Shares
Share with your friends


Submit

Meksiko on Etelä-Amerikan kolmanneksi suurin valtio Brasilian ja Argentiinan jälkeen ja se on kulttuurillisesti ja luonnontieteellisesti yksi maailman monimuotoisimmista matkakohteista. Meksikossa maisemat vaihtelevat sademetsistä vuoristoaavikoihin ja sieltä löytyy kaikkea vaativammankin vierailijan makuun. Kaiken ympärivuotisen yltäkylläisyyden keskellä meitä houkuttaa eniten erityisesti talvikuukausina Meksikon vilkas ja viettelevä rantaelämä.

Teimme tämän oppaan ajatellen erilaisia matkustajia, jotka inspiroituvat erilaisista asioista. On kohteesi sitten maailmankuulu rantakohde tai harvojen tuntema rantakaupunki, ota kaikki irti paikallisten kalaruokien rohkeasta makumaailmasta ja maista vaikkapa pulpoa (mustekalaa), chilpacholea (mausteista rapukeittoa) tai cevicheä (sitruunan tai limetin mehussa marinoitua kalaa tai äyriäisiä). Nauti aterian päätteeksi hedelmäistä agua frescaa, tequilaa tai olutta, niin sinulla on riittävästi polttoainetta kohdata aaltojen seuraavaksi eteesi heittämät kokemukset.

Playa del Carmen ~ Ekstroverteille

Playa del Carmeniltakin löytyy varmasti rauhallinen poukama, jossa voit lojua riippumatossa ja hengitellä suolaista meri-ilmaa. Mutta jos ihmisvälinä stimuloi sinua, tämä Riviera Mayan alueella Cancúnin ja Tulumin välissä sijaitseva rantakaupunki on sinulle kuin taivas. Pelkällä Playa-nimellä tunnetun kaupungin kujilla voit törmätä kansainvälisten jazz-muusikoiden soittamaan musiikkiin ja eri esiintyjien tulkitsemiin paikallisiin tansseihin. Viidennen avenuen (espanjaksi La Quinta) gallerioissa, kahviloissa, jäätelökioskeilla, ravintoloissa ja baareissa kohtaat paikallisia kauppiaita sekä matkailijoita ympäri maailmaa. Vain korttelin päässä rannalta sijaitseva La Quinta on viisi kilometriä pitkä kävelykatu, jolta löytyy tarjontaa kaikenikäisille päivin ja öin.

Puerto Vallarta ~ Historian ystävälle

Meksikon Tyynenmeren puoleisella rannikolla sijaitsevassa Puerto Vallartassa vuosisatoja vanha paikallinen kulttuuri yhdistyy nykyaikaiseen glamouriin. Kun Puerto Vallarta oli tapahtumapaikkana elokuvassa Liskojen yö vuonna 1964, jolloin pääosanesittäjä Richard Burton seurusteli Elizabeth Taylorin kanssa, alueen suosio kasvoi räjähdysmäisesti. Yksi Puerto Vallartan ajattomista nähtävyyksistä on Isla Río Cualen museo, joka tarjoaa pienen mutta kattavan katsauksen siirtomaa-aikaa edeltävään taiteeseen ja arkeologiaan. Museon esineet kertovat Meksikon länsirannikolla asuneiden alkuperäisasukkaiden elämästä ennen espanjalaisten valloittajien saapumista. Museo on ilmainen, sillä se saa taloudellista tukea Puerto Vallartan kaupungilta, Meksikon kansalliselta kulttuuri- ja taideneuvostolta sekä kansalliselta antropologia- ja historiainstituutilta, ja se tarjoaa opastusta kansainvälisille vieraille sekä englanniksi että espanjaksi.

Los Cabos ~ Seurapiirihaille

Jos olisit kiireinen Hollywood-pomo tai lepoa ja rauhaa kaipaava tähtinäyttelijä, minne suuntaisit lomalle? Vastaus on tietysti Los Cabos, joka sijaitsee Meksikossa Bajan niemimaan eteläkärjessä. Tämä ylellinen lomakeskus on houkutellut kuuluisuuksia ja heidän avustajiaan siitä asti, kun Bing Crosby ja John Wayne lomailivat sen hiekkarannoilla. Viime vuosina muun muassa George Clooney ja Jennifer Aniston on nähty Los Cabosin kuuluisien vierailijoiden joukossa. Lentomatka Los Angelesista tähän lomataivaaseen kestää vain kaksi tuntia, ja täältä löydät ylellisiä kylpylöitä upeine yksityisrantoineen, Michelin-tähdillä palkittuja ravintoloita ja huvivenesataman jahteineen. Riippumatta siitä, saavutko paikalle yksityiskoneella vai et, löydät varmasti oman paikkasi auringossa. Muista kuitenkin pakata mukaan paparazzeilta suojaavat isot aurinkolasit.

Tulum ~ Joogeille

Jos unelmoit joogaharjoituksista palmunlehväkatoksen alla merituulen puhaltaessa, Tulum on sinua varten. Tulumin karibialainen pikkukaupunki sijaitsee noin 125 kilometriä Cancúnista etelään ja se on kasvanut nopeasti viimeisen vuosikymmenen aikana. Lisääntyneestä kasvusta huolimatta terveystietoiset ja ympäristöstä kiinnostuneet matkailijat parveilevat yhä sen meditatiivisissa piilopaikoissa. Tulumin syrjäiset vegaaniravintolat ja luksushotellit tekevät siitä vaihtoehtokohteen, joka houkuttelee kaupunkiin eri joogalajien kaikentasoisia harrastajia. Jos haluat liittyä sen aurinkoa tervehtivään yhteisöön, levitä vain joogamattosi tai paina varpaasi pehmeään valkeaan hiekkaan ja hengitä syvään.

Mazatlán ~ Boheemeille

Vuonna 1952 Jack Kerouac nousi bussiin Arizonan rajalla ja aloitti matkansa kohti Mexico Cityä. Ollessaan Meksikossa hän päätyi Tyynenmeren rannikolle Mazatlánin kaupunkiin. Toiselle beat-kirjailijalle Allen Ginsbergille kirjoittamassaan kirjeessä Kerouac kuvasi kaupunkia seuraavasti: ”kuuma ja tyyni rantaviiva täysin ilman turisteja, Meksikon ihmeellisin paikka, jota lähes kukaan ei tunne, pölyinen ja riehakas kaupunki Acapulcon kauniiden aaltojen äärellä.” Kerouacin kehut ovat houkutelleet boheemeja ja taiteilijoita usean sukupolven ajan Mazatlániin nauttimaan kaupungin ylenpalttisista rannoista, eurooppalaistyylisestä arkkitehtuurista (tunnetaan myös nimellä ”trooppinen uusklassismi”) ja rennosta tunnelmasta. Jos etsit inspiraatiota luovaan työhön, Mazatlán on sinun kohteesi.

Huatulco ~ Ympäristötietoiselle

Huatulco sijaitsee Meksikon Tyynenmeren puoleisella rannikolla ja vuonna 2005 sille myönnettiin Green Globe -sertifikaatti kestävän kehityksen turismista. Huatulco on Amerikan mantereen ensimmäinen sertifikaatin ansainnut kohde ja siellä noudatetaan ympäristöystävällisiä käytäntöjä, jotka houkuttelevat kaupunkiin turisteja. Huatulcon hotellit, ravintolat ja yökerhot hyödyntävät uusiutuvaa energiaa ja huipputeknologisia järjestelmiä jätteen määrän ja mereen päätyvien saasteiden vähentämiseksi, ja kaupungin suojellusta luonnosta voi nauttia monella eri tavalla. Jos nauttisit opastetuista ratsastusretkistä, melonnasta, pyöräilystä tai linturetkistä Huatulcon kansallispuistossa, tämä turmeltumaton jalokivi on oikea kohde sinulle. Älä unohda pakata kameraa, jotta voit ottaa valokuvia viidakon villeistä orkideoista.

 

Ixtapa-Zihuatanejo ~ Rentoutujalle

Vaikka Ixtapan ja Zihuatanejon kaupungit ovatkin keskenään huomattavan erilaisia, ne käsitetään usein yhdeksi kohteeksi Meksikon lounaisrannikolla Tyynenmeren äärellä. 1970-luvulla perustettu Ixtapa on niin perheiden kuin yksin matkustavienkin suosiossa ja se on upea paikka rentoutua valkoisten hiekkarantojen all inclusive -lomakeskuksissa. Jos vierailet ”Zihuan” vanhassa kalastajakylässä, joka sijaitsee seitsemän kilometriä etelään Ixtapasta, voit matkustaa ajassa taaksepäin kapeilla mukulakivikaduilla ja nauttia paikallisten ravintoloiden, baarien, putiikkien ja ateljeiden viehättävästä ilmapiiristä. Aamuisin hiekkarannalla kalastajat myyvät päivän saalista veneistään ja iltaisin ranta täyttyy romanttisella kävelyllä olevista pariskunnista. Historian lisäksi Zihuatanejo tarjoaa matkailijalle mahdollisuuden rauhoittua kirkkaan ja suojaisen lahden rannalla.

 

Comments

comments

tagged: Aurinko

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET