Shares
Share with your friends


Submit

Suomi on joulupukin kotimaa, eikä täällä ole puutetta jouluisista kohteista. Listasimme seitsemän joulumieltä nostattavaa matkakohdetta historiallisista joulumarkkinoista hurmaaviin käsityöläiskortteleihin ja söpöihin sisäpihoihin.

1. Tuomaan Markkinat Helsingissä

Helsingin Senaatintorilla järjestettävät Tuomaan Markkinat ovat Helsingin joulumarkkinoista vanhimmat ja suurimmat. Joulukuussa joulutorin Lahjakujalle kohoaa yli sata pikku mökkiä, joista löytyvät niin himmelit, tuoksuvat tervakynttilät kuin korut, luonnonkosmetiikka- ja designtuotteet. Ruokapihalta löytyvät puolestaan joulusesongin herkut kaupungin ykkösravintoloitsijoiden valmistamina. Tunnelman kruunaa torin sydämestä löytyvä vanhan ajan karuselli.

Ruokaherkkuja ja käsityöläisten taituroimia lahjoja myyvät kojut ovat auki 5.–22.12.

Helsingin Senaatintorin läheisyydessä sijaitsee lukuisia hotellivaihtoehtoja aina ylellisen romanttisesta Hotel Kampista retrohenkiseen budjettimatkaajan valintaan Hotel Finniin.

2. Toivolan Vanha Piha Jyväskylässä

Jyväskylän keskustassa sijaitseva, 1830-luvulta peräisin oleva sisäpiha on tunnelmallinen minä vuodenaikana tahansa, mutta parhaimmillaan Toivolan Vanha Piha on joulun alla. Pihaa ympäröivistä puurakennuksista löytyy niin lankapuoti omien joululahjojen valmistamiseen kuin design- ja vaateputiikkeja valmiita lahjapaketteja varten.

Sisäpihalle kannattaa poiketa myös jouluisten tuoksujen ja makujen vuoksi, sillä joulukuussa Toivolan ravintolassa tarjoillaan päivittäin joulun perinnemakuja pursuavaa joululounasta.

Jyväskylän keskustasta löytyy eri tasoisia majapaikkoja aina palkituista boutique-hotelleista hostelleihin. Kätevää huoneistomajoitusta suosiva yöpyy viiden minuutin kävelymatkan päässä Toivolan vanhalta pihalta sijaitsevassa, modernissa Forenom Apartmentsissa, vanhan ajan tunnelmia kaipaava taas suuntaa huoneistohotelli Harmooni Suitesiin.

3. Vanhan ajan joulutunnelmia Porvoossa

Porvoon vanhan kaupungin putiikkien monipuolinen ja laadukas valikoima sekä söpöt kahvilat tekevät Porvoosta ylivoimaisen joulumatkaajan kohteen. Vanhan kaupungin kodikkaat puutalot ja tunnelmalliset jouluvalot heittävätkin vierailijan takuuvarmasti jouluisiin vanhanajan tunnelmiin.

Tänä vuonna Porvoon perinteiset joulumarkkinat järjestetään ulkotilaisuutena Vanhalla Raatihuoneentorilla. Markkinat ovat auki lauantaina 12.12. klo 10–16 ja sunnuntaina 13.12. klo 10–15.

Porvoosta on helppo löytää tunnelmallisia yösijoja aina hulppeista kartanoöistä Hotel Haikko Manorissa Porvoon keskustassa sijaitsevaan laadukkaaseen budjettimatkaajan valintaan Budget Hotel Easystayhin.

4. Tiernatorin joulutunnelmia Oulussa

Jouluvalojen, havukoristeiden ja myyntikojujen Tiernatori aukeaa Oulun Rotuaarin aukiolla 12.12. Punaisten myyntikojujen kätköistä löytyy niin käsitöitä, koristeita kuin käyttöesineitä ja koruja. Jouluisen tunnelman kruunaavat tietysti jouluiset herkut.

Tiernatori on auki päivittäin kello 11–18 aina 22.12.2020 saakka.

Rotuaari sijaitsee Oulun keskustassa ja lähistöltä löytyykin lukuisia majoitusvaihtoehtoja. Lappimaisiin joulutunnelmiin pääsee Lapland Hotels Oulussa, vanhanajan kartanotunnelmia taas tarjoaa De Gamlas Hem Hotel & Restaurant.

5. Turun Vanhan Suurtorin joulumarkkinat

Neljänä joulukuun viikonloppuna järjestettävillä joulumarkkinoilla Turun Vanhalla Suurtorilla pääsee joulun tunnelmiin koko perheen voimin. Torin täyttävät perinteiset käsityöläisten kojut ja ilmassa leijuu jouluisten herkkujen tuoksu. Tapahtumissa on tarjolla myös erilaisia musiikki- ja teatteriesityksiä – rohkeimmat voivat tavata myös joulupukin perheineen Pukin pajalla!

Mikäli omia joulukoristeita on ihailtu jo liian monta vuotta, kannattaa piipahtaa myös joulukoristeiden vaihtopisteessä.

Turun Vanhan suurtorin kupeessa sijaitsee useita majoitusvaihtoehtoja aina 12 huonetta käsittävästä HVC Hostellista modernin tyylikkääseen Original Sokos Hotel Wiklundiin.

6. Fiskarsin valoisa joulun aika

Fiskars on kesämatkaajien suosikkikohteita, mutta ruukkikylässä kannattaa pistäytyä myös joulun alla. Söpön kylätunnelman ja lukuisten käsityö- ja design-putiikkien lisäksi vierailu Fiskarsissa tuo valoa joulunajan pimeyteen myös TuliValo -valotapahtumallaan. Tapahtuma valaisee Fiskarsia 21.11.2020–6.1.2021.

Fiskarsin kupeesta löytyy joulunaikaan sopivia mökkivaihtoehtoja romanttisista maalaistaloista talvisiin hirsimökkeihin.

7. Joulusia herkkuja ja hevosvaunuajeluita Tampereella

Tampereella joulutunnelmaan pääsee jo sunnuntaina 29. marraskuuta, kun Joulutorin täyttää Tampereen joulun avaustapahtuma. Perinteisten käsitöitä ja jouluisia herkkuja myyvien kojujen lisäksi Tampereen joulutorilta löytyy myös suositut Glögiravintola ja Munkkikahvila, ja joulukuun ajan Keskustori jouluisine kojuineen onkin tunnelmallinen ja tuoksuva joulun kylä.

Toinen joulun tunnelman perässä Tampereelle matkaavan kohde on Finlaysonin alueen Tallipiha. Tallipihan historia juontaa juurensa 1800-luvulta, mutta nyt pihapiiristä löytyy hevosten sijaan käsitöitä, sisustustuotteita ja kosolti suussa sulavia herkkuja. Tapahtumapihan kojut ovat avoinna kädentaitajineen viikonloppuisin ja 4.12.-23.12. päivittäin. Viikonloppuisin pihalla pääsee myös kokeilemaan hevosvaunuajelua 22.11. alkaen kello 11–17.

Tampereelta löytyy lukuisia hotellivaihtoehtoja huoneistohotelleista tyylikkäisiin boutique-hotelleihin. Keskustan Radisson Blu Grand Hotel Tammer on tyylikkään joulutontun hotellivalinta. Jouluiseen vierailuun Tampereella voi yhdistää myös lämpöisen kylpyläloman Holiday Club Tampereen Kylpylässä.

8. Jouluisia tunnelmia Joensuun Taitokorttelissa

Joulukuussa Joensuun keskustan Taitokorttelin piha-alue muuttuu tunnelmalliseksi Joulukyläksi. Viihtyisälle sisäpihalle rakennettu punaisten mökkien kylä täyttyy paikallisista käsitöiden ja elintarvikkeiden myyjistä, ja ilmassa on rauhaisaa joulun taikaa. Joulukylä on auki joulukuun kolmena perjantaina ja lauantaina. Viimeisen kerran Joulukylän verkkaiseen tunnelmaan pääsee sunnuntaina 20.12.

Joensuun joulun ajan majapaikoista löytyy niin järvimökkejä kuin tyylikkäitä keskustahotelleja.

9. Joulupukki käy virtuaalisesti matkaan Rovaniemellä

Joulupukki avaa Rovaniemen joulukauden 7.1., ja tänä vuonna tapahtumaa voi seurata virtuaalisesti. 6.-8.11. Joulupukin Pajakylässä on joulupukin tapaamisen lisäksi mukavaa tekemistä myös paikanpäällä vieraileville! Rovaniemellä joulunavausviikonloppu näkyy myös kaupungin keskustassa, kun Kaunein jouluikkuna -kilpailu käynnistyy luoden valoa ja jouluntunnelmaa ostosten teon lomaan.

Rovaniemeltä löytyy kosolti hotellivaihtoehtoja aina ylellisistä lasi-igluista keskustan käteviin ja tyylikkäisiin hotelleihin, kuten Arctic Light Hoteliin.

Comments

comments

tagged: Suomeni

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET