Shares
Share with your friends


Submit

460 ottelua kuudessa kuukaudessa – pelkkä ajatuskin jääkiekon Liiga-matseista saa vatsan kurnimaan! Listasimme seitsemän myöhäisillan ateriaa liigaotteluiden päätteeksi legendaarisista snägäreistä kiekkolegendojen kioskeihin.

1. Ruoan, juoman ja urheilun ystävien kohtaamispaikka Töölössä

Helsingin jäähallista löytyy nälkäisille vierailijoille kosolti vaihtoehtoja aina italialaisen ravintolan antimista grilli- ja pikaruokaan. Mutta jos ottelun jälkeen jää vielä urheilunnälkä, kannattaa suunnata jäähallin kulman takana sijaitsevaan Sportsbar Töölöön. Vuonna 1938 perustettu ravintola on ruoan, juoman ja urheilun ystävien kohtaamispaikka, missä keittiö on auki perjantaisin ja lauantaisin kello 23 saakka.

Toinen oiva istumaravintola jäähallin lähellä on Mannerheimintieltä löytyvä Mullikka, mistä saa katuruokahenkistä naposteltavaa ja kotimaisia oluita ja sahtia. Perjantaisin ja lauantaisin keittiö on auki puoleen yöhön.

2. Legendaarisia snägäreitä Helsingissä

Legendaarisimmat urheiluillan päättävät annokset tarjoillaan Helsingissä kuitenkin snägäreillä. Kävele Töölöntorin torigrillille, mistä on ojenneltu nakkeja nälkäisille ohikulkijoille 1950-luvulta saakka.

Jos jalat kantavat, kannattaa kävellä aina Eduskuntapuiston laitamille, mistä löytyy jopa New York Timesin sivuilla esiintynyt Jaskan grilli. Grillin kuuluisat asiakkaat ovat vaihdelleet aikojen saatossa Eduskuntatalon vakiokasvoista Anthony Bourdainiin. Jääkiekkofanit taas tunnistavat ruokalistalta tutun annoksen, Mörön. Mörkö on luotu Marko “Mörkö” Anttilalle, ja sisältää kokolihapihvin, kananmunaa, poroa ja cheddarsiivun – kaikilla mausteilla tietysti!

3. Valomerkin jälkeen Jyväskylässä

JYP pelaa pelinsä Hippoksen urheilualueella sijaitsevassa jäähallissa, aivan kaupungin keskustan kupeessa. Jos pelin huumassa vatsan täyttö on päässyt jäähallilla unohtumaan, kannattaa suunnata vuodesta 1977 nälkäisiä kulkijoita ravinneeseen Grilli 21:een. Motto “elämää valomerkin jälkeen” antaa ymmärtää, että jos pelin jälkeen matka jatkuikin vielä muutamalle tuopille, jääkiekkofania ei jätetä nälkäiseksi edes aamuyön tunteina. Grilliltä saa lihapiirakoiden, ranskisten ja kanakorien lisäksi erilaisia burgereita.

4. Ruokaa hovista, kievarista tai grillistä Tampereella

Alkavasta Liiga-kaudesta on tulossa tamperelaisittain historiallinen, kun Ilves ja Tappara pelaavat viimeisen kautensa Hakametsän hallissa. Jäähovi on Hakametsän legendaarinen jääkiekkokansan kokoontumispaikka – ei varmasti vähiten tulisten siipiensä vuoksi.

Keskustassa taas “koko kansan kievariksi” tituleerattu Kievari Kahdet Kasvot tarjoaa mittavan olutlistan lisäksi esimerkiksi currywurstia, pitsamaisia flammkucheneita ja mausteisia lihapiirakoita suolakurkulla.

Mikäli jääkiekkohumun hälvennyttyä ravintolat ovat jo sulkeneet keittiönsä, suuntaa useasti Tampereen parhaaksi grilliksi valittuun Ullan grilliin makkaraperunoille.

5. Kiprun kioski Turussa

Marko Kiprusoff muistetaan yhtenä vuoden 1995 maailmanmestaruuskisojen kultaa tuoneista sankareista. “Kipru” lopetti pelaajauransa kolminkertaisena arvokisamitalistina ja nelinkertaisena SM-kultamitalimiehenä vuonna 2014, ja nyt jääkiekkomiehen työn tuloksista pääsee nauttimaan Turun Kupittaan kupeessa sijaitsevalla Pajamäen kioskilla. Kioski on auki vain iltayhdeksään, joten kaupungin parhaita tulisiipiä kannattaa käydä kokeilemassa ennen peliä.

Matsin jälkeisen katuruoka-annoksen taas saa kätevästi Gatorade Centeriltä kymmenen minuutin ajomatkan päässä sijaitsevalta Martinlaakson grilliltä. Ruokalistalta on helppo valita, sillä retro-henkisen grillin makkaraperunat on äänestetty usein kaupungin parhaiksi.

6. Purilaisella Porissa

10 000 hampurilaista kuukaudessa myyvä Grilli-Pori tietää mitä tekee. Matka Porin jäähallilta keskustan pienessä puutalossa sijaitsevaan grilliin on vaivan väärti. Huhujen mukaan täältä saa Porin parhaat hampparit, mutta myöskään makkaraperunat eivät jätä nälkäiseksi.

7. Makkaraperunoita ja jääkiekkounelmia Oulussa

Kärpät on voittanut jääkiekon Liigan kahdeksan kertaa, joista seitsemän peräkkäisinä kausina 2003–2009 – Suomen ennätys, jota ei ole vieläkään rikottu!

Kuten muuallakin Suomessa, Oulun pelien jälkeistä katuruoka-skeneä hallitsevat grillit – ja täällä onkin mistä valita. Suuntaa jäähallilta kymmenen minuutin ajomatkan päässä sijaitsevaan Tuiran Swing Grilliin, joka on tunnettu erityisesti erinomaisista burgereistaan. Myös kymmenen minuutin automatkan päästä jäähallilta löytyvä Lehtogrilli tarjoilee perinteisiä grilliherkkuja, joista makkaraperunat kohoavat kaupungin parhaimmistoon.

Puolentoista kilometrin päässä jäähallilta puolestaan sijaitsee Höyhtyän grilli, missä porilaisia ja makkaraperunoita voi jäädä nauttimaan myös sisätiloihin.

Oululaisen jääkiekkoelämyksen kruunaa yö Original Sokos Hotel Arinassa, mistä löytyy Kärppien kanssa yhteistyössä suunniteltu jääkiekkoteemainen Routa-huone.

Comments

comments

tagged: City Posts

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET