Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Värikkäitä taloryppäitä köynnösten peittämine julkisivuineen löytyy ympäri maailman Buranosta Valparaísoon. Nämä asuinalueet sijaitsevat usein jyrkillä kukkuloilla tai pauhaavan meren rannikolla, ja ne ovat inspiroineet lukuisia taiteilijoita ja kirjailijoita. Näillä sateenkaaren värisillä labyrinteilla on usein rikas historia, ja nykyään niiltä löytyy runsaasti pieniä gallerioita ja eloisaa katutaidetta. Tutustu maailman 10 värikylläisimpään paikkaan.

  1. Chefchaouen, Marokko

Marokon ”sininen kaupunki” sijaitsee mahtavan Rifin vuoriston helmassa. Sokkeloinen Chefchaouen on häikäisevä siniseksi maalattuine portaikkoineen ja taloineen. Kaupungin perustivat Espanjasta paenneet juutalaiset vuonna 1471, ja uskomuksen mukaan juutalaiset maalasivat kaupungin myöhemmin siniseksi, koska se kuvaa merta ja taivasta. Kulje kapeilla mukulakivikujilla ja tutustu niitä reunustaviin kauppoihin, joissa voit ihailla esimerkiksi käsin punottuja laukkuja, seinille levitettyjä mattoja ja nahkalompakoita. Chefchaouen on tunnettu nahanvalmistusperinteestään.

Marokko matkat

  1. Havanna, Kuuba

Kuuban pääkaupunki on kuin pastellinvärinen postikortti. Erityisen hurmaava on Havannan vanhakaupunki, La Habana Vieja, jonka kirkkaanvärisiä, osin majesteettisia, osin ajan murentamia taloja koristavat takorautaiset parvekkeet ja niille kuivumaan ripustetut vaatteet. Täällä katumuusikot esittävät ohikulkijoille serenadeja ja kaduille on pysäköity värikkäitä vanhoja autoja. Pysähdy Plaza Viejalle katselemaan ohikulkevia ihmisiä ja suuntaa sieltä Calle Obispo -kadulle. Se on yksi Habana La Viejan eloisimmista kaduista, jonka varrelta löytyy myös runsaasti käsityöpuoteja, kirjakauppoja ja baareja.

Cuba matkat

  1. Jodhpur, Intia

Tässä Rajasthanin kolkassa taivaansiniset talot levittäytyvät yli 10 kilometrin alueelle Jodhpurin historiallisessa muurien ympäröimässä kaupungissa. Kodit maalattiin sinisiksi 1400-luvulla joko alueen yläluokkaisuuden merkiksi tai hyönteisten karkottamiseksi. Nykypäivänä alueella on yhä jyrkänteen reunalla sijaitseva Mehrangarhin linnoitus, josta on häikäisevät näkymät kaupungin yli. Laskeuduttuasi takaisin alas kaupunkiin kannattaa tutustua alueen koru-, tekstiili- ja huonekalukauppoihin. Jodhpur on lempinimeltään aurinkokaupunki, ja se onkin loistava matkakohde mihin vuodenaikaan tahansa.

Intia matkat

  1. Busan, Etelä-Korea

Busan tunnetaan auringosta ja surffauksesta, mutta siirtyessäsi rannikolta sisämaahan pääset persikan ja limenvihreiden väristen taloryppäiden joukkoon, jotka vetävät puoleensa erilaisia matkustajia. Alue oli ennen Korean sodan pakolaisten asuttama slummi, joka muutettiin vuonna 2009 Gamcheonin kulttuurikyläksi. Alueen kätkettyihin taidegallerioihin ja kahviloihin johtavia katuja koristavat upeat kukka-aiheet ja realistiset maalaukset, jotka esittävät hanbok-asuisia naisia vedenhakumatkalla.

Etelä-Korea matkat

  1. Júzcar, Espanja

Tämä pieni Andalusian kukkuloilla sijaitseva kylä oli tuntematon vuoteen 2011 saakka, jolloin Sony Pictures maalasi aiemmin valkoiset talot sinisiksi mainostaakseen uutta Smurffit-elokuvaa. Paikalliset pitivät uudesta väristä ja päättivät pitää kylän sinisenä. Vuodesta 2017 lähtien Júzcar ei ole saanut markkinoida itseään smurffikylänä, mutta kylästä löytyy silti edelleen smurffimaalauksia ja -patsaita. Täällä kannattaa myös maistella paikallisia sieniä – ne ovat herkullisia.

Matkat Espanjaan

  1. La Boca, Buenos Aires, Argentiina

Tämä entinen hökkelikylä sijaitsee Buenos Airesin kaakkoisosassa. La Bocan villin värikkäiksi maalattujen kauppojen julkisivuilla kaikuvat katusoittajien ja tangoa tanssivien sävelet, jotka kantautuvat myös alueen moderneihin taidegallerioihin ja ulkoilmaravintoloihin. La Bocan asukkaat maalasivat kotinsa alun perin telakka-alueelta löytämillään maaleilla, mistä syntyi huikeita väriyhdistelmiä. Yksi värikkäimmistä kaduista on El Caminito, vanha rautatie, joka pursuaa nykyään seinämaalauksia ja taidenäyttelyitä.

Argentiina matkat

  1. Burano, Italia

Tämä pikkuruinen saari sijaitsee Venetsiasta vain 40 minuutin vaporettomatkan päässä, mutta se on muutakin kuin kuuluisan kanavakaupungin pikkusisko. Sanotaan, että täällä kalastajat maalasivat talonsa kirkkailla väreillä, kuten pinkillä ja laventelin sinisellä, erottaakseen ne Venetsian laguunin sumun seasta palatessaan kotiin saaliinsa kanssa. Kuljeskele saaren hurmaavilla kujilla, joita reunustavat käsintehtyjä pitsipäivävarjoja, viuhkoja ja nenäliinoja myyvät puodit. Pitsinvalmistusperinne juontaa täällä aina 1500-luvulle asti.

Matkat Venetsiaan

  1. Bo-Kaap, Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Tässä Kapkaupungin osassa sijaitsevat pastellitalot ovat todistaneet kaupungin eloisaa mutta myrskyisää historiaa. Ennen malesialaisena kaupunginosana tunnettu alue on sekoitus intialaista, afrikkalaista ja paikallista Cape Malay -kulttuuria. Orjuus lakkautettiin Etelä-Afrikassa vuonna 1834. Tämän jälkeen orjat, jotka olivat taitavia käsityöläisiä, suutareita ja taitelijoita, maalasivat kotinsa kirkkailla väreillä vapautensa kunniaksi. Yhteisön keskellä sijaitsee 225 vuotta vanha Auwal-moskeija.

Etelä-Afrikka matkat

  1. Cartagena, Kolumbia

Tämä historiallinen satamakaupunki sijaitsee aivan Kolumbian trooppisella Karibianmeren rannikolla. Persoonallinen kaupunki oli kerran tärkeä osa Espanjan siirtomaakauppaa. Unescon suojeleman ja muurien ympäröimän kaupungin iloisen värisiä koteja koristavat kauniit kukat ja köynnökset, ja kaupungista tekevät ihastuttavan lisäksi sen hevoskärryt ja kirkkaan keltaiset kirkot. Jos kaipaat enemmän menoa, tutustu Getsemaniin, Cartagenan uusimpaan trendialueeseen, jossa voit katsella boheemeja puoteja, trooppisia graffiteja sekä tanssia salsaa auringonnousuun asti.

Kolumbia matkat

  1. Valparaíso, Chile

Tätä Chilen jyrkillä kukkuloilla, cerros, sijaitsevaa satamakaupunkia kutsutaan Tyynen meren jalokiveksi. Se on inspiroinut satojen vuosien ajan taiteilijoita ja kirjailijoita, joihin kuuluu esimerkiksi runoilija Pablo Neruda. Suunnistaessasi sokkeloisissa portaikoissa voit ihailla niitä reunustavien ravintoloiden, baarien ja kotien seiniin taitavasti maalattuja kirjavia seinämaalauksia. Portaiden sijaan voit halutessasi hypätä köysiratahissin kyytiin. Nerudan talo tunnetaan nykyään La Sebastiana -museona. Talo on itsessään kuin abstrakti taideteos, ja se on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Chile matkat

Comments

comments

tagged: Aurinko

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET