Shares
Share with your friends


Submit

Monet matkailijat pitävät Thaimaan pääkaupunkia lähinnä eräänlaisena varikkopysäkkinä matkallaan kohti maan valkoisia hiekkarantoja ja vehreitä viidakkoja. Se on todella sääli, sillä Bangkokilla on tarjottavanaan suurenmoinen valikoima mahtavia ruokia, muinaishistoriaa, nykytaidetta ja sykkivää yöelämää. Tämä kaupunki on kaikkea muuta kuin tylsä. Jos voit käyttää kaupungin tutkimiseen vain yhden päivän, näillä vinkeillä saat päivästäsi kaiken irti.

Aamu 07.00–11.00

Aamuvirkkujen tulisi suunnata kulkunsa suoraan Lumphinin puistoon, joka on 57,6 hehtaarin kokoinen vehreä keidas kaupungin sydämessä. Puiston lampien ja pagodien välissä kiemurtelevat polut tarjoavat upean miljöön aamuiselle hölkkälenkille. Matkan varrella kohtaat iäkkäitä paikallisia harrastamassa taijia sekä thainyrkkeilijän urasta unelmoivia hiomassa lyöntejään ja potkujaan.

Käy hakemassa joka-aamuinen kofeiinipaukkusi Rocket Coffeebar S.12:sta, joka on skandinaavityylinen kolmannen aallon kahvila. Siellä sinua odottavat täydellinen maitokahvi ja joukko loistavia brunssiruokia tarjoiltuna muodikkaan minimalistisessa ympäristössä. Jos aiot vierailla vain yhdessä Bangkokin temppeleistä, varmista, että kyseessä on Wat Phra Kaeo eli Smaragdibuddhan temppeli. Tätä kullanhohtoisena kimaltelevaa pyhäkköä pidetään Thaimaan pyhimpänä buddhalaistemppelinä, ja siellä kannattaa ehdottomasti vierailla suurista turistilaumoista huolimatta.

Iltapäivä 13.00–17:00

Maineikkaat kokit Duangporn Songvisava ja Dylan Jones tarjoavat kerrassaan upeita thaimaalaisia makuja Michelin-tähdellä palkitussa ravintolassaan Bo.lanissa, mutta budjetistaan tarkat matkailijat saattavat valita ruokapaikakseen mieluummin Songvisavan ja Dylanin toisen ravintolan, rentoa tunnelmaa huokuvan Errin. Errin sisustus on maalaismainen, mutta sen ruoka-annokset, kuten kookossavustettu Chiang Rai -currymakkara, ovat ehdottoman herkullisia.

Bangkok on valtava ja helteinen metropoli, joten ei ole mikään ihme, että ympäri kaupunkia suhaava matkailija saattaa uupua kesken kaiken. Väsymyksen iskiessä kannattaa käydä lataamassa akut rentouttavassa hieronnassa Rattanakosinin saarella sijaitsevassa Wat Phossa eli Lepäävän Buddhan temppelissä. Temppelissä sijaitsevaa hierontakoulua arvostetaan ympäri maata, ja sen hierontaterapeutit ovat alansa mestareita. Varmista, että sinulla on yllin kyllin aikaa käyskennellä temppelin tunnelmallisilla tiluksilla ja ihailla sen suunnatonta kullattua Buddha-patsasta.

Bangkokin halki virtaavaa Chao Phraya -jokea kyntävät risteilijät olivat pitkään lähinnä listahittejä luukuttavia turistiloukkuja. Kaikki kuitenkin muuttui, kun joelle ilmestyi 40-paikkainen Supanniga Cruise. Keskinkertaisten pasta-annosten sijaan asiakkaat saavat nautiskella ylistetyn Supanniga Eating Room -ravintolan aidoista Tratin kaupungin ruokakulttuurin mukaisesti valmistetuista annoksista ja siemailla cocktailbaari Vesperin ylellisiä ja trendikkäitä cocktaileja. Supanniga Cruisen kuusi ruokalajia sisältävä Dinner Champagne Taittinger Cruise -päivällisristeily on yhtä yltäkylläisyyden juhlaa. Rennompi Evening Cocktail Cruise -illallisristeily puolestaan tarjoaa samat, ällistyttävän upeat maisemat auringon laskiessa Wat Arunin eli Aamunkoiton temppelin ylle mutta puolta edullisemmin.

  Ilta: 18:30 -12:00

Älä anna vaatimattoman ulkomuodon hämätä – Raan Jay Fai on luultavasti yksi maailman parhaista thairuokaa tarjoavista ravintoloista. Jollet usko, niin ravintolan saama Michelin-tähti todistaa sen. Tämän piskuisen katuravintolan omistaja ja ainoa työntekijä on seitsenkymppinen, suojalaseihin sonnustautunut Jay Fai eli ”Sisar Myyrä”, joka loihtii hehkuvan kuumalla vokilla loistavia annoksia merenantimista. Ravintolan hinnat ovat muita katukojuja korkeammat, varsinkin, kun kyseessä on Jay Fain legendaarinen rapuomeletti. Annokset ovat kuitenkin laadultaan ensiluokkaisia ja kooltaan runsaita.

Viime aikoina Bangkokin Chinatownista on kehittynyt yksi kaupungin trendikkäimmistä naapurustoista, ja sen yöelämä on erittäin hienostunutta. Aloita baarikierroksesi Ba haosta, joka on vanhaan kiinalaistyyliin sisustettu trendikäs uusi tulokas, ja suuntaa sitten Tep Bariin, jossa muusikot soittavat maaseudun perinteisiä thaisävelmiä ja jossa baarimikot tarjoilevat talon itse maustamia yadong-paukkuja. Jos kaipaat edelleen jotain purtavaa, Tep Barin keittiöstä saat kaupungin parhaat phat thai -annokset, puhumattakaan muista kosteaan myöhäisiltaan sopivista ruoista, kuten uppopaistetuista larb-pyöryköistä. Viimeisenä etappina on Teens of Thailand, jotakuinkin kenkälaatikon kokoinen mutta kunnianhimoinen ginibaari. Tilaa klassinen gin tonic tai usko kohtalosi asiansa osaavien baarimikkojen käsiin.

Oletko edelleen juhlatuulella? Ei hätää! SoulBar pysyy viikonloppuisin auki pikkutunneille asti, ja baarin asiakkaat levittäytyvät usein vieressä kulkevalle kadulle. Pidä silmällä baarin esiintyjiä, sillä tämä on yksi parhaista paikoista päästä irrottelemaan elävän funkin tahtiin. SoulBariin ei ole sisäänpääsymaksua, joten muista ojentaa baarin henkilökunnalle muutama ylimääräinen bahti samalla, kun tilaat kierroksen Singha-olutta.

Comments

comments

tagged: Aasia, Kaupunki, Shoppailu

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET