Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

7 hotellia, jotka tunnetaan synkistä tarinoista: yksi niistä on Suomessa

By Frances Doherty on 27/10/2021 in Inspiraatio

Maailmalta tuttu synkkä matkailu kiinnostaa myös suomalaisia, ja yhä useampi hakee matkaltaan uusia elämyksiä, mihin kuuluu myös matkakohteiden synkempi historia. Nettimatkatoimisto ebookers listasi Halloweenin kunniaksi kummituksista, mysteereistä ja synkästä historiasta kiinnostuneille matkailijoille suositellut hotellit maailmalta.

Kummituksia ja karmivia kohtaloita löytyy monen kohteen taustalta, ja matkailijat ovat niistä entistä kiinnostuneempia matkakohteitaan suunnitellessaan.

Synkkä historia ja kummitustarinat ovat yhä enemmän esillä populaarikulttuurissa, joten ei ihme, että kiinnostus synkkää turismia kohtaan on lisääntynyt. Yhä useammat kohteet ovat huomioineet teeman, sillä onhan kyseessä usein synkästä historiastaan huolimatta kulttuurisesti merkittäviä tapahtumia, ja teemat tarjoavat mahdollisuuden tutustua kohteeseen uudella tavalla, kertoo synkkää turismia tutkinut Tuomas Hovi Turun yliopistosta.

Yleisesti ottaen voi sanoa, että mitä vanhempi kohde, esimerkiksi linna tai hotelli, sitä suuremmalla todennäköisyydellä siellä voi törmätä kummitustarinaan, Hovi jatkaa

Halloween-teemaan sopivia, jännittäviä tarinoita mukanaan kantavia kohteita löytyy laajasti sekä eri puolilta kotimaata että ympäri maailmaa. Matkan ehtii varata vielä vaikka tämän vuoden sesonkiin.

Hotel Kakola, Turku

Entinen vankila on ollut pois vankilakäytöstä jo lähes 15 vuotta, mutta vankilan aavemainen tunnelma on edelleen läsnä. Armeijan kasarmin ja turvapaikan lisäksi rakennus ehti toimia vankilana 1800-luvulta asti ja toimi Suomen vaarallisimpien vankien kotina.

Fronius Residence, Sighisoara, Romania

Kauhusta kiinnostuneiden klassikkokohde Sighișoara Romaniassa sanotaan olevan paikka, jossa on saanut alkunsa Romanian prinssi Vlad III. Hänet tunnetaan tuttavallisemmin Bram Stokerin luoman vampyyri Draculan esikuvana. Vain kivenheiton päässä vanhasta 1400 luvun linnoituksesta ja kellotornista sijaitseva hotelli saa kehuja erinomaisesta sijainnista.

Chateau de Marcay, Ranska

Älä anna 1400-luvulla rakennetun linnan viattoman ulkomuodon hämätä! Legendan mukaan linnassa asui aikoinaan nainen, joka muuttui öisin ihmissudeksi. Kun maanviljelijä ampui ihmissuden, naisen haamu jäi linnaan ja on kuljeskellut linnan käytävillä valkoiseen pukeutuneena siitä asti.

Terlingua, Texas, Yhdysvallat

Kauhugenren klassikko Texasin moottorisahamurhat tuntuu heräävän henkiin Terlinguan aavekaupungissa aavikon keskellä. Kaupungin rauniot, hylätty vankila ja yksinäinen hautausmaa luovat täydelliset puitteet Halloweenille.

Black Swan Hotel, York, Englanti

Yorkissa sijaitsevan alueen vanhimpiin lukeutuvan pubin 1500-luvulta alkanut historia on täynnä viktoriaanisia kummituksia. Itsestään aukeavat ja sulkeutuvat ovet ja ikkunat ja kuin itsestään soiva hiljainen musiikki ovat vain osa paranormaaleista ilmiöistä, joita yöpyjät ovat havainneet. Narisevat portaat ja keinuvat kattokruunut tarjoavat joko makoisat unet tai unettomia öitä vieraille.

Dragsholm Slot, Tanska

Keskiaikaisessa linnassa kerrotaan säännöllisesti vierailevan kolme kummitusta; valkoinen ja harmaa rouva, sekä Bothwellin jaarlin haamu, jolla on oma synkkä historiansa Englannin kuningashuoneen parissa. Vuonna 1930 tehtyjen parannustöiden yhteydessä löydettiin luuranko, jonka päällä oli edelleen säilynyt valkoinen leninki.

 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pakene turistimassoja Euroopan salatuille saarille

Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat hotellit

10 uniikkia hotellia Tukholmassa

Euroopan kahdeksan parasta rantaa surffaukseen 

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Euroopan nousevat ruokamatkailukohteet

Vähemmän tunnetut rantakaupungit 

Näissä hotelleissa musiikki ei koskaan lakkaa

9 Kaakkois-Aasian upeinta rantaa

0