Shares
Share with your friends


Submit

Talvikauden alkaessa kannattaa kaivaa pulkat ja liukurit varastosta ja suunnata porukalla pulkkamäkeen. Tähän lajiin ei tarvita sen suurempia taitoja, ja se on täydellinen talvipuuha kaikenikäisilleSopivia mäkiä löytyy lähes joka kylästä ja kaupungista, ja hurjapäisimmille on tarjolla päätähuimaavia vauhteja 

 Saariselän Kaunispään pulkkamäki 

Saariselän Kaunispään tunturilta löytyy oikea pulkkakansan mekka. Tämä 1 200 metriä pitkä lasku ei lopu ihan hetkessä kesken, ja vauhdin hurmasta nauttivat takuulla niin aikuiset kuin lapsetkin. Kaunispään laelta alkava pulkkamäki onkin koko Euroopan pisin! Muista ottaa oma pulkka mukaan, sillä tunturin laelta niitä ei voi lainata. Alueen hotellit ja safariyritykset kuitenkin usein lainaavat pulkkia laskijoille, joten kotoa saakka sitä ei välttämättä tarvitse tuoda. Tähän mäkeen kannattaa tulla kauempaakin, sillä huikean pitkä lasku yhdistettynä ympäröiviin upeisiin tuntimaisemiin jää takuulla mieleen. Mikä parasta, tunturin laelle vie mukavasti tuolihissi. 

Tutustu edullisiin hotelleihin Saariselällä 

Porin Yyterin pulkkamäki 

Porista tulee useimmille ensimmäisenä mieleen kesäiset hellepäivät ja auringonpaisteessa siintävät hiekkadyynit, mutta pulkkailijoille paikalla on ihan eri merkitys. Yyterin rannan mäelle kannattaa nimittäin suunnata myös talvikaudella pulkan tai liukurin kanssa ja nauttia rantamaisemista vauhdikkaiden laskujen siivittämänä. Lämpimät talvetkaan eivät hidasta porilaisten tahtia, sillä Yyterin pulkkamäkeä on ylläpidetty myös lumitykillä. Erilaisia ja -tasoisia pulkkamäkiä huhutaan olevan useita, joten sopiva löytyy perheen pienimmistä rämäpäisimmälle. Yyteristä löytyy pulkkamäkien lisäksi monipuoliset ulkoilualueet ja hiihtoladut, ja ulkona riehumisen jälkeen voi rentoutua tunnelmallisessa Yyterin kylpylä Merenneidossa. 

Tutustu hotelleihin Yyterissä 

Lankilan kylän Mastonmäki 

Mastonmäen pulkkamäki ei voi 220 metrin pituudellaan kilpailla maan pisimpien laskujen kanssa, mutta haastetta siinä on silti enemmän kuin tarpeeksi. Laskun korkeusero lähdön ja maalin välillä on jopa 40 metriä, ja mutkikas mäki vaatii taitoa. Mäessä on mitattu jopa 60 kilometrin tuntinopeuksia, ja täällä ovat harjoitelleet myös mäenlaskun maailmanmestarit. Mastonmäellä onkin järjestetty mäenlaskutapahtumia jo 90-luvulta lähtienja niihin on riittänyt satoja osallistujia. Mastonmäki sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä esimerkiksi Kotkasta, joka tarjoaa vierailleen talvikaudellakin runsaasti elämyksiä. 

Tunnelmallisia hotelleja Kotkassa 

Kontulan kelkkapuisto Helsingissä 

Lumisina talvina pulkkamäistä pääsee nauttimaan myös kaupunkialueilla, ja monissa kaupungeissa mäkiä on tarjolla kymmeniä virallisista ja valaistuista itse tehtyihin ja hyväksi todettuihin. Helsingissä sopivia mäkiä on lähes joka puistossa, ja yksi suosituimmista laskuista löytyy Kontulan kelkkapuistosta eli Kessasta, joka on kesäisin skeittareiden suosima ramppi. Laajalla mäellä mahtuu varmasti laskemaan vilkkainakin päivinä, ja pitkästä mäestä saa hyvät laskut. Itä-Helsingissä sijaitseva kelkkapuisto on pakkaspäivänä loistava ulkoilukohde, johon on helppo päästä muualta Helsingistä vaikka metrolla. Ota tähän mäkeen oma pulkka tai liukuri mukaan! 

Halpoja hotelleja Helsingissä 

Tonttumäki Turussa 

Turusta löytyy talvisin useita huollettuja pulkkamäkiä, joista monet on myös valaistu, joten laskemaan pääsee myös talvisen päivän hämärryttyä. Ihan keskustan tuntumassa, Martin kaupunginosassa kehuja on saanut epävirallisempi laskupaikka Tonttumäki eli Fleminginpuiston mäki, joka kerää kehuja erityisesti lapsilta. Aikuisten mielestä mäki voi olla turhankin hurja, joten asianmukaista varovaisuutta pitää kuitenkin harjoittaa ja suunnata laskemaan omalla vastuulla! Ota oma pulkka tai liukuri mukaan ja ihastele samalla reissulla myös Martin kaupunginosan kauniita puutaloja. Aurajoki ja Turun keskusta lukuisine palveluineen ovat täällä myös aivan lähellä. 

Tutustu hotelleihin Turussa 

Horhan entinen laskettelumäki 

Tampereella hurjimman pulkkamäen maineessa on Tampereen ja Ylöjärven välimaastossa sijaitseva Horhan pulkkamäki. Kyseessä on entinen laskettelumäki, joten täällä vaativampaakin pulkkailua harrastavat saavat takuulla tarpeeksi vauhtia ja pitkän laskun. Perheen pienimpien kanssa jännitystä riittää mäen alaosassakin, ja ylhäältä asti pulkalla laskettuna tämä jyrkkä mäki saattaa olla liian suuri haaste kaikkein hurjapäisimmillekin laskijoille. Paikalle on otettava mukaan omat pulkat tai muut laskemisvälineet, ja rinteessä kuluu takuulla niin paljon energiaa, että reppuun kannattaa pakata myös eväät ja kuumaa juotavaa pakkaspäivän lämmikkeeksi. Rinteen päällä sijaitsee Lamminpään ulkoilumaja, jonka vessat ovat aukioloaikoina ulkoilijoiden käytettävissä. 

Edullisia hotelleja Tampereella

 Vuokatin urheiluopiston pulkkamäki 

Sotkamossa sijaitseva Vuokatti Sport -urheilulomakeskus on tunnettu paitsi hiihto- ja laskettelumahdollisuuksistaan myös hurjat kyydit takaavasta pulkkamäestä. Jyrkästä ja pitkästä mäestä saa pulkalla tai liukurilla päätähuimaavat vauhdit, jotka riemastuttavat niin perheen pienimpiä kuin isompiakin. Pulkkamäen vieressä on myös laskettelun opetteluun sopiva loiva mäki, jolla laskutaitoja voi hioa ennen isompiin mäkiin suuntaamista. Jos oma pulkka ei sattunut tulemaan mukaan, voi sellaisen vuokrata kätevästi Vuokatin välinevuokraamosta. Vuokatti on valittu vuoden 2020 hiihtokeskukseksi, joten tarjolla on takuulla monipuolisia palveluita ja runsaasti tekemistä koko talvilomalle! 

Hotelleja talvilomalle Vuokatissa 

Comments

comments

tagged: Suomeni

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET