmen hengen huoneisiin. Aamiainen valmistetaan maatilan omista antimista ja se tarjoillaan kesäisin ulkoterassilla, jolta avautuu upea näkymä vuoristoon ja järvelle. Maatilan puutarhassa sijaitsee myös hevostalli, ja vierailla onkin mahdollisuus tutustua tilan ympäristöön hevosen selästä. Jos ratsastaminen hirvittää, maatilalta voi vuokrata myös polkupyörän tai veneen, jolla pääsee soutelemaan järvelle. Hevosten lisäksi maatilalla asuu vuohia ja aaseja sekä tietenkin hiiret kurissa pitäviä kissoja. Matkailijoiden omat lemmikit ovat tervetulleita Ecoparco Neulèen tietyin rajoituksin. 

 Coquillade Provence Resort & Spa, Ranska 

Ranskan Provencessa sijaitseva  Coquillade Provence Resort & Spa on yksi Euroopan ylellisimpiä maatilamatkailukohteita. Itse asiassa se on kokonainen lomakeskus, joka on rakentunut Luberonin kansallispuiston kainalossa sijaitsevaan Coquilladen kylään. Lomakeskuksen ympäristössä on 42 hehtaaria viiniviljelmiä, oliivipuita, provencelaista metsää ja huumaavan tuoksuisia laventelipeltoja. Tässä viiden tähden lomakeskuksessa on yhteensä 63 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja ilmainen Wi-Fi. Alueella on lisäksi kylpylä ja uima-altaat sekä sisällä että ulkona. Täällä voit nauttia kaikin aistein ylellisestä lomailusta maaseudun rauhassa. 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Tuplakääk kiertueella: Jakso 2 − Ystad

Tuplakääk kiertueella: Harry Stylesin perässä Tukholmaan

10 uniikkia hotellia Tukholmassa

Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat hotellit

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Parhaat eurooppalaiset kaupungit talven miniloman viettoon 

0