Shares
Share with your friends


Submit

Aivan Luoteis-Afrikan rannikon tuntumassa sijaitsevat Kanariansaaret houkuttelevat matkailijoita välimerenilmastollaan ja erikoisella maastollaan, johon kuuluvat mustahiekkaiset rannat, tulivuorikraatterit ja muinaiset metsät kiemuraisine puineen. Jokainen saarista on omanlaisensa, ja niiltä voivat löytää täydelliset puitteet niin rantaleijonat, rentouttavaa lomaa hakevat kuin seikkailijatkin. Tämän oppaan avulla osaat valita sinulle parhaiten sopivan Kanariansaaren.

Gran Canaria – paras rantakohde

Tämä saari on yli 80 hiekkarannallaan todellinen rantaleijonan unelmakohde, jossa on helppo viettää vaikka koko loma kelluen uimapatjalla ja nauttien cocktaileista. Gran Canarian rantoihin kuuluu niin tyypillisiä mustahiekkaisia kuin helmenvalkoisiakin rantoja sekä hurmaavia lahdenpoukamia sileine pikkukivineen. Laskeudu jyrkkiä portaita perinteiseen Puerto de Mogánin kalastajakylään ja jatka sieltä ihanalle Playa de Mogánin kultahiekkaiselle rannalle. Erilaisen auringonottokokemuksen saat suuntaamalla Maspalomasin hiekkadyyneille, ja jos kaipaat vieläkin syrjäisempää kohdetta, kannattaa kävellä rosoiselle Playa del Juncalin kalliorannalle asti.

Matkat Gran Canarialle

Teneriffa – jokaiselle jotakin

Kanariansaarten tiheimmin asuttu saari Teneriffa tarjoaa kaikkea auringosta ja urheilusta shoppailuun ja yöelämään. Joihinkin saaren kauneimpiin kolkkiin pääsee tutustumaan parhaiten sukellusmaskin ja paineilmasäiliön avulla, sillä esimerkiksi Las galletas- ja Los Gigantes -rantojen vedenalaiset luolat kuhisevat merielämää. Erilaisen näkökulman saareen saat patikoimalla ylös Bosque de la Mercedes -metsään, jossa vehreän, muinaisen metsän läpi vievä polku johdattaa rauhalliseen Punta de Hidalgon rannikkokylään. Shoppailusta kiinnostuneiden kannattaa suunnata täällä Siam Mall -ostoskeskukseen tai El Corte Inglés -tavarataloon. Kun uudet vaatteet on hankittu, onkin hyvä päättää päivä tanssimalla jossakin Teneriffan sykkivistä rantaklubeista, esimerkiksi Papagayo Beach Clubissa.

Matkat Teneriffalle

Lanzarote – hyvinvointia ja rentoutumista

Lanzaroten eteeriset vihreät laguunit, dramaattiset tulivuorikraatterit ja rosoiset kaktuspuutarhat ovat ihanteellinen ympäristö rauhoittavalle lomalle. Täältä löytyy hyvinvointipalveluita aina joogaa ja meditaatiota tarjoavista aamiaismajoituksista ultraylellisiin kylpylähoitoihin. Playa Blancalla sijaitseva Princesa Yaiza Suite Hotel Resortin Thalasso Spa tarjoaa esimerkiksi parantavia kylpylähoitoja, joissa käytetään hoitavaa merivettä ja -levää. Jos suosit mieluummin turkkilaisia hammam-kylpylöitä ja hydroterapia-altaita, suuntaa upeaan Puerto Caleroon ja varaa aika Hesperia Lanzaroten kylpyläkeskuksesta.

Lanzarote matkat

La Palma – paras maisemakävelyä, tyhjiä rantoja ja rentoa elämäntyyliä hakeville

Tämä Kanariansaarten pohjoisin saari on lempinimeltään ”La isla bonita” tai ”Kaunis saari”. Se tunnetaan myös Unescon ensimmäisenä yötaivaan tähtien valoa suojelevana Starlight Reserve -kohteena. Saaren maisemat vaihtelevat tyhjistä hiekkarannoista rosoisiin tulivuoriin ja tiheisiin, esihistoriallisiin metsiin. Palma tarjoaa upean ympäristön maisemakävelyille ja rennolle elämäntyylille. Caldera de Taburienten kansallispuisto saaren pohjoisosassa on täynnä kätkettyjä lähteitä, mäntymetsiä ja kuohuvia vesiputouksia, joiden taustalla kohoavat levien peittämät jyrkänteet. Saaren eteläosassa sijaitsee San Antonion tulivuori, jonka kraattereille on päiväsaikaan upeat näkymät. Yön laskeuduttua paikka muuttuu astronomiseksi keskukseksi, jopa sopii täydellisesti tähtien katseluun.

La Palma matkat

Fuerteventura – paras vesiurheiluun

Fuerteventura tunnetaan tasangoistaan ja rosoisista vuoristaan, mutta sillä on myös yli 300 kilometriä rantaviivaa, jonka värit vaihtelevat syvästä oranssista liidunvalkoiseen. Saari on oikea surffaajan paratiisi. Fuerteventura tunnetaan Euroopan Havaijina, ja vaikka se vetää puoleensa ammattisurffareita, myös aloittelijat voivat opetella surffauksen alkeita joko Playa del Moro- tai El Cotillo -rannoilla. Joko väsyit surffaukseen? Fuerteventuran tuulet sopivat moniin vesiurheilulajeihin. Kokeile esimerkiksi purjelautailua Playa de Sotaventon puhtaissa, turkoosin värisissä vesissä tai opettele leijalautailemaan Corralejon täydellisten hiekkadyynien reunustamilla rannoilla.

Fuerteventura matkat

El Hierro – paras syrjäisille seikkailuille

Unescon biosfäärialueisiin kuuluva El Hierro vetää matkailijoita puoleensa epätodellisilla maisemillaan, joihin kuuluvat tiheät metsät ja vääntyneet katajapuut. Muista Kanariansaarista poiketen täällä on vain vähän lomakeskuksia, ja saari sopiikin parhaiten syrjäisempiä seikkailuja hakeville. El Hierron taianomaisen luonteen aistii parhaiten vierailemalla ikivanhalla Garoé-puulla, jonka uskottiin vuosisatojen ajan tuottavan vettä koko saaren ihmisille ja eläimille. Kannattaa vierailla myös hurmaavassa Pozo de las Calcosas -kylässä, jonka talot on rakennettu vulkaanisesta kivestä. Sykkeen saa halutessaan nousemaan kunnolla patikoimalla Pico de Malpason huipulle, joka on saaren korkein kohta.

El Hierro matkat

Comments

comments

tagged: Aurinko

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET