Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Tuplakääk kiertueella: Harry Stylesin perässä Tukholmaan

By Antti Laine on 20/08/2022 in Tuplakääk kiertueella

Enni ja Kirsikka julkkisjuoruihin keskittyvästä Tuplakääk-podcastista matkustavat jälleen ebookersin kanssa. Viimeksi duo kiersi Etelä-Suomea, nyt vuorossa on automatka Tukholmasta Kööpenhaminaan.

Lue vinkit, mitä kaikkea ehtii tehdä 24 tunnissa Tukholmassa, Tuplakääkin tyyliin!

AAMIAINEN

Aamu kannattaa aloittaa ajoissa vierailemalla Pom & Florassa. Söpö sisustus ja aamiaisherkut ovat tuoneet kahvilalle kansainvälistä mainetta, mutta Södermalmin trendialueella sijaitseva Pom & Flora on myös paikallisten suosiossa. Menu sisältää terveellisiä aamiaisia açaísta erilaisiin puuroihin sekä raskaampia aamunavauksia, kuten croissantteja nutellalla ja banaaneilla höystettynä.

Hyppää Pom & Floran kulmilta bussiin numero 67, joka vie Djurgårdenissa sijaitsevan Abba Museon ovelle. Interaktiivisuuden ansiosta museossa pääsee vaikkapa laulamaan lavalla Abban viidentenä jäsenenä alkuperäisten jäsenten hologrammien vierelle! Muita museon kohokohtia ovat Waterloo-alue, jossa voi tutustua yhtyeen vuoden 1974 menestykseen Euroviisuissa sekä lukuisat "abbalaisille" kuuluneet esineet pianoista esiintymispukuihin.

LOUNAS

Abba Museossa vierailun jälkeen nauti lounas läheisessä Oaxen Krog & Oaxen Slipissä. Merelle antavin ikkunoin komistetussa Oaxen Krog & Oaxen Slipissä on keveä ilmapiiri, vaikka se onkin valittu maailman 50 parhaan ravintolan joukkoon. Erityisesti Oaxenin rennompi, bistrotyyliseen ruokaan erikoistunut Slip-puoli on kokeilemisen arvoinen. Listalta löytyy merenherkkuja makrillista grillattuun langustiiniin, mutta myös liha- ja kasvisannoksia.

Päivään Tukholmassa kannattaa mahduttaa vierailu Fotografiskassa, yhdessä maailman suurimmista valokuvataiteen museoista. Museo löytyy komeasta punatiilirakennuksesta, entisestä tullitalosta, Södermalmin kaupunginosasta. Tänä vuonna esillä tulee olemaan esimerkiksi Terry O'Neillin julkkiskuvia sekä Andy Warholin mestariteoksia.

Valokuvista nauttimisen jälkeen onkin aika nauttia jälkiruokaa. Ensimmäinen Vete-Katten avasi ovensa herkkusuille vuonna 1928, ja samaisessa kahvilassa pääsee yhä vierailemaan osoitteessa Kungsgatan 55. Tarjolla on lukuisia ruotsalaisia klassikkoleivoksia, kuten prinsessakakkuja ja kookospalloja, joten aikaa täällä kannattaa varata erityisesti herkkujen valintaan – ellei tee kuten Tuplakääk, ja tilaa seitsemää sorttia!

Kuluta kaloreita kävelemällä läheiselle Sankt Eriksgatanille, jonka varrelta löytyy lukuisia levykauppoja, kuten Hurricane Records tai naapurista löytyvä Record Hunters.

ILLALLINEN

Östermalmilla sijaitsevaan Richeen on tultu näyttäytymään, ja tietysti syömään, jo 1800-luvun lopulta lähtien: ravintolassa ovat viihtyneet niin hienostorouvat kuin kaupungin silmäätekevät. Mutta historiansa lisäksi Riche hurmaa myös täyttävällä ruoallaan ja eloisalla tunnelmallaan. Ruokalistalta löytyy ruotsalaisklassikoita, kuten lihapullia ja voileipiä, sekä kansainvälisiä annoksia tartarpihveistä caesarsalaattiin.

Yömyssyihin kannattaa panostaa vierailemalla Tukholman söpöimmässä salakapakassa, kukkakaupan julkisivun taa kätkeytyvässä Lucy's Flower Shopissa. Salakapakka sijaitsee samalla Birger Jarlsgatanilla kuin Riche. Tilaa hallitsee punainen ja purppura sametti, ja tunnelma on kuin 1960-luvun elokuvista. Palkittuun cocktailbaariin on suositeltavaa tehdä pöytävaraus.

Vatsa täynnä lihapullia ja herkullisia drinkkejä on aika suunnata yöunille myös Ennin ja Kirsikan suosimaan hotelliin, The Haymarket by Scandiciin. Hotelli sijaitsee vain muutaman korttelin päässä Lucyn "kukkakaupasta". Entiseen tavarataloon rakennetusta The Haymarketista löytyy pehmeiden tyynyjen lisäksi kosolti 1920-luvun tyylistä glamouria – työskentelihän Greta Garbo tavaratalon hattuosastolla ennen Hollywood-uraansa!

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Tuplakääk kiertueella: Jakso 2 − Ystad

Tuplakääk kiertueella: Harry Stylesin perässä Tukholmaan

10 uniikkia hotellia Tukholmassa

Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat hotellit

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Parhaat eurooppalaiset kaupungit talven miniloman viettoon 

0