Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Jamaikasta mielikuvana välittyy ensimmäisenä huoleton reggae-meininki, huojuvat palmut ja valkoiset rannat. Ja sitä se tosiaan onkin, mutta myös paljon muutakin! Ocho Rioksesta löytyy seikkailunhaluiselle vaihtoehtoja rannalla makoiluun.

Dunn’s River Falls

898x530-jamaica-waterfall

Dunn’s River Falls -vesiputoukset ovat kuin jättimäiset liki 180m pituiset portaat, joita pitkin kuohuva vesi laskee alas. Jotta liikkuminen olisi turvallista on syytä kuunnella tarkkaan oppaiden ohjeistustus liikkumisesta ja turvallisuudesta vesiputouksessa. Jyrkissä kohdissa saatat kaivata oppaiden apua liikkumiseen ja kuvien ottamiseen. Suosittelemme laittamaan vesikengät tai sukat jalkaan, sillä kivet ovat paikoitellen todella liukkaita. Nämä vesiputoukset ovat ainoat maailmassa, jotka laskevat suoraan mereen. Putoukset ovat todella kauniit ja vesi on kirkasta. Ylös päästessäsi olo on takuulla mahtava! Suosittelemme tätä kokemusta lämpimästi Jamaikan lomallesi.

Blue Mountain Bicycle Tour

798x530-jamaica-cykling

Matkaan lähtö tapahtuu Blue Mountains vuorten juurelta, josta bussikuljetus ylös vuorille. Ylhäällä sitten odottaavat seuraavat menopelit eli polkupyörät, joilla matka jatkuu pitkin upeita vuoristoteitä. Maisemat saavat haukkomaan henkeä, alas pyöräillessä pääset ihailemaan Jamaikan luontoa aitiopaikalta ja samalla saat kuulla oppailta paljon maan historiasta.

898x530-jamaica_coffee

Kaivattua lepoa pyöräilystä väsyneille lihaksille saat pitämällä paussin kahviplantaasilla. Pääset tutustumaan kahvin kasvatukseen ja pääset maistamaan maailman parhaaksi tituleerattua Blue Mountain kahvia. Muista tuoda pussillinen tätä herkkua myös kotiväelle maisteltavaksi.

798x530-jamaica_waterfall2

Monen tunnin pyöräilyn ja maisemien ihastelun päätteeksi pulahtaminen vilvoittavaan kristallinkirkkaaseen veteen tuntuu taivaalliselta. Täällä pääset nauttimaan luonnon järjestämästä hierovasta suihkusta – asetut vain vesiputouksen alle, joka laskee alas vuoren huipulta saakka. Huimapäiset oppaat hauskuuttavat hyppimällä korkealta luonnonaltaaseen.

Black River Safari Boat and Crocodile Tour

798x530-jamaica-crocodile

Suuntaa kohti Black River -jokea venesafarille! Paikalliset oppaat ovat jamaikalaisen rentoja ja usko tai älä – he pystyvät jopa nimeämään nähdyt krokotiilit matkan varrella ja kertomaan lisää kunkin terävähampaisen otuksen luonteesta. Jokisafarilla pääset ihastelemaan vehreää mangrove-kasvustoa, joka levittäytyy joen rantapenkereillä. Hurjan näköiset krokotiilit ovat tällä alueella olleet jo vuosia suojelun kohteena.

898x530-jamaica-river

Krokotiilien lisäksi jokireitillä on mahdollista nähdä paljon muutakin eläimistöä. Puustosta voit bongata isoja termiitin pesiä ja paljon erilaisia lintuja. Hyvällä tuurilla pääset todistamaan luonnon ihmeitä, vaikka sitä kuinka pieni lintu putsaa pelotta puunrungolla lepäävän krokotiilin hampaita.

 

Jamaikan matkablogin kirjoittaja Pia Kurkela

 

Onko loma mielessä, mutta kohde hakusessa? Löydä unelmiesi loma insipiroivasta lomahaustamme Where Next Finderista. Muokkaat hakua helposti ja löydät juuri sinulle sopivat lomat kohteista ympäri maailman. Kokeile nyt!

Comments

comments

tagged: Matkakertomukset, Seikkailu

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET