Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Ekolomailusta saattaa ensimmäisenä tulla mieleen yöpyminen alkeellisessa mökissä metsän keskellä ja luonnonantimilla eläminen. Ympäristöarvot huomioivan loman voi kuitenkin viettää aivan toisellakin tavalla. Olemme koonneet seuraavaan 10 maailman kauneinta – ja ylellisintä – ekohotellia Sveitsin Alpeilta Nicaraguan saaristoon.

  1. Hix Island House

Hix Island Housen kompakti betonirakennus sijaitsee Puerto Ricossa vehreällä Viequesin saarella aivan valtameren tuntumassa. Hotellissa on 19 pelkistettyä huoneistoa, joissa on käytetty tehosteena limenvihreitä ja taivaansinisiä seiniä. Kattoa pitkin kiipeilee viiniköynnöstä, ja ikkunoita koristavat puiset ikkunaluukut. Hix Island Housessa hyödynnetään aurinkoenergiaa, ja peseytymiseen käytetty vesi kerätään talteen ja käytetään läheisten papaija- ja sitruunapuiden kasteluun.

  1. Whitepod

Whitepod koostuu 18 suuresta, futuristisesta iglusta, jotka sijaitsevat Montheyssä, Sveitsissä lumipeitteisten Alppien kupeessa. Iglumaisten mökkien valkoisten ulkoseinien läpi kajastaa kodikasta tulisijojen hehkua. Puisten lavojen ja paalujen päälle rakennetut mökit lämpiävät pelleteillä. Hotellin henkilökunta asuu lähistöllä ja kulkee työmatkat kävellen. Kaukana muista hiihtomajoista sijaitsevalla Whitepodilla on oma yksityinen hiihtohissinsä, joten hotellin vieraat voivat viettää aikaa rinteissä omassa rauhassaan.

  1. Lisu Lodge

Thaimaassa, Chiang Main alueella vuorten keskellä sijaitsevan hotellin palmunlehväkattoiset talot sulautuvat maisemaan, jota hallitsevat vehreät palmut ja banaanipuut. Lisu Lodge on nimetty Lisu-heimon mukaan, ja heimon jäseniä työskentelee myös hotellissa ja paikallisina retkioppaina. Korkeilla rottinkivuoteilla makoilisi mielellään vaikka koko päivän bambusta punottuja seiniä katsellen, mutta seudulla on tarjolla myös paljon muuta ajanvietettä, kuten pyöräilyä ja koskenlaskua. Hotellissa tarjoiltavien aterioiden raaka-aineet saadaan omilta riisipelloilta ja kasvimailta.

  1. Inkaterra Reserva Amazonica

Inkaterra Reserva Amazonicassa voit viettää päiväsi loikoilemalla riippumatossa palmukaton alla pisco sour -drinkki kädessä eteen avautuvia Madre de Dios -joen maisemia ihaillen. Hotelli sijaitsee Puerto Maldonadossa Perussa, lähellä Bolivian rajaa 170 neliökilometrin kokoisella yksityisellä luonnonsuojelualueella, jossa elää yli 500 lintulajia. Hotelli koostuu 35 puisesta bungalowista, jotka ovat saaneet vaikutteita seudun esa ejja -kulttuurista. Bungalowit on yhdistetty toisiinsa puisilla käytävillä, jotka valaistaan iltaisin kynttilöillä. Inkaterra Reserva Amazonica on oiva tukikohta Sandovalin järven ja Gamitanan lahden seutujen tutkimiseen.

  1. Six Senses Ninh Van Bay

Six Senses -hotelliketju on tunnettu ylellisistä hotelleistaan, eikä Vietnamissa sijaitseva Ninh Van Bay tee tästä poikkeusta. Täällä voit saapua paikan päälle näyttävästi veneellä James Bondin tyyliin ja kirjautua sitten sisään kukkulan laella olevaan huvilaan, jota ympäröivät valtavat kivimuodostelmat. Hotellissa on 58 huonetta, ja jokaisessa on yksityinen kastautumisallas, josta on hienot maisemat lahdelle. Älä epäröi myöskään hyödyntää saatavilla olevaa huonepalvelua. Hotellissa tarjoiltavien aterioiden valmistuksessa käytetään alueella sijaitsevissa luomupuutarhoissa kasvavia vihanneksia ja yrttejä. Maitoa ja munia tuottavat hotellin omat vuohet ja kanat.

  1. Jicaro Island Lodge

Nicaragua-järven Granada-saarilla sijaitseva Jicaro Island Lodge tarjoaa mahdollisuuden kokea, miltä tuntuisi asua yksityisellä saarella. Hotellissa on yhdeksän kaksikerroksista rakennusta, jotka on tehty hurrikaanin kaatamista setripuista. Vieraat voivat tutustua lähistön muihin pikkusaariin joko kajakilla tai sup-laudalla. Paikalliset asukkaat työskentelevät hotellissa ja toimivat oppaina muun muassa Mombacho-tulivuorelle suuntautuvilla retkillä ja vaelluksilla La Caleran luonnonsuojelualueen trooppisissa metsissä.

  1. Campi Ya Kanzi

Campi Ya Kanzi on Etelä-Kenian Chyulu-vuoristossa sijaitseva ylellinen ekohotelli, jonka ympärillä kohtaa enemmän eläimiä kuin ihmisiä. Hotelli majoittaa kivestä ja puusta rakennettuihin sviitteihin ja huviloihin kerralla enintään 16 vierasta. Alueella käytetään energianlähteenä aurinkoenergiaa. Leirimäinen hotellialue sijaitsee maasai-heimon omistamalla noin 1 145 neliökilometrin kokoisella riistansuojelualueella. Huoneiden terasseilta näkee vapaana laiduntavia seeproja, kirahveja ja antilooppeja.

  1. Gili Lankanfushi Maldives

Malediiveilla, Lankanfushin saarella sijaitsevat 45 kaksikerroksista, veden päällä olevaa huvilaa eivät pelkästään näytä upeilta, vaan ne on lisäksi rakennettu luonnonmukaisista materiaaleista, kuten palmusta, tiikistä ja bambusta. Muovi on kielletty alueella, ruokajätteet kompostoidaan ja hotellilla on oma luonnonmukainen vihannes- ja yrttitarha. Vieraita kannustetaan kulkemaan paljain jaloin ja sammuttamaan puhelimet, mikä onkin helppoa, kun ympärillä on luonnon omana uima-altaana toimiva valtameri.

  1. Finca Rosa Blanca Coffee Plantation and Inn

Costa Rica tunnetaan ekomatkailun edelläkävijänä, eikä tämä persoonallinen piilopaikka Santa Barbaran kukkuloilla tuota taatusti vierailijalle pettymystä. Hotellissa on 14 huonetta, jotka on sisustettu värikkäillä tekstiileillä. Tilavilta patioilta avautuvat maisemat kahviviljelmille ja trooppisiin puutarhoihin. Vierailijoille kerrotaan kahvipapujen käsittelystä, ja täällä voi osallistua myös kahvin maistelutilaisuuksiin tai rentoutua suklaahoidossa kylpylässä.

  1. Lefay Resort & SPA Lago di Garda

Italiassa, Gardajärven rinteillä sijaitsevassa ekohotellissa on 93 huonetta, ja se on mitä parhain kohde silloin, kun haluat viettää lomasi kaukana turistijoukoista. Lefay Resort & SPA Lago di Garda tuottaa itse oman oliiviöljynsä, ja hotellin ravintolassa käytetään läheisten maatilojen kausituotteita. Hotelli on kuin luotu itsensä hemmotteluun – täällä voi rentoutua kuudessa eri saunassa tai uida äärettömässä uima-altaassa upeita järvimaisemia ihaillen. Hemmotteluhoitoja tarjotaan 21 eri huoneessa, joista osassa on järvinäkymät.

 

 

Comments

comments

tagged: Lifestyle

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET