Shares
Share with your friends


Submit

Pariisin Champs-Élysées’stä Berliinin Kurfürstendammiin – jokaisella suurkaupungilla on alueensa, jotka ovat turistien pakollisia pysähdyspaikkoja. Niissä on hauskaa poiketa ottamassa pari valokuvaa, mutta parhaiten kaupungin autenttiseen tunnelmaan pääset usein suuntaamalla sen vaihtoehtoisemmille alueille.

Hackney Wick, Lontoo

Tämä Itä-Lontoossa sijaitseva, aiemmin rosoisena tunnettu kaupunginosa vetää nykyisin puoleensa boheemia kansaa alueen yökerhojen, pienpanimoiden, giniä valmistavien mikrotislaamojen ja taidegallerioiden avulla. Monet näistä sijaitsevat entisissä teollisuushalleissa, joiden alkuperäiset tiilirakenteet ja poikkipuut ovat vielä näkyvissä. Täyden hipsterikokemuksen saat esimerkiksi tilaamalla Bloody Maryn ja avokado-toastin chilillä, basilikalla, uppomunalla ja sitruunamehulla höystettynä PEARL‑ravintolassa.

Majoittuminen Hackneyssä

Kødbyen, Kööpenhamina

Pimeän tultua tämä entinen teollisuusalue muuttuu Tanskan pääkaupungin kuumimmaksi yökerhoalueeksi, jossa DJ:t soittavat sykkivää teknomusiikkia vanhoissa tehdashalleissa. Ennen tanssilattialle suuntaamista kannattaa täyttää energiavarastot hitaasti savustetulla grillilihalla Warpigs‑ravintolassa tai palasella hapantaikinasta valmistettua pizzaa italialaisessa mother‑ravintolassa. Päiväsaikaan alueella kannattaa tutustua taidenäyttelyihin esimerkiksi V1 Galleryssatai tehdä vintage‑löytöjä kirpputorilla.

Majoittuminen Kööpenhaminassa

Canal St. Martin, Pariisi

Jos olet viime aikoina selannut Instagramia, olet saattanut törmätä selfieihin, jotka on otettu juuri tämän 4,6 kilometriä pitkän, leveiden bulevardien reunustaman kanavan varrella. Paikallisten katutaiteilijoiden töiden ansiosta Canal St. Martin erottuu erityisen valokuvauksellisena paikkana jopa sumeilemattoman kauniissa Pariisissa. Kanava vilahtaa myös elokuvassa Amélie, jonka eräässä kohtauksessa omalaatuinen päähenkilö Audrey Tautou heittelee leipiä kanavan veteen.

Majoittuminen Canal St. Martinin alueella

Wrangelkiez,  Berliini

 

Wrangelkiez on yksi Kreutzbergin alueen eloisimmista naapurustoista. Myös Schlesisches Viertelinä tunnetun alueen sijainti Spree-joen ja lehtevän Görlitzer Parkin välissä on ihanteellinen. Voit odottaa alueelta tonnikaupalla katutaidetta, ja lisäksi jotkin kaupungin suurimmista yökerhoista, esimerkiksi Watergate ja rento Club der Visionäre, sijaitsevat lähellä. Lyhyen pyörämatkan päästä löytyy myös Markthalle Neun, jonka valtavan suosituista ruokatoreista kannattaa tarkistaa ainakin torstaisin järjestettävä Street Food Thursdays ja kuukausittaiset Breakfast Market -aamupalatorit.

Majoittuminen Berliinissä

Nieuwmarkt en Lastage, Amsterdam

Amsterdamin Chinatownissa sijaitseva Nieuwmarkt tuntuu nykyään melko yläluokkaiselta, samalla kun sen kuuluisa naapurialue De Wallen, joka tunnetaan myös punaisten lyhtyjen alueena, on säilyttänyt osan rähjäisyydestään. Jos aurinko sattuu paistamaan, kannattaa liittyä paikallisten joukkoon ja viettää iltapäivä tutustumalla torin tarjontaan. Vaihtoehtoisesti voit valita yli kahden tusinan kahvilan joukosta tai istahtaa nauttimaan palasen hollantilaista Appeltaart‑omenapiirasta Betty Blue ‑kahvilassa.

Majoittuminen Amsterdamissa

Södermalm, Tukholma

Tukholman Gamla Stanin maalaukselliset mukulakivikadut ja historiallinen arkkitehtuuri vetoavat matkailijoihin kerta toisensa jälkeen. Muotitietoiset ruotsalaiset ja luovat tyypit kallistuvat kuitenkin nykyään saaren trendikkään Södermalmin puoleen, jota kutsutaan myös Tukholman SoHoksi. Täällä voit nauttia perinteisistä husmanskost‑annoksista – esimerkiksi lihapullista voilla höystetyn muusin kera. Maukkaita lihapullia tarjoavat muun muassa Pelikan‑ravintola tai trendikäs Meatballs for the People ‑ravintola, joka tarjoaa klassikkoannoksesta moderneja variaatioita peuranlihasta tai muusta riistasta valmistettuina. Yksi Södermalmin ehdottomista vierailukohteista on valokuvataiteen näyttelytila Fotografiska, joka sijaitsee entisessä tehdasrakennuksessa Södermalmin pohjoispuolella.

Majoittuminen Södermalmissa

Balat, Istanbul

Kun olet ihastellut Hagia Sofiaa tarpeeksi, suuntaa Istanbulin vanhaan juutalaiseen kortteliin, josta löytyy nykyään vilkas taideyhteisö. Matkalla kannattaa pysähtyä Camhanessa, vanhassa bysanttilaisessa linnassa, joka toimii nykyään lasintekijä Yasemin Aslan Bakirin galleriana. Unesco on tunnustanut sekä Balatin että viereisen Fenerin kaupunginosan historiallisesti merkittäviksi alueiksi. Niiden kapeilla, kauniisti entisöityjen rakennusten reunustamilla kaduilla kävellessä tuntuukin usein kuin olisi astunut menneisyyteen.

Majoittuminen Balatissa

Malasaña, Madrid

Malasaña on yksi Espanjan pääkaupungin hurmaavimmista kaupunginosista, jossa katuja reunustavat trendikkäät ravintolat ja ihastuttavat putiikit. Täällä voit esimerkiksi osallistua Madrid Street Art Projectin järjestämille kierroksille, joilla opit lisää alueen graffititaiteesta, shoppailla vinyylejä ja graafisia teepaitoja Cuervo Storessa tai viettää iltapäivän hyvän kirjan ja vino tinto ‑lasillisen seurassa Tipos Infames ‑kirjakaupassa, joka toimii myös baarina. Palmurantaa ei aivan Malasañan läheltä löydy, mutta pääset takuulla yhtä rentoon tunnelmaan Vacaciones‑cocktail-baarissa.

Majoittuminen Malasañassa

Monti, Rome

Tämän boheemin, keskustassa sijaitsevan alueen luulisi olevan täynnä turisteja. Joka kesä matkailijoiden massat suuntaavat kuitenkin vääjäämättä Colosseumille ja muille lähialueen maamerkeille jättäen Montin asukkaat verrattain hyvin rauhaan. Montissa kannattaa käydä kävelyllä esimerkiksi Piazza del Grillolla tai Piazza della Madonna dei Montilla ja suunnata sitten perinteiseen La Forna dei Fori Imperiali ‑osteriravintolaan, joka on muun muassa Al Pacinon ja Robert de Niron suosikki.

Majoittuminen Montissa

Kallio, Helsinki

Perinteisesti rosoisen työläiskaupunginosan mainetta kantanut Kallio on nykyään yksi Helsingin trendikkäimmistä kaupunginosista. Täällä matkailijoiden kannattaa suunnata esimerkiksi maistelemaan käsityönä tehtyjä herkkuja Hakaniemen kauppahalliin tai suunnata testaamaan Kotiharjun yleisen saunan löylyjä.

Majoittuminen Kalliossa

Comments

comments

tagged: Amsterdam, Berliini, Lontoo, Pariisi, Rooma

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET