Shares
Share with your friends


Submit

Maailmassa on monta outoa ja upeaa paikkaa, mikset aloittaisi niihin tutustumista heti? Lue listamme kummallisista mutta upeista kohteista, äläkä unohda varata ainutlaatuista matkaasi ebookersin kautta vielä tänään. Tästä se lähtee…

Boholin Suklaakukkulat, Filippiinit

Bohol

Jos suunnittelet matkaa Filippiineille, suuntaa Boholin saarelle nähdäksesi sen kuuluisat Suklaakukkulat. 50 neliökilometrin alueelle on ripoteltuna 1260 outoa kartiomaista kumpua, jotka kohoavat 50 metrin korkeuteen. Geologien mukaan nämä erikoiset huiput saivat muotonsa vesieroosion ja tektonisten laattojen liikkeiden seurauksena, mutta alueeseen liittyvä mytologia on paljon kiehtovampi. Tarinoiden mukaan jättiläinen itki kuullessaan rakkaansa kuolemasta valtavia kyyneliä, jotka muuttuivat maan pintaan osuessaan Suklaakukkuloiksi. Mistä mäet sitten ovatkaan peräisin, ne ovat nykyään yksi planeettamme ainutlaatuisimmista näyistä. Vieraile täällä kuivan kauden aikaan, sillä silloin kukkuloiden ruoho muuttuu suklaanruskeaksi ja näet, mistä kummut ovat saaneet nimensä.

Ruukkujen tasanko, Laos

Plain of Jars

Jos arkeologia on intohimosi, niin et voi jättää väliin retkeä Ruukkujen tasangolle Xieng Khouangin provinssissa, Laosissa. Maisemaan on siroteltu tuhansittain valtavia kiviruukkuja, jotka ovat peräisin ajalta 500 eaa. – 200 jaa. ja useat niistä ovat jopa kolme metriä korkeita. Kulje merkityillä poluilla ja kuuntele samalla oppaan kertomia teorioita sekä legendoja näistä valtavista astioista. Pidä huoli, ettet kulje ainoan maalatun ruukun ohi alueella 1. Olitpa sitten ratkaisemattomien mysteerien ystävä tai nautit muuten vain vaeltelusta maaseudulla samalla jotain muinaishistoriasta oppien, niin sinun on ehdottomasti lisättävä tämä alue kummallisten matkakohteiden listaasi.

Giant’s Causeway, Pohjois-Irlanti

Giants Causeay

Matka Pohjois-Irlantiin ei olisi täydellinen ilman vierailua Antriminin kreivikuntaan Giant’s Causewayn kivimuodostelmalle. Tämä koillisrannikolla sijaitseva vulkaaninen kivimuodostelma koostuu 38 000 basalttipylväästä. Pylväiden säännöllinen kuusikulmainen muoto viittaa vahvasti siihen, että pylväiden muotoon on vaikuttanut jokin tämän maailman ulkopuolelta tuleva voima. Legendan mukaan kaksi jättiläistä, toinen Irlannista ja toinen Skotlannista, haastoivat toisensa taisteluun. Tämän seurauksena irlantilainen jätti rakensi itselleen kivisen tien meren yli. Onneksi nykyisin on mahdollista varata sekä lennot että majoitus Pohjois-Irlantiin ebookersin kautta – kunpa jättiläisetkin olisivat tienneet tästä! Ilman heitä meillä ei kuitenkaan olisi nyt tätä uskomatonta maailmanperintökohdetta ihailtavana.

 Nazcan linjat, Peru

Peru

Seuraava kohteemme maailman oudoimpien ja upeimpien kohteiden listalla on Etelä-Amerikassa, tarkemmin Etelä-Perussa Nazcan autiomaassa, jossa sijaitsevat Nazcan linjat. Oletetaan, että nämä jättimäiset piirrokset, jotka on kaiverrettu kuivan ja karun maaperän punaiselle pinnalle, tehtiin ajalla 200 eaa. – 600 eaa. uskonnollisia tarkoituksia varten. Seisomalla jonkin lähistön mäen päällä tai osallistumalla yläilmoista käsin tehtävälle kierrokselle saatat erottaa lintujen, apinoiden, miekkavalaiden, kukkien ja puiden kuvia. Tähän kuivaan ja hedelmättömään maahan on tehty satoja kuvioita. Pidä siis huoli, että lisäät tämän ainutlaatuisen kohteen osaksi Perun matkaasi.

 Kissasaari, Japani

Cat ISLAND

Japaniin matkaaville kissafaneille ideaali matkakohde on Tashirojiman saari, jolla pääset tutustumaan satoihin kehrääviin ystäviin. Kissasaari-lempinimen saaneella saarella asustaa valtavasti kulkukissoja. Saaren sata ihmisasukasta ovatkin vahvasti aliedustettuina pörröisiin ystäviinsä nähden. Kaikenväriset, -muotoiset ja -kokoiset kissat maleskelevat ympäri tämän pienen yhteisön taloja ja satama-aluetta. Asukkaat uskovat, että näiden asukkaiden ruokkiminen tuo hyvää onnea. Voit helposti varata ebookersin kautta kaiken mitä tarvitset Japanin lomaasi varten. Paikan päällä voit hypätä lähistöllä olevassa Ishinomakin kaupungissa lautalle, joka vie sinut tunnissa tämän lemmikkiparatiisin rannalle.

Sale FI

Comments

comments

tagged: Aurinko, Kaupungit

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET