Shares
Share with your friends


Submit

Pentti Hiiros on ollut jääkiekkoilija koko ikänsä, ja jääkiekko on hänelle elämäntapa. Innostus lajia kohtaan syntyi jo lapsena, kun hän sai ensimmäistä kertaa luistimet jalkaansa ja pääsi ottamaan ensimmäisiä piirtoja jäälle. Tämän jälkeen on harvoin ollut päiviä, jolloin luistimet eivät olisi olleet tämän lajin parissa pitkän uran tehneen, entisen Jokerit-pelaajan jalassa.

Jääkiekko vei Pentin maailmalle jo 15-vuotiaana pelaamaan miesten sarjaa. Matkustaminen onkin ollut kiinteä osa Pentin jääkiekkouraa, ja se on vienyt häntä ympäri Eurooppaa aina Yhdysvaltoihin asti. Näin syntyi intohimo myös matkustamista kohtaan, sillä Pentti on aina lähtenyt mukaan matkoille, mihin häntä on pyydetty. Pentti osaakin kuvailla monia Euroopan kaupunkien jäähalleja – tai ainakin kertoa mistä päin nämä löytyvät.

Pentin lopettaessa ammattilaisuransa, sai hän ehdotuksen aloittaa valmentajana, jotta muutkin pääsisivät hyötymään hänen vuosiensa aikana keräämistään opeista. Hän on ehtinyt jakaa neuvojaan jopa 300–400 nuorelle, joista osan polku on vienyt NHL-pelaajaksi asti.

Nykyään 70-vuotiaalla Pentillä jääkiekko ei ole suinkaan eläkkeellä ollessakaan poistunut elämästä, vaan näkyy edelleen lähes päivittäin jäällä ikämiesten harjoituksissa. Kun jääkiekko on ollut sekä ammatti että harrastus, on lajista muodostunut elämäntapa. Tämä alan todellinen konkari on nähnyt Suomen jääkiekon muutokset vuosien aikana, ja ei osannut aavistaa, kun ensimmäisen kerran luistimet laittoi jalkaansa, että jäisi tälle tielle loppuelämäkseen. Yhdestä pitkän uran mieleenpainuvimmista hetkistä muistuttaa SM-mestaruus vuodelta 1973.

 

Comments

comments

tagged: intohimoni

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET