Shares
Share with your friends


Submit

Huom.: Kaikki matkat ovat valtioiden usein muuttuvien rajoitusten alaisia –  tarkista hallituksen tiedotteet ennen matkan suunnittelua.

Suomen yli viidestäkymmenestä kylpylästä löytyy varmasti jokaiselle oman tyylisensä. Kokosimme listan kotimaan trooppisista elämyksistä kaupunkien elegantteihin spa-hoitoihin ja koko perheelle suunnattuihin kylpylöihin.

1) Lapsiperheen kylpyläloma

Vantaan Kauppakeskus Jumbon yhteydessä sijaitsevan Break Sokos Hotel Flamingonkylpylä houkuttelee erilaisilla vesiliukumäillään ja altaillaan. Vastavirta-allas, Maya-temppeliksi naamioitu hyppyallas ja vettä syöksevä lohikäärme viihdyttävät perheen pienimpiä, kun taas aikuisille kylpylästä löytyy oma “rauhoitettu” K18-alueensa. Kylpylässä on myös kuusi erilaista saunaa.

Keski-Suomen kylpyläkohde lapsiperheille on puolestaan Peurunka. Jyväskylän kupeessa sijaitsevasta kylpylästä löytyy pienille vesipedoille lastenaltaan kiipeilyrata ja stadionmainen pääallas, jossa voi uida myötä- tai vastavirtaan. Peurungan kylpyläelämyksen kohokohta on kuitenkin sen 130-metrinen vesiliukumäki, joka on Pohjoismaiden pisin!

2) Trooppisia elämyksiä Pohjois-Suomessa

Turkoosi allasvesi, ihoa hyväilevä ilmankosteus ja ympäröivä vehreys onnistuvat parhaimmillaan heittämään pulikoijan mielikuvitusmatkalle maailman trooppisiin kohteisiin. Rukan ja Kuusamon välimaastossa sijaitseva Kuusamon Tropiikki tarjoaa nimelleen uskollisena trooppisen elämyksen vierailijoilleen. Allasosastoa komistavat trooppiset kasvit ja luonnonkivet, ja kylpyläelämyksen kruunaavat poreallas, hierova vesiputous, vastavirtajoki ja saunaosasto höyrysaunoineen.

Oulun Nallikarin kauniissa rantamaisemissa sijaitsee Pohjois-Suomen toinen trooppinen kylpyläelämys. Break Sokos Hotel Edenissä voi paitsi rentoutua erilaisissa saunoissa tai vilvoitella ulkoilma-altaassa, myös etsiä eksotiikkaa allasbaarin antimien avulla. Kylpyläelämyksen kruunaa komea lasinen kupolikatto.

3) Kylpyläelämys savolaisittain

Saimaan rannalla sijaitseva Hotel Resort Järvisydämen kylpyläelämys on varmasti yksi Suomen erikoisimpia! Kylpylä on nimittäin louhittu kallioon ja sen uudistettu allasosasto käsittää myös Saimaan vettä hyödyntävän järvivesialtaan. Alueen maisema sulautuu tunnelmallisesti kylpylään, ja koko komeuden täydellistävät kattoparruina käytetyt, yli 500-vuotta vanhat uppotukit. Kylpylän kupeesta löytyy myös savolainen saunamualima savusaunoineen, huljuineen ja höyryluolineen.

4) Elegantteja elämyksiä

Aaltoaltaiden, vesiliukumäkien ja savusaunojen lisäksi kylpylät voivat tarjota myös rauhallisen elegantteja elämyksiä. Yksi Suomen hehkeimmistä hotellikylpylöistä löytyy Helsingistä. Mielen ja kehon hyvinvointi yhdistyy hemmotteluhetkellä St. Geroges Hotelin Spassa. Allas-, sauna- ja lepo-osastojen lisäksi kylpylä tarjoaa erilaisia hoitoja rentoutumisen maksimoinniksi. Kokeile lämmintä laavakivihierontaa, intialaista päähierontaa tai luksushoitoa, joka sisältää esimerkiksi kultaisen sokerikuorinnan ja kasvohoidon.

Toinen elegantti spa-elämys löytyy historiallisesta kylpyläkaupungista Hangosta. Täällä Hotel Regatta on nimittäin onnistunut yhdistämään ympäröivän satamakaupungin tunnelmaan hehkeään kylpylänautintoon. Kylpylä tarjoaa erilaisia kasvo- ja vartalohoitoja, mutta pelkkä kiireetön oleilu seesteisellä allasosastolla merellisten maisemien äärellä riittää rentouttamaan mielen ja ruumiin.

5) Romanttisia hetkiä

Suomen kylpylöistä löytyy omat kohteensa myös romantikoille. Break Sokos Hotel Kolin Relax Span maisema- ja hemmottelykylpylässä voi ihastella Pieliselle avautuvia maisemia ulkopaljussa tähtitaivaan – tai hyvällä onnella revontulien – alla. Alle 18-vuotiaat pääsevät kylpylään vain aikuisten seurassa, ja kello 16 jälkeen kylpylä on varattu vain täysi-ikäisille.

Toinen romantikon kylpylätarpeisiin vastaava hotelli on Porvoossa sijaitsevan Haikon kartanon kylpyläosasto. Rentoudu kumppanisi kanssa kylpylän höyry- tai aromisaunassa tai porealtaassa, tai varaa hemmotteluhetki kylpylän lukuisista hoidoista.

6) Hemmottelua vartalolle ja vatsalle

Naantali on Suomen kylpyläkaupunkien klassikko, ja Naantali Spa Hotel hemmotteleekin vierailijoitaan paitsi allaselämyksin myös ruokalöydöin. Makunautintoihin voi virittäytyä kylpylän turkoosin tähtikupolin alla sijaitsevassa roomalaisessa altaassa, tai merimaisemista nautiskellen ulkoilma-altaassa.

Pulikoinnin jälkeen vatsan täytettä puolestaan löytyy palkittuja thaimaalaismakuja tarjoilevasta kylpylähotellin ravintola Thai Gardenista. Makujen aitoudesta kielii Thaimaan kuningaskunnan kauppaministeriön ravintolalle myöntämä sertifikaatti!

7) Kylpylä linnassa

Imatrankosken kuohujen kupeessa kohoava, hotellina toimiva jugendlinna Imatran Valtionhotelli on nähtävyys itsessään. Yli vuosisadan matkailijoita palvelleen hotellin tilalla sijaitsi vielä 1800-luvulla pietarilaisylhäisön suosiossa olleita puurakenteisia hotelleja. Nämä kuitenkin paloivat, ja tilalle kohosi jylhä linna. Nyt komeista puitteista löytyy hotellin lisäksi kylpylä. Kylpylän erikoisuus on terveysvaikutteinen infrapunasauna.

Mikäli matkassa on mukana lapsia tai lapsenmielisiä, lähistöllä sijaitsee myös Imatran kylpylä erilaisine vesiliukumäkineen, altaineen ja vesiputouksineen.

COVID-19 VAIKUTUS KYLPYLÖIHIN

Koronaepidemia on saanut monet miettimään turvallisia tapoja matkustaa.

THL:n mukaan uima-altaiden vesi on turvallista: “Uima-allasvesissä käytetään aina desinfiointikemikaalina klooriyhdisteitä, joiden ansiosta virukset tuhoutuvat nopeasti uima-allasveteen joutuessaan.” Kylpylät ovat myös lisänneet hygieniatoimiaan. Osassa kylpylöitä on myös rajallinen määrä pukukoppeja, niin että ennakkovaraus kylpylään on tehtävä, eikä suuria ihmismääriä pääse uimaan samanaikaisesti. Kuten aina, muista myös kylpylöissä turvavälit ja säännöllinen käsienpesu!

Comments

comments

tagged:

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET