Shares
Share with your friends


Submit

 

Metallin täyteinen matka kuljetti Suomen kovimman metallifanin Rebecca Spörlin Stam1nan kintereillä Barcelonan ja Bilbaon kautta Madridiin. Vaikka metallimusiikin ystävän Espanjan reissu pyöri pitkälti Stam1nan keikkojen ympärillä, ehti Rebecca nauttia myös toisesta intohimostaan, matkailusta.

Barcelonan kuuma metallibaari

Matka starttasi Barcelonasta, missä vilkkaalla La Ramblan kävelykadulla sijaitseva Boutique Hotel Casa Volver toimi Rebeccalle täydellisenä tukikohtana Barcelonan nähtävyyksien koluamiselle.

Barcelona on tunnettu arkkitehti Antonio Gaudín mestariteoksista, ja heti alkuun Rebecca suuntasikin tarunomaiseen Park Güelliin. Carmelin kukkulalla sijaitseva puisto on arkkitehti Antonio Gaudín suunnittelema, ja toisin kuin yli sata vuotta rakenteilla ollut Gaudín mestariteos Sagrada Familia, tämä puisto on jo valmis! Puistossa näkee Gaudílle tyypillisiä kaarevia linjoja, Välimeren kasvillisuutta ja mosaiikeista valmistettuja värikkäitä liskoja.

 

Puisto sijaitsee parinkymmenen minuutin metromatkan päässä La Ramblalta, missä heti Boutique Hotel Casa Volverin kynnykseltä levittäytyy yksi Barcelonan vetonauloista, labyrinttimäinen korttelisto Gothic Quarter.Kortteliston kapeat kadut vievät baarista ja kahvilasta toiseen, ja täällä sijaitsee myös yksi Barcelonan vilkkaimmista kauppahalleista, Mercat de la Boqueria.Kauppahallin yli 300 kojun joukosta Rebecca löysi Bar Centralin, missä voi kylmän oluen ohessa nauttia perinteisiä katalonialaismakuja.

Barcelona on Katalonian pääkaupunkina alueen kulinarismin kehto, mutta lihapainotteisten perinneruokien lisäksi kaupungissa hellitään myös kasvisruokailijoiden vatsoja.

Rebecca illallisti Teresa Carlesissa, joka on yksi Barcelonan suosituimpia kasvisravintoloita. Carlesilla on takanaan yli kolmenkymmenen vuoden ura terveellisten kasvisreseptien parissa: Teresa Carlesin ravintoloissa pääseekin nauttimaan harvinaisen herkullisia kasvisversioita perinteisistä katalonialaisruoista.

Metallin makuun Rebecca puolestaan pääsi Hell awaits -baarissa osoitteessa Carrer de les Tàpies 21. Baari on suosittu etenkin trash ja death metal fanien keskuudessa. Musiikin pauhaessa tunnelma voi käydä kuumana, mutta olutta täällä tarjoillaan myös kylmänä!

Automatka Bilbaoon ja patikkaretki apokalyptiaan

Barcelonasta Rebeccan matka jatkui Stam1nan seuraavalle keikalle Bilbaoon.

Matkalla ei voi olla pysähtymättä Lleidan La Seu Vella -katedraalilla. Matalana pysytelleen maiseman jälkeen kellertävä, Lleidan kukkulan laella kohoava goottirakennus on vaikuttava näky. Katedraalin rakennustyöt aloitettiin 800-luvulla, ja yksi sen erityispiirteistä on luostari, jonka suuri pääkäytävä on jätetty avonaiseksi: täältä avautuu näkymät kukkulan juurella levittäytyvän, yhden Katalonian vanhimman kaupungin, Lleidan, ylle.

Lleidan katedraalin jälkeen seuraava metallifanin pysäkki on eteläisessä Navarressa sijaitseva El Parque de los Desvelados, eli Unettomien puisto.

Unettomien puisto on kuivaan maalaismaisemaan luotu taideinstallaatio suurine pääkalloineen ja ruosteisine kulkuneuvoineen. Apokalyptisen taide-elämyksen luomisen aloitti taiteilija Luis García Vidal vuonna 1971, ja hän palasi lisäämään uusia osia taideteokseensa aina kuolemaansa saakka vuonna 2008.

Paikalle pääsee patikoimalla pari kilometriä Estella-kylän keskustasta – polku on merkitsemätön ja johtaa ylämäkeen. Pääkallon paikalle päästyä apokalyptiset näyt ovat kuitenkin vaivan väärti.

Pitkän automatkan jälkeen suuta kuvasi jo niin, että Rebecca katsoi parhaaksi suunnata Bilbaossa suoraan yhteen sen parhaista metallihenkisistä pubeista, El Metaliin.

Metallia Bilbaon tyyliin

Seuraava päivä ei olisi voinut alkaa paremmin Gran Hotel Bilbaon aamiaisen äärellä, kun kahvin juonnin ohessa saattoi ihailla aamuauringossa kultaisena hohtavaa Guggenheimin museota.

Aamiaisen jälkeen olikin kätevä käydä katsomassa, mistä kohu Guggenheimin museoiden ympärillä johtuu. Näyttävän rakennuksen lisäksi museon sisältä löytyikin tutkittavaa pariksi tunniksi.

Museoelämysten jälkeen Rebecca suuntasi Nervión jokivartta pitkin kohti Bilbaon vanhaa kaupunkia, Casco Viejoa. Täällä houkuttelivat erityisesti vanhan kaupunginosan vanhimmat kadut, Las Siete Calles, eli Seitsemän katua. Alue muodostaa Bilbaon vanhan kaupungin sydämen, ja täältä löytyy lukuisia pieniä kirkkoja, kauppoja ja kahviloita.

Ruokamatkaajan löytö Bilbaon vanhassa kaupungissa on Nervión joen törmältä kohoava Mercado de la Riberan kauppahalli, missä pystyi lepuuttamaan jalkoja Baskimaan kuuluisan kulinarismin antimista nauttien ennen lentoa Madridiin.

Rokkimummo Madridissa

Rebeccan matka Espanjassa Stam1nan kintereillä huipentui Madridiin.

Ensimmäisenä oli tietysti käytävä katsastamassa Vallecasin kaupunginosasta löytyvä “rokkarimummo” Ángeles Rodríguez Hidalgon patsas.

Rodríguez Hidalgo jäi leskeksi 41-vuotiaana ja joutui tekemään kahta työtä elättääkseen viisi lastaan. 1980-luvulla Vallecasin alue tunnettiin työläiskorttelistona ja Madridin metallimusiikin keskuksena. Seitsemänkymppisenä Rodríguez Hidalgo sai päähänsä lähteä kuuntelemaan elämänsä ensimmäistä rock-konserttia lapsenlapsensa kanssa, ja hurmioitui tyystin kuulemastaan.

Konsertin jälkeen madridilaismummo vieraili kaupungin metallikonserteissa aina kun pystyi, ja hänestä tuli rakastettu hahmo alueen musiikkipiireissä. Ángeles Rodríguez Hidalgo esiintyi myös televisiossa ja radiossa ja kirjoitti kolumnia Heavy Rock -lehteen. Nyt rokkileidin muiston kunniaksi pystytetty patsas La abuela rockera sijaitsee Vallecasissa lähellä Puente Vallecasin metroasemaa.

Ennen illan keikkaa Rebecca ehti käydä nostattamassa metallitunnelmia myös 38 Special Heavy Metal Rock Barissa.

Metallia madridilaisittain

Madridissa metallimatkalaiset yöpyivät Dear Hotel Madridissa, ja jos marraskuinen sunnuntai olisi valjennut lämpimämpänä, olisi aamun voinut aloittaa pulahtamalla hotellin katolla sijaitsevassa uima-altaassa.

Allasnäkymistä nauttimisen sijaan aamupäivä oli täydellinen pienelle kävelyretkelle koko Espanjan suosituimmalla ulkoilmakirpputorilla El Restro Marketilla. El Restron pääkadulta löytyy lähinnä vintage-vaatteita, sivukaduilta antiikkiesineitä, uutta tavaraa ja koruja.

Kirpparilöytöjen jälkeen Rebecca suuntasi Madridin ruokaelämysten äärelle Mercado de San Migueliin. Vuonna 1916 avattu kauppahalli on tunnettu gourmet tapaksistaan, joita myydään yli kolmessakymmenessä kojussa. Tuotteet tulevat ympäri Espanjaa ja niiden joukosta löytyy esimerkiksi asturialaista siideriä ja baskimaan tapaksia, eli pintxoja.

Syntisen hyvä lopetus metallikiertueelle Madridissa

Mercado de San Miguel sijaitsee aivan Madridin pääaukion Plaza Mayorin kupeessa, ja täältä on vain muutaman minuutin kävelymatka Rebeccan seuraavaan kohteeseen Puerta del Solille. Tämä “auringon portti” oli yksi keskiaikaista Madridia ympäröivän muurin porteista, ja se sai nimensä sijaintinsa ansiosta: kohti itää olevana porttina aurinko aloittaa nousunsa sen kohdalta.

Nyt kuitenkin auringon noususta oli jo aikaa, joten oli aika suunnata juhlistamaan Rebeccan viimeistä iltaa Suomen kovimpana metallifanina Madridissa The Sinner Metal Barissa.

Kippis onnistuneen metallimatkan kunniaksi!

Comments

comments

tagged: Barcelona

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET