Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Hiihtoloman parhaat perhehotellit

By Frances Doherty on 20/10/2022 in Uniikit majoitukset

Koululaisten talviloma on tervetullut hengähdystauko keskellä talvea. Kaikkein parasta on, jos koko perhe voi silloin lomailla yhdessä ja nauttia talven suomista harrastusmahdollisuuksista. Lasten kanssa matkustaessa on tärkeää, että asiat toimivat ja kaikki tuntevat itsensä tervetulleiksi. Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen Euroopan lumoavinta perheystävällisistä rinnehotellia. 

Hôtel Le Kaïla, Ranska 

Viiden tähden Hôtel Le Kaila sijaitsee Méribelin kaupungissa Ranskan Alpeilla. Sen jykevä, hirttä ja luonnonkiveä oleva rakennus on 1 500 metrin korkeudessa ja aivan laskettelurinteen kupeessa. Komean julkisivun taakse kätkeytyy todellinen talviloman kodikas pesä. Hotellin sisustuksessa on käytetty lämpimiä värisävyjä ja pehmeitä materiaaleja, ja sen kylpylässä on ihana rentoutua rinteessä vietetyn päivän jälkeen. Hotellissa on 18 huonetta, 24 sviittiä, kaksi huoneistoa ja yksi erillinen majoitusrakennus. Lapsille on muun muassa erillinen uima-allas sekä monipuolinen pelihuone, ja lastenhoitopalvelua on saatavilla tarvittaessa. Hotellivieraiden käytössä on ilmainen Wi-Fi, ja mannermainen aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. 

Storhogna Högfjällshotell och Spa, Ruotsi 

Jämtlandin läänissä Ruotsissa sijaitseva neljän tähden kylpylähotelli Storhogna Högfjällshotell och Spa on ihanteellinen paikka viettää hiihtolomaa koko perheen voimin, sillä tässä hotellissa ei kukaan pääse tylsistymään. Hotellin vieressä kohoaa laskettelurinne, joka soveltuu sekä aloitteleville että kaikkein kokeneimmille laskijoille. Lasketteluopetusta on tarjolla niin lapsille kuin aikuisillekin, minkä lisäksi hotellin ympäristössä on loistavat murtomaahiihtomaastot. Omia varusteita et välttämättä tarvitse, sillä kaiken voi vuokrata hotellilta. Ulkoilupäivän jälkeen on ihanaa pulahtaa hotellin lämmitettyyn sisäuima-altaaseen tai nauttia kylpylän rentouttavista hoidoista. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi, ja aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. 

Hotel Jagdhaus Monzabon, Itävalta 

Itävallan laajimmasta ja monipuolisimmasta rinnealueesta tunnetussa Lech am Arlbergissa sijaitsee neljän tähden rinnehotelli Hotel Jagdhaus Monzabon. Hotellin omistavalle Schneiderin perheelle on kunnia-asia tarjota jokaiselle vieraalle unohtumaton loma Alpeilla. Hotellin ovelta on minuutin kävelymatka sekä rinteeseen että hiihtoladuille. Rentoutumista varten hotellista löytyy sauna ja sisäuima-allas. Hotellin erikoisuus on sisäluistinrata: luistimia ei tarvitse kantaa Suomesta, sillä niitä voi vuokrata hotellilta aina koosta 23 alkaen. Tässäkin hotellissa aamiainen kuuluu yöpymisen hintaan. 

Hôtel Alpen Lodge – La Rosière, Ranska 

Ranskan Alpeilla La Rosièren hiihtokeskuksessa sijaitseva Hôtel Alpen Lodge on tyylikäs yhdistelmä pohjoismaisen selkeälinjaista arkkitehtuuria ja Alppien perinteistä rustiikkista tyyliä. Hotellin läheisyydestä löytyvät kaikki täydellisen lasketteluloman ainekset: Eurchert Expressin hiihtohissille on matkaa vain 450 metriä, ja kaikki hiihtokeskuksen kaupat ovat kävelyetäisyydellä hotellilta. Hotellin kylpyläalueella on ihana rentoutua rinteessä vietetyn päivän päätteeksi. Lapsia varten hotellissa on omia tiloja, joissa on muun muassa pallomeri ja erilaisia pelejä. Hotellivieraiden käytössä on ilmainen Wi-Fi. 

Hotel La Rotonde, Sveitsi 

Lasten kanssa matkustaessa arvostaa sitä, että kaikki tärkeät asiat ovat lähellä ja helposti saavutettavissa. Hotel La Rotonde sijaitsee Verbierissä Sveitsin Alpeilla, ja sen ovelta on vain viiden minuutin kävelymatka rinteeseen vievälle hiihtohissille. Verbierissä on yhteensä 400 kilometriä eritasoisille laskijoille soveltuvia rinteitä, ja se tunnetaan erityisesti upeista off-piste-rinteistään. Hotellin kodikkaista huoneista avautuu upea näkymä Alpeille, hotellivieraiden käytössä on ilmainen Wi-Fi, ja englantilainen aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. 

Le Val Thorens – a Beaumier Hotel, Ranska 

Ranskan Val Thorens on Euroopan korkeimmalla sijaitseva laskettelukeskus, joka saavutti suursuosion ensimmäistä kertaa 1970-luvulla. Saman vuosikymmenen tyyliä henkii myös neljän tähden Le Val Thorens – a Beaumier Hotel. Nykyajan vaatimuksia vastaavaksi tyylikkäästi remontoitu hotelli on kuin lempeä pesä, jossa on ihana levätä koko perheen voimin rinteessä vietetyn päivän jälkeen. Huoneiden parvekkeilta avautuu upeita näkymiä ympäröivään vuoristoon, ja rinteeseen pääsee suoraan hotellin ulko-ovelta, mikä on erityisen kätevää lasten kanssa lomaileville. Päivän päätteeksi voit saunoa tai pulahtaa hotellin uima-altaaseen. Hotellivieraiden käytössä on tietenkin myös ilmainen Wi-Fi. 

Hotel Eden Chamonix, Ranska 

Maailmantähdet viihtyvät talvilomailemassa Ranskan Chamonix’ssa, mutta myös tavalliset lapsiperheet ovat tietenkin tervetulleita alueen rinteille. Hotel Eden Chamonix on hiljattain remontoitu kodikas kolmen tähden hotelli, jonka viihtyisistä huoneista avautuu näköala Chamonix’n laaksoon ja Mont Blancin vuorelle. Hotelli järjestää räätälöityä laskettelu- ja murtomaahiihto-opetusta sekä hurjapäille sopivia kiipeilyretkiä vuoristoon. Hotellivieraiden käytössä on ilmainen Wi-Fi, ja mannermainen aamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. 

Les Fermes De Marie, Ranska 

Megèven kylässä Ranskan Alpeilla sijaitsee viiden tähden hotelli Les Fermes De Marie, joka tunnetaan erityisesti lapsiystävällisyydestään. Tässä hotellissa alle 13-vuotiaat lapset yöpyvät ilmaiseksi samassa huoneessa vanhempiensa kanssa. Lisäksi hotellissa järjestetään erilaisia lapsille sopivia ikätason mukaisia aktiviteetteja, ja lapset on huomioitu erityisen hyvin ravintolan ruokalistassa. Hotelli sijaitsee laskettelurinteiden tuntumassa, ja siellä toimii oma varustevuokraamo, jonka ammattitaitoiset työntekijät auttavat sopivien varusteiden valinnassa. Rinteiden luokse pääset hotellin pikkubussilla. Ulkoilmassa vietetyn päivän jälkeen voit rentoutua hotellin kylpylässä tai pulahtaa jompaankumpaan kahdesta uima-altaasta. Hotellivieraiden käytössä on ilmainen Wi-Fi, ja buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. 

Norefjell Ski & Spa, Norja 

Onneksi Norja on olemassa, jotta lomalla ei tarvitse matkustaa Alpeille asti nauttimaan upeista vuoristomaisemista ja laskettelumaastoista. Norefjell Ski & Spa on neljän tähden hotelli, jossa on yhteensä 244 tyylikkäästi sisustettua huonetta ja sviittiä sekä 161 huoneistoa. Norefjell sijaitsee puolentoista tunnin ajomatkan päässä Oslosta, ja sen sanotaan olevan Norjan paras hiihtokeskus. Hiihtokeskuksesta löytyy monenlaisille taitotasoille sopivia rinteitä, ja kolme erilaista lapsille sopivaa aluetta. Vuonna 2009 avattu Norefjell Ski & Spa on useasti palkittu hotelli, jonka sisustus on saanut vaikutteita Norefjellin alueen upeasta luonnosta. Hotellin kylpylä tarjoaa erilaisia rentouttavia hoitoja, ja siellä on suomalainen sauna ja porealtaat sekä sisällä että ulkona. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi, ja buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. 

Hôtel des 3 Vallées, Ranska 

Suositun Val Thorensin laskettelukeskuksen sydämestä löytyy neljän tähden boutiquehotelli Hôtel des 3 Vallées. Tässä hotellissa tunnet olevasi kuin vierailulla rakkaiden ystäviesi kodissa. Hotellin ikkunoista avautuvat upeat näköalat vuoristoon, ja kun astut ulos hotellin pääovesta, Val Thorensin laskettelurinteet ovat aivan jalkojesi juuressa. Val Thorensin alue on Euroopan korkeimmalla sijaitseva laskettelukeskus, ja siellä on yhteensä 600 kilometriä rinteitä kaiken tasoisten laskijoiden makuun. Hotellin tilavat kolmen hengen huoneet ja studiohuoneistot soveltuvat erittäin hyvin lapsiperheiden tarpeisiin, ja koska kyseessä on huipputason rinnehotelli, tiloissa on totta kai myös täyden palvelun kylpylä. Hotellivieraiden käytössä on ilmainen Wi-Fi, ja buffetaamiainen sisältyy majoituksen hintaan. 

 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Tuplakääk kiertueella: Jakso 2 − Ystad

Tuplakääk kiertueella: Harry Stylesin perässä Tukholmaan

10 uniikkia hotellia Tukholmassa

Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat hotellit

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Parhaat eurooppalaiset kaupungit talven miniloman viettoon 

0