Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Noin 123 000 asukkaan Reykjavik saattaa olla pienin pääkaupunki, jossa tulet koskaan käymään. Kaupunki on väkiluvultaan Lahden ja Jyväskylän välillä. Reykjavikissa on kaikki suurkaupungin palvelut, värikkäitä taloja ja historiallisissa rakennuksissa sijaitsevia kauppoja, mutta välimatkat ovat niin lyhyitä, että voit kulkea kaupungin halki alle tunnissa.

Reykjavik on Islannin kaupallinen ja hallinnollinen keskus, jossa on helppo tutustua paikallisiin, kunhan tietää, mihin mennä. Voit aloittaa kaupunkiloman Reykjavikissa tutustumalla tärkeimpiin nähtävyyksiin heti aamiaisen jälkeen. Paikallisten suosimiin paikkoihin voit suunnata illan tulleen – talvella pimeässä ja kesällä keskiyön auringon valossa.

Aamupäivä: 9 a.m. – 12 p.m.

Päivä kannattaa käynnistää nautiskelemalla hyvää paikallista kahvia ja leivonnaisia. Ilmapiiriltään parhaita paikkoja aamukahville ovat Sandholtin konditoria, Stofanin kahvila ja Café Babalú, mutta valinnanvaraa riittää, sillä kahviloita tuntuu olevan joka kadunkulmassa. Jos haluat vähän runsaamman aamiaisen, jolla pärjäät lounaaseen asti, voit ruokailla Laundromat Caféssa.

Voit tutustua kaupunkiin ja sen historiaan CityWalkin järjestämällä kävelykierroksella, joka toimii ”maksa, mitä haluat” -periaatteella. Hieman erikoisempia kierroksia järjestää I Heart Reykjavik 5 500 Islannin kruunun (45 euron) hintaan. Kierroksen jälkeen osaat liikkua kaupungissa, joten voit käydä myöhemmin tutustumassa tarkemmin haluamiisi nähtävyyksiin.

Iltapäivä: 12 p.m. – 5 p.m.

Reykjavikiin on helppo tutustua jalkaisin, ja samalla voit pitää silmät auki lounaspaikkojen varalta. Reykjavik on hintatasoltaan suhteellisen kallis, mutta Bæjarins Beztu Pylsur eli ”kaupungin parhaat makkarat” sopivat pienillekin matkabudjeteille. Nämä hotdogeina tarjoiltavat makkarat valmistetaan paikallisesta lampaanlihasta ja kahdenlaisesta sipulista. Kahviloilla on omat lounaslistansa, ja niistä saa voileipiä, keittoja ja salaatteja.

Iltapäivällä voit tehdä retken kuumille lähteille, uida lämmitetyssä ulkouima-altaassa (ks. ”Matkavinkkejä”) tai kävellä laitakaupungilla ihastelemassa Reykjavikin katutaidetta. Jos haluat mieluummin oppia jotakin uutta, suuntaa Reykjavikin kaupunginmuseoon, jossa voit nähdä Islannin asuttamisesta kertovan historiallisen näyttelyn. Voit vierailla myös viikinkimuseossa tai hämmästellä Islannin fallosmuseon näyttelyesineitä. Pakolliset maisemakuvat voit ottaa vaikkapa Hallgrimskirkjasta, joka on Islannin korkein kirkko, tai Harpa-konserttitalon ylimmän kerroksen erikoisenmuotoisten ikkunoiden läpi.

Jos haluat käydä drinkillä tai parilla, kannattaa hyödyntää baarien happy hour -tarjoukset. Tarjoukset saattavat alkaa jo kahdeltatoista tai viimeistään kolmen aikoihin iltapäivällä. Jos tupaten turisteja täynnä olevat hostellien baarit eivät kiinnosta, suuntaa vaikkapa Kaffibarinniin tai Bravóon. Käsityöläisoluita voit maistella tanskalaisen Mikkeller & Friends -pienpanimoketjun baarissa.

Ilta: 12 p.m. – 5 p.m.

Jos olet Reykjavikissa sellaiseen vuodenaikaan, jolloin aurinko laskee, auringonlaskun aikaan kannattaa käydä Harpa-konserttitalolla, joka on suunniteltu niin, että sen julkisivuun heijastuva valo jäljittelee revontulia. Vanhassa satamassa voit nähdä, kuinka veneet ja vuoret hehkuvat kauniin oransseina.

Jos matkabudjetissasi riittää varaa törsäilyyn, voit nauttia pohjoismaisen huippuillallisen arvostetussa Matarkjallarinn-ravintolassa, Michelin-tähden saaneessa Dillissä tai 3 Frakkarissa. Jos haluat mieluummin illallisen, johon ei kulu kahden päivän palkkaa, voit käväistä pizzalla Devito’sissa tai valita haluamasi kojun antimia Hlemmurin kauppahallista.

Reykjavikin musiikkielämä on vilkasta, ja matkasi ajankohdasta riippuen saatat päästä kuuntelemaan Björkiä tai Sigur Rósia esimerkiksi jommassakummassa vierekkäin sijaitsevista musiikkiklubeista, Húrrassa tai Gaukurinnissa. Mitä sen jälkeen? Se riippuu siitä, kuinka pitkälle voit lykätä paluulentoasi…

Matkavinkkejä

Islannissa on monipuolinen ulkoilmakylpylätarjonta, sillä kuumia lähteitä on pitkin saarta. Tunnetuin näistä on Blue Lagoon, mutta siellä vierailuun kuluu lähes koko iltapäivä, ja retki tekee myös ison loven matkabudjettiin. Jotkut lomailijat ajoittavat vierailunsa Blue Lagooniin viime hetkiin ennen paluulentoa, sillä kylpylä on lähempänä lentokenttää kuin Reykjavikin keskustaa, ja kentälle pääsee kylpylästä bussilla.

Jos vuokraat auton, voit lähteä myös pitemmälle Secret Lagooniin, ja samalla näet enemmän maaseutua. Jos aikaa on vähän, voi olla kuitenkin parempi pysytellä paikallisten suosikkipaikoissa. Reykjavikissa on lämmitettyjä ulkouima-altaita. Sellaisen löydät esimerkiksi Sundholl Reykjavikurin yleisestä kylpylästä. Toinen vaihtoehto on kaupungin suurin uima-allas, valtava Laugardalslaug.

Lentokenttäkuljetuksista kätevin vaihtoehto on säännöllisesti liikennöivä Flybus, jonka liput maksavat 21–25 euroa suuntaansa.

 

 

Comments

comments

tagged: Kaupunki

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET