Shares
Share with your friends


Submit

Vuosi 2017 tuo mukanaan uusia ja jännittäviä matkakohteita. Jotkin ovat vanhoja suosikkeja uusissa kuosissa, toiset taas uusia tulokkaita matkailukentällä. Jopa kokeneimmatkin matkaajat löytävät joukosta uusia löytöjä. Suuntaa ensimmäisten joukossa vähemmälle huomiolle jääneelle Balkanin vaellusreitille tai koe kotimaan luonnonihmeet uusin silmin.

 

Satavuotiaan Suomen ainutlaatuinen luonto

Summer of Helsinki, Finland.

Suomen itsenäisyyden satavuotista taivalta juhlitaan vuonna 2017. Mikset viettäisi juhlavuotta tutustuen lähemmin kotimaan tarjontaan? Lähde hiljentymään lumisiin erämaihin tai retkeilemään kesän valoisille vaellusreiteille. Joka puolelta maata aivan kotinurkilta löytyy runsaasti kansallispuistoja ja polkuja koettavaksi useammallekin kerralle. Museot ja kulttuurikeskukset ympäri maan järjestävät itsenäisyysvuotta käsitteleviä juhlanäyttelyitä, minkä lisäksi erilaisia juhlatilaisuuksia järjestetään vuoden ympäri. Juhlat alkoivat näyttävästi Helsingin Töölönlahdelta, jossa uudenvuodenyönä ammutut näyttävät ilotulitukset veivät itsenäisen Suomen uudelle vuosisadalle.

 

Uudistunut Bordeaux

Square in St.Emilion Gironde, Aquitaine, France

Bordeaux’sta ja sen auringonpaisteen täyttämistä viinialueista on tullut synonyymi laatuviineille. Viime vuosien mittaan kaupungista itsestään on kuitenkin tullut yksi Ranskan mielenkiintoisimmista ja jännittävimmistä matkakohteista. Isossa mittakaavassa tehtyjen remonttien ansiosta kaupungin historialliset rakennukset näyttävät paremmilta kuin koskaan, minkä lisäksi uusi, korkeaa teknologiaa hyödyntävä joukkoliikennejärjestelmä tekee tähän eteläranskalaiseen kaupunkiin tutustumisesta helppoa ja vaivatonta. Jos pidät hyvästä ruoasta ja viinistä, Bordeaux ansaitsee ehdottomasti paikan matkasuunnitelmassasi. Yritä ajoittaa matkasi kesäkuulle 2017, jolloin kaupungin vuosittaiset VINEXPO-messut esittelevät maailman parhaita viinejä.

Kolumbia, hiomaton timantti

Cartagena, Colombia - December 19, 2014: People fillip up the seats in Plaza Santo Domingo, a plaza popular among locals and tourists in Cartagena, Colombia.

Vaikka Kolumbia on edelleen karkea kulmistaan, maa on silti kehittymässä. Varsinkin maan pääkaupungista Bogotásta on nopeasti tulossa suosittu matkailukohde, ja kaupunkiin ilmestyy jatkuvasti uusia boutique-hotelleja ja korkealuokkaisia ravintoloita. Mielenkiintoinen fakta: Kolumbia dekriminalisoi graffitit vuonna 2011, josta alkoi kaupungin seiniä koristavan upean katutaiteen uusi aikakausi. Cartagenasta et kuitenkaan graffiteja löydä. Tämä Latinalaisen Amerikan kaunein kaupunki on kuuluisa niin upeasta arkkitehtuuristaan kuin hiekkarannoistaan ja yltäkylläisestä auringonpaisteestaan.

 

Vuoden 2017 paras matkakohde Kanada valmistautuu suuriin juhliin

Epic Moraine Lake in Banff National Park, Bristish Columbia

Lonely Planetin vuoden 2017 parhaaksi matkakohteeksi valitsemalla Kanadalla on paljon annettavaa tittelinsä vastineeksi. Maailman toiseksi suurin maa on kuuluisa kauniista luonnostaan ja laajoista erämaistaan, vuoristoissa kulkevista vaelluspoluistaan ja valaidenkatselumahdollisuuksistaan. Niagaran putouksista puhumattakaan! Kanadalla on paljon tarjottavaa myös kaupunkimatkailijoille. Maan kaupungeista Vancouverista Winnipegiin ja Torontoon löytyy runsaasti historiaa, kulttuuria ja yöelämän viettomahdollisuuksia jokaiseen makuun. Vuonna 2017 Kanada juhlii 150-vuotispäiviään moninaisin juhlallisuuksin ympäri maan.

 

Vaeltelua, viiniä ja perinteitä Balkanin Via Dinarica -reitillä

Beautiful summer sunset over Tara Mountain Range in western Serbia.

Via Dinarica on tällä hetkellä kuumin vaellusreitti, jonka suosio on jatkuvassa kasvussa ulkoiluihmisten keskuudessa. Länsi-Balkaneilta Sloveniasta aina Makedoniaan asti kulkeva reitti kulkee usean maan läpi, ja matkan varrella saat hyvän tilaisuuden tutustua maiden eroavaisuuksiin ja perinteisiin. Laskeutuessasi vuoristoseuduilta laaksoihin ja niissä sijaitseviin lukuisiin kyliin huomaat, kuinka vanhat perinteet ovat yhä voimissaan. Paikallisen ruoat ovat uskomattoman herkullisia, ja jokaisella kylässä on oma kulinaarinen erikoisuutensa. Vedä siis vaelluskengät jalkaan ja lähde seikkailuun!

 

 

Comments

comments

tagged: Aurinko, Kaupungit

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET