Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

TOP-10: Portugalin uimarannat

By Frances Doherty on 16/04/2018 in Aurinko

Kesällä kannattaa suosiolla sivuuttaa hektinen Costa del Sol ja suunnata sen sijaan hieman lännempänä sijaitsevaan Portugaliin. Sen alueelta löytyy nimittäin lähes loputon valikoima toinen toistaan upeampia rantoja. Niistä löytävät omansa niin romanttisia maisemia etsivät parit, pehmeää hiekkaa kaipaavat lapsiperheet kuin aamuun asti tanssiva bileväkikin.

1. Praia de Tavira, Ilha de Tavira, Algarve

Lentokoneen ikkunasta 11 kilometrin mittainen Ilha de Tavira, eli Taviran saari näyttää siltä, kuin meren päällä lepäisi kaistale pelkkää valkoista hiekkaa. Sen pohjoisrannalla sijaitseva Praia de Taviran ranta on erityisen sopiva lapsiperheille, sillä suojaisen sijainnin ansiosta sen alueella ei ole juuri minkäänlaista aallokkoa tai pohjavirtauksia.

Lähin lentoasema: Faro

2. Praia da Marinha ja Praia de Benagil, Algarve

Näiden upeiden rantojen välillä kulkee hyvin merkitty kävelyreitti, joten ne sopivat erityisen hyvin pientä liikuntaa kaipaaville lomailijoille. Kävelyreitti tarjoaa myös koko joukon upeita maisemia. Erityisen mieleenpainuvia ovat merestä nousevat kalkkikivimuodostelmat. Jos suuntaat tälle alueelle, sinun kannattaa sisällyttää matkaasi myös vierailu Praia de Benagilin luolilla.

Lähin lentoasema: Faro

3. Nazaré, Estremadura

Hurjien jyrkänteiden reunustama Nazarén ranta tarjoaa paitsi lämmintä vettä ja upeita maisemia, myös Portugalin kovimpiin lukeutuvia bileitä. Jos haluat ottaa aurinkoa, siemailla drinkkejä ja tanssia aamuun, Nazaréssä et tule pettymään. Kuuman kesäkauden ohella rannalla riittää menoa myös kevään karnevaalien aikaan ja uutenavuotena.

Lähin lentoasema: Portela, Lissabon

4.  Praia da Foz do Minho, Minho-joki

Portugalissa riittää upeita paikkoja, mutta vain harva niistä vetää vertoja maan luoteiskulmassa sijaitsevan Minho-joen ja läheisen Mata Nacional do Camridon luonnonsuojelualueen välissä sijaitseville rannoille. Täällä voit valita joko Atlantin puolella sijaitsevan rannan tai läheisen niemen toisella puolella sijaitsevan Minho-joen tyynemmän, mutta karkeampihiekkaisen rannan.

Lähin lentoasema: Porto

5. Praia Forte do Paço, Viana do Castelo

Jopa kesän ollessa kuumimmillaan tämä 800 metrin mittainen ranta on yleensä hyvin rauhallinen. Rantabaareja sen alueella ei ole, mikä pitää myös melutason matalalla. Ruokaa alueelta saa, mutta kaikki muu tarpeellinen rannalle on tuotava mukana. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua myös läheiseen linnoitukseen. Täydellinen ranta niille, jotka haluavat uida ja ottaa aurinkoa täysin rauhassa!

Lähin lentoasema: Portela, Lissabon

6.  Ponta da Ferraria, São Miguel

Portugalin alueella on monenlaista maastoa, mikä takaa, että myös uimarannat eroavat toisistaan melkoisesti. Azoreihin kuuluvan São Miguelin saaren tuliperäinen maasto lienee maan jylhintä. Saaren länsiosassa sijaitsevan Ponta da Ferrarian erikoisuus on alueella sijaitseva kuuman lähteen lämmittämä merivesiallas. Merivesi pääsee altaaseen vain vuoroveden ollessa korkealla; matalan vuoroveden aikaan kaikki vesi tulee lähteestä, minkä seurauksena se on huomattavan kuumaa.

Lähin lentoasema: João Paulo II:n lentoasema

7.  Comporta, Alcácer

Aiemmin tämä Portugalin länsirannikon helmi oli vain harvojen ja valittujen tiedossa. Alueella onkin monien julkimoiden rantataloja. Kuuluisimpiin asukkaisiin lukeutuvat esimerkiksi suunnittelijat Philippe Starck ja Christian Louboutin. Vaikka Comporta onkin melkoisen ökykohteen maineessa, sen tärkein kohde, eli Comportan ranta on kaikesta huolimatta kaikille avoin ja täysin ilmainen. Sen hiekalla ei koskaan tiedä, kuka kävelee vastaan seuraavaksi!

Lähin lentoasema: Portela, Lissabon

8. Praia de Galápos, Setúbal

Seesteistä tunnelmaa kaipaavien kannattaa huomioida myös tämä Serra da Arrábidan kukkuloiden reunustama ranta. Korkeat kukkulat pitävät turkoosina hohtavan meren tyynenä, minkä ansiosta se sopii täydellisesti uintiin ja kylpemiseen.

Lähin lentoasema: Portela, Lissabon

9. Tróian niemimaa, Setúbal

Portugalin suosituimpiin lomakohteisiin lukeutuva Tróian niemimaa tarjoaa lukuisia upeita rantoja ja lisäksi nähtävyyksiä joka makuun. Kun rannalla makoilu kyllästyttää, voit suunnata esimerkiksi ajanlaskumme alkuvuosilta peräisin oleville roomalaisraunioille tai kiehtovaan Serra da Arrábidan luonnonpuistoon.

Lähin lentoasema: Portela, Lissabon

10. Praia da Rocha, Algarve

Tämä kahden kilometrin mittainen ranta houkuttelee joka vuosi tuhansia ja taas tuhansia matkailijoita eri puolilta Eurooppaa. Eikä ihme – kalkkikivijyrkänteiden reunustama ranta on kerrassaan upea, ja sen vieressä levittäytyvä kaupunki tarjoaa kaikki palvelut, mitä toivoa voi. Hiljaisuutta ja rauhaa täältä ei suuremmin löydy, mutta helppoa lomaa kaipaaville tämä ranta sopii kuin valettu.

Lähin lentoasema: Faro

[ebookers-button-cta url="https://www.ebookers.fi/Portugali-Matkat.d147.halvat-matkat-kaupunkiloma?langid=1035"] Varaa oma Portugalin-matkasi nyt [/ebookers-button-cta]

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Road trip Suomessa: Episodi 2 – Inkoo

Road trip Suomessa: Episodi 3 – Hanko & Kasnäs

Road trip Suomessa: Episodi 1 – Mustio

10 ympäristöystävällistä hotellia Suomessa

0