Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

10 upeaa rantahotellia Kreikassa

By Antti Laine on 05/09/2021 in Kohteet

Kreikalla on rantaviivaa 15 000 kilometriä, joten ei ihme, että maa on merellisestä lomailusta nauttivien kestosuosikki. Katso vinkkimme Kreikan upeisiin rantahotelleihin kaipasit sitten retroa luksusta tai rentoa perhelomaa!

Leppoisaa rantaelämää Korfulla: Kontokali Bay Resort & Spa

Korfun Kontokalin lahdella, yksityisen rannan äärellä sijaitseva Kontokali Bay Resort & Spa tarjoaa kaikkea, mitä rantahotellilta voi Kreikassa odottaa: rantamaisemat, allasalueet sekä hotellin palvelut ravintoloista spa-hoitoihin. Kontokalin ranta sijaitsee Toúrkan niemellä, vajaan kymmenen kilometrin päässä Korfun kaupungista. Hotellin huoneet ovat avarat, ja osasta pääsee pulahtamaan omaan, terassilla odottavaan uima-altaaseen. Myös hotellin yleinen uima-allas on hulppea ympäröivine puutarhoineen ja näkymineen Joonianmerelle. Rannan lepotuoleilla kelpaakin ihailla vastarannan kukkuloiden taa laskevaa aurinkoa. Hotellissa on yövyttävä vähintään kaksi yötä, mutta tämä on ennemminkin hyvä kuin huono seikka.

Ylellistä rauhaa Hydran saarella: Four Seasons Hydra

Hydran saari on ollut viime vuosina suosittu, ja tämä Four Seasons Hydra on todellinen romantikon löytö. Vuosisatoja vanhaan maalaistaloon rakennettu hotelli sijaitsee Vlychosin rannalla, ja hotelli onkin ylellinen rauhan tyyssija. Mutta vauhtia elämään kaipaava voi hypätä hotellin järjestämän pikaveneen kyytiin, joka vie Hydran satamaan kymmenessä minuutissa. Boutique-hotelli käsittää kuusi vaalein ja vaaleansinisin sävyin sisustettua sviittiä. Puuttuvat kylpylähoidot korvautuvat upealla sijainnilla vuorten kupeessa, kristallinkirkkaan meren äärellä.

Edullista luksusta Skiathoksella: La Luna Hotel

Tämä Skiathoksen saarella sijaitseva ylellinen rantahotelli on budjettimatkaajan löytö. La Luna Hotelin jokaisesta huoneesta aukeaa näkymä Egeanmerelle ja osassa huoneita on myös parveke, jolla nautiskella ilta-auringosta tai pitkistä aamiaisista. Päivät puolestaan kuluvat leppoisasti hotellin uima-altaan äärellä tai hotellin vieressä levittäytyvän Troulos-rannan pehmeällä hiekalla. Skiathoksen saarella on yli 60 upeaa rantaa ja saaren lounaisosassa sijaitseva Trouloksen alue on erityisesti rauhaa rakastavien matkaajien ja perheiden suosiossa. Vilkkaampaa elämänmenoa kaipaava voi puolestaan suunnata 10 kilometrin päässä sijaitsevaan Skiathoksen kaupunkiin.

Filmaattisia rantamaisemia Skopeloksella: Adrina Resort & Spa

Elokuva Mamma Mia! nosti Skopeloksen saaren matkaajien suosioon, mutta dramaattisten vuoristomaisemien ja kauniiden rantojensa myötä saarella on ansionsa myös omasta takaa. Adrina Resort & Spa on erityisesti perheiden suosiossa, sillä lapset on huomioitu omilla puuha-alueilla ja matalilla uima-altailla. Kaikista huoneista on merinäköala ja hotellilta löytyy myös spa, ravintoloita sekä kuntosali. Allasalueen lisäksi hotellilla on oma rantansa, Adrina, ja lähellä sijaitsee myös yksi saaren kauneimmista rannoista, Milia.

Rantaelämää kaupungissa Kreetalla: Hotel Port 7

Mikäli kaipaat merellisiin maisemiin, mutta rantaelämä ei välttämättä houkuttele, suuntaa Agios Nikolaoksen vanhassa satamassa sijaitsevaan Hotel Port 7:ään. Tämän perheomisteisen hotellin maisemat antavat kahteen suuntaan: Voulisméni-järvelle sekä hehkeälle Mirabellonlahdelle rantapoukamineen. Vaalein ja turkoosin sävyin sisustetut huoneet huokuvat merellistä, mutta samalla kaupunkimaista rantaelämää! Hotel Port 7 on hyvä tukikohta paitsi Agios Nikolauksen nähtävyyksiin tutustumiseksi myös Kreetaa laajemmin kiertäville.

Vuoristo- ja merimaisemia Karpathoksella: Alimounda Mare

Rodoksen ja Kreetan väliin jäävä Karpathoksen saari auttaa niin turkoosien vesien kuin vuoristomaisemien kaipuuseen. Saarelta löytyy myös kosolti historiallisia kohteita sekä perinteikkäitä kyliä – saaren pääkaupungin Pigadia asukasmäärä onkin vain reilut 3000! Moderni luksushotelli Alimounda Mare sijaitsee omassa poukamassaan aivan rannan kupeessa. Hotellin 224 huoneen joukossa on niin merimaisemalla kuin vuoristonäkymällä komistettuja vaihtoehtoja. Sisätiloissa saattaa kuitenkin olla vaikea pysytellä, sillä upea ääretön uima-allas antaa kuvankauniille rannalle.

Luonnonrauhaa Folegandros-saarella: Vrahos Boutique Hotel

Vrahos Boutique Hotel sijaitsee Kykladien saariryhmään kuuluvalla Folegandrosin saarella, jonka asukasluku on alle tuhat. Saaren rannat ovat syystäkin suosittuja, mutta saaren sisäosissa ja karuilla kukkuloilla löytyy myös kosolti luonnonrauhaa. Vrahos Boutique Hotelin 29 huonetta sijaitsevat kreikkalaista tunnelmaa huokuvassa rakennuksessa, aivan rannan kupeessa. Hotellilta aukeakin mahtavat näkymät turkoosina säihkyvälle Egeanmerelle. Ihmeköynnösten ja palmujen ympäröimä hotelli järjestää vierailleen esimerkiksi veneretkiä, mutta myös hotellilla löytyy tekemistä – täydellistä hotelliyö varaamalla käyttöösi hotellin "infinity Jacuzzi"!

Perhekohde Samoksella: Armonia Bay Hotel

Kodikas merenrantahotelli Armonia Bay Hotel piilottelee vehreiden puiden ympäröimänä Tsamadou-rannan kupeessa Samoksen saarella. Perheomisteisessa hotellissa on 24 huonetta, joiden sisustusta hallitsevat hillityt värit, puu ja marmori. Osasta huoneita avautuu puisten ranskalaisovien kautta käynti omalle parvekkeelle, jolta aukeaa merinäköala. Hotellissa on myös huoneistoja. Armonia Bay Hotel on rauhallinen tukikohta saareen tutustumiseksi, eikä hotellilta löydy esimerkiksi kylpyläosastoa taikka kuntosalia. Sen sijaan aamuisin ravintolassa odottaa upea aamiainen ja äärettömältä uima-altaalta avautuu loistelias näkymä merelle.

Retroa rantaelämää Porto Helissä: Nikki Beach Resort

Nikki Beach Resort sijaitsee Peloponnesoksen niemimaan länsiosassa Porto Helissä, joka tunnetaan Kreikan Rivierana. Valkoisena turkoosin meren äärellä hohtava Nikki Beach Resort huokuu 1960-luvun retro-henkeä kulmikkaine hotellirakennuksineen ja kaarevalinjaisine uima-altaineen. Reilun kokoiset huoneet on sisustettu vaalein sävyin ja puulattioin, ja osasta pääsee astumaan suoraan omalle pienelle uima-altaalle. Hotellin ravintolassa voi maistella välimerellisiä herkkuja, kun taas katolla sijaitsevassa ravintolassa tarjoillaan susheja ja cocktaileja – ja kaupanpäällisiksi upeita auringonlaskuja!

Löhöloma Mykonoksella: Pietra é Mare

Pietra é Mare sijaitsee kuvankauniilla Mykonoksen saarella, joka on kuuluisa valkoisten rakennusten ja sinisten kupolien hallitsemasta siluetistaan. Pietra é Marenturkoosivetinen uima-allas hehkuu kilpaa taustalla avautuvan Egeanmeren kanssa – rentoutumisen tässä ainutlaatuisessa maisemassa täydellistävät terassin riippumatot. Kaikista huoneista avautuu merinäköala ja osassa huoneista on myös oma parveke poreammeineen. Mykonoksen vanha ja uusi satama sijaitsevat lähellä hotellia, mutta mikäli rantaelämä kiinnostaa kaikkein eniten, hotellin läheltä löytyy lukuisia erilaisia rantoja aina kallioiden reunustamalta Super Paradise -rannalta Kalafatiksen ja Kalo Livadin upeisiin hiekkarantoihin.

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Ota intohimosi mukaan itsesi näköiselle lomalle

9 vähemmän vierailtua unelmakohdetta vuodelle 2022

10 rakennustaiteen ihmettä, jotka on nähtävä kerran elämässä

Vuoden 2022 upeimmat matkakohteet

8 katutaidetta pursuavaa eurooppalaista kaupunkia

10 parasta pyöräilykaupunkia

Anna kotimaan yllättää osa 2: 8 muuta kummallista nähtävyyttä Suomessa

10 uniikkia baaria Suomessa

Näissä hotelleissa musiikki ei koskaan lakkaa

0