Shares
Share with your friends


Submit

Kun Joonas Järvinen pukee yllensä pelipaidan, mustan peruukin ja suuret aurinkolasit, muuttuu hän jääkiekon superfaniksi, Lärviseksi. Joonas on somepersoona ja itsensä mukaan Suomen suurin kiekkofani.

Lärvinen-hahmo lähti kaveriporukan vitsistä vuonna 2015 jääkiekon MM-kisoissa Ostravassa, jonne hän oli lähtenyt ystävien kanssa pitämään hauskaa. Peruukki ja suuret lasit löytyivät kaapista, ja kun tähän lisättiin mukaan Lärvinen-nimellä varustettu Suomi-paita – hahmo oli syntynyt.

Intohimo jääkiekkoon syttyi hänelle jo lapsena, kun televisio oli kotona lähes aina päällä ja lajia pääsi näin seuraamaan läheltä. Lopullinen sysäys oli Suomen MM-kullan voittaminen vuonna 1995, kun Joonas näki miten Suomi ja kansa menivät sekaisin voitosta.

Joonaksen mielestä lajissa on erityisen hienoa se, miten kansa jaksaa juhlia ja kannustaa esimerkiksi MM-kisojen aikaan kaksi viikkoa putkeen. Joonas onkin kiertänyt seuraamassa MM-kisoja ympäri Eurooppaa ristiin rastiin, ja kiekkomaat Kanada ja Yhdysvallat ovat fanille tulleet myös tutuiksi.

Fanittaminen tuo parhaimmillaan Joonakselle tunteen, että on yhdessä kaikkien muiden katsojien ja pelaajien kanssa. Fanit tuntuvat myös yhdeltä suurelta perheeltä, kun kaikki kannattavat samaa joukkuetta. Tunnetta on vaikea kuvailla henkilöille, jotka eivät ole tätä jääkiekon tuomaa huumaa saaneet kokea.

Joonaksen voi tavata jääkiekkokatsomoissa eri puolilta maailmaa ja kun häneltä kysyy älyttömimmän asian, mitä on tehnyt lajin eteen, ei vastausta tarvitse kauan odotella: ”Olen tehnyt itsestäni Suomen suurimman pellen jääkiekon takia.”

Comments

comments

tagged: intohimoni, Lifestyle

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET