Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

10 ympäristöystävällistä hotellia Suomessa

By Antti Laine on 23/09/2021 in Inspiraatio
Yhä useampi kiinnittää huomiota lomiensa ympäristöystävällisyyteen. Kaipasitpa aktiivista kaupunkilomaa tai ylellistä visiittä napapiirille, katso vinkkimme Suomen upeisiin hotelleihin, jotka ovat sitoutuneet kestävän kehityksen tavoitteisiin!
Arctic SnowHotel & Glass Igloos, Rovaniemi

Pienessä Lehtovaaran kylässä lähellä Rovaniemeä sijaitsevalle Arctic SnowHotel & Glass Igloosille on myönnetty Green Key -sertifikaatti. Hotelli onkin pohjannut ideologiansa vahvasti paikallisuuteen perustamisestaan asti esimerkiksi käyttämällä paikallista työvoimaa. Tämän lisäksi arktinen hotelli lämpiää maalämmöllä, kun taas kesäaikaan aurinkopaneelit ovat käytössä sähkönsaantiin.

Lumihotelli on Skandinavian suurimpia 70 vuoteellaan, ja huoneiden seiniä ja kalusteiden pintoja peittävät jäätaide ja valoteokset. Lämpötila huoneissa on 0–5 °C, mutta makuupussit ja porontaljat tuovat tarvittavaa lämpöä arktisiin olosuhteisiin. Syyskuun lopulla aukeavissa lasi-igluissa voi puolestaan odotella miljoonien tähtien syttymistä tai revontulien leikin alkua mukavasti vuoteella loikoillen.

Hotel Indigo, Helsinki

Vuonna 2015 Helsingin Bulevardille avattu Hotel Indigo ylsi ensimmäisenä suomalaisena hotellina kansainvälisen LEED-sertifikaation kultatasolle.

Hotel Indigossa on 120 huonetta, joiden seiniä piristävät nuorten graafikoiden työt. Hotelli on kävelymatkan päässä useimmilta Helsingin nähtävyyksiltä, mutta voit myös lainata hotellilta polkupyörän, jolla ulottaa tutkimusmatkat laajemmalle. Tai pysyttele Hotel Indigon omassa naapurustossa: nauti kahvihetkestä vuonna 1852 avatussa Café Ekbergissä, käy vintage-kierroksella kulman takana sijaitsevalla Iso Roobertinkadulla tai viipyile Schinebrychoffin taidemuseon hurmaavissa saleissa.

Lossiranta Lodge, Savonlinna

Putiikkihotelliksi itseään kutsuva Lossiranta Lodge sijaitsee Saimaan rannalla, Olavinlinnaa vastapäätä. Hurmaava hotelli onkin kävelymatkan päässä kaikista Savonlinnan keskustan nähtävyyksistä.

Maisemien komeuden ja kätevän sijainnin lisäksi hotelli on ympäristöystävällinen. Lossiranta Lodge on kansainvälisen ympäristöohjelma Green Keyn sertifioima ekologinen hotelli ja tämän lisäksi hotellilla on myös Sustainable Travel Finland ympäristösertifikaatti. Lossiranta esimerkiksi käyttää paikallisia tuotteita ja luomuruokaa. Kesäisin osa aamiaismarjoista ja omenat kerätään hotellin luomupuutarhasta, ja sään salliessa pyykki kuivatetaan ulkona.

Hotel Vallonia, Mustasaari, Vaasa

Hotel Vallonia on kodikas perhe- ja kokoushotelli Mustasaaressa, noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Vaasan keskustasta. Hotellissa on tilavat huoneet, joista osassa on minikeittiö ja oma sauna. Voit myös tehdä varauksen hotellin yleiseen saunaan, joka lämpiää hotellivieraille iltaisin. Hotellin ravintolassa tarjoillaan perinteistä kotiruokaa ja ravintolan vierestä löytyy lapsille pieni leikkihuone.

Hotellille on myönnetty sekä Green Key -sertifikaatti että Sustainable Travel Finland ympäristösertifikaatti. Tämän lisäksi hotelli on lemmikkiystävällinen!

Sallatunturin tuvat, Salla

Lapin erämaassa sijaitsevat Sallatunturin tuvat lumoavat kodikkailla tuvillaan ja ympäröivällä luonnollaan. Mökkien koot vaihtelevat 25 neliömetristä 175 neliömetriin ja niistä useissa on oma saunansa. Lappilaisia makuelämyksiä on tarjolla ravintola Kielassa ja iltaelämää voi viettää Papana Pupissa. Sallatunturin tuvat järjestää myös aktiivisia elämyksiä Napapiirin Safareilla, joiden joukosta voi valita vaikkapa pilkkimistä tai moottorikelkkailua.

Perheyritys perustaa toimintansa ympäristöystävällisyydelle, ja Sallatunturin tuville onkin myönnetty sekä Green Key -sertifikaatti että Sustainable Travel Finland ympäristösertifikaatti.

Original Sokos Hotel Kupittaa, Turku

Turun Kupittaan kaupunginosan ensimmäisen hotelli Original Sokos Hotel Kupittaajulistaa olevansa aidosti turkulainen. Rento hotelli tarjoaa ympäristöystävällisen tukikohdan Turun nähtävyyksiin tutustumiselle, sillä keskustaan pääsee kävellen, hotellin oven edessä pysähtyvän linja-auton kyydissä tai Fölläri-kaupunkipyörällä. Hotellilla voi nauttia runsaan aamiaisen, herkullisen lounaan ja nautinnollisen illallisen Bistro Ellissä. Turun kattonäkymistä pääsee puolestaan nauttimaan niin hotellin kattoterassilla kuin kuntosalissakin.

Vuonna 2020 ovensa avanneelle Original Sokos Hotel Kupittaalle vastuullisuus on tärkeää ja hotellilta löytyykin sekä Sustainable Travel Finland merkki että Green Key-tunnus.

Break Sokos Hotel Bomba, Nurmes

Pielisen rannalla Pohjois-Karjalassa sijaitseva Break Sokos Hotel Bomba on kylpylöineen viihtyisä lomakohde koko perheelle. Hotellin alueelta löytyy frisbeegolf- ja minigolf-radat, kun taas Kolin kansallispuiston maisemiin ajaa tunnissa. Tai rentoudu hotellin uudistetussa kylpylässä ja kokeile millaisia saunoja ovat karjalainen Kyly, suomalainen Sampo ja höyryävä Taivaankansi. Aamiaisella on tarjolla myös alueen erikoisuutta, karjalanpiirakoita.

Sokos Hotellit pyrkivätkin käyttämään paikallisia tuotteita valikoimissaan ympäri Suomen. Kaikkien Sokos Hotellien tapaan Break Sokos Hotel Bomba kuuluu Green Key -ympäristöohjelman piiriin.

Magical Pond Nature Igloos, Ruka

Lapin luonnosta ja skandinaavisesta elämäntyylistä inspiraationsa saanut Magical Pond Nature Igloos ovat modernin tyylikäs tukikohta ympäröivän Rukan tutkimiselle. Täällä lomaan voi yhdistää myös vaikkapa husky- ja poroajelua tai paikallisen ruoan maistelua.

Rauhallisessa iglukylässä on 20 iglua, jotka on sisustettu esimerkiksi Posiolla valmistetuin Pentikin tuottein ja puisin pesualtain – iglujen sisustuksessa onkin käytetty mahdollisimman paljon paikallisia ja luonnontuotteita. Sähkö tuotetaan vesivoimalla ja iglut lämpiävät maalämmöllä. Magical Pond Nature Igloosille onkin myönnetty sekä Sustainable Travel Finland merkki että Green Key -tunnus.

Hotel & Spa Resort Järvisydän, Rantasalmi

Hotel & Spa Resort Järvisydän tarjoaa leppoisan kylpyläloman Saimaan rannalla. Tunnelmallisessa hotellissa on valittavana esimerkiksi Maisema- ja Kotasviittejä. Järvikylpylässä voi puolestaan rentoutua erilaisissa saunoissa ja pulikoida altaissa niin sisällä kuin ulkona Saimaan vedessä. Järvikylpylässä on luolamaista tunnelmaa, sillä kaikki rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä: Saimaan järvivettä, luonnonkiveä ja yli 500-vuotiaita uppotukkeja. Kylpylä myös lämpenee järvi- ja maalämmöllä sekä aurinkoenergialla.

Ei siis ihme, että tälle Savossa sijaitsevalle kylpylähotellille on myönnetty Joutsenmerkki sekä Sustainable Travel Finland -merkki.

Solo Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä

Jyväsjärven äärellä ja Jyväskylän rautatieaseman kupeessa sijaitseva Solo Sokos Hotel Paviljonki on kätevä tukikohta kaupunkikierrokselle Jyväskylässä. Kauppakadulle ja sen kahviloihin, kauppoihin ja museoihin kävelee hotellilta alle kymmenessä minuutissa, kun taas Jyväskylän satama ja rantaraitti ovat aivan kulman takana.

Solo Sokos Hotel Paviljongilla on sekä Green Key- että Sustainable Travel Finland -merkit. Tämän lisäksi hotellin Sauna from Finland -merkki tarkoittaa laadukasta suomalaista saunaelämystä!

Erilaisia kestävän kehityksen sertifikaatteja:

LEED on yhdysvaltalainen vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä, jonka avulla pyritään vähentämään rakennusten aiheuttamaa ympäristökuormitusta.

Green Key -merkin saanut majoituskohde on sitoutunut ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

Sustainable Travel Finland on Visit Finlandin myöntämä merkki kestävään kehitykseen sitoutuneille matkailualan yrityksille Suomessa.

Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki on Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki. Joutsenmerkki myönnetään tuotteille ja palveluille, jotka ovat ympäristön kannalta oman tuoteryhmänsä parhaita.

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pakene turistimassoja Euroopan salatuille saarille

Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat hotellit

10 uniikkia hotellia Tukholmassa

Euroopan kahdeksan parasta rantaa surffaukseen 

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Euroopan nousevat ruokamatkailukohteet

Vähemmän tunnetut rantakaupungit 

Näissä hotelleissa musiikki ei koskaan lakkaa

9 Kaakkois-Aasian upeinta rantaa

0