Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Seikkaile Wadi Rumin taianomaisella aavikolla ja kellu Kuolleenmeren pinnalla tai tutustu maan muinaisiin salaisuuksiin ja trendikkääseen katuruokaan – nämä kolme suosittua ajoreittiä johdattavat unohtumattomaan Jordaniaan!

Auton vuokraaminen on paras tapa kulkea Jordanian muinaisissa maisemissa. Ja vaikka pääkaupunki Ammanin liikenne on paikoin kaoottista, muualla maassa teillä on väljempää.

Löydä autovuokraamo Ammanista

  1. Klassikkokohteet: Amman – Kuollutmeri – Petra

PÄÄKAUPUNKI AMMAN

Monet aloittavat Jordaniaan tutustumisen Ammanista, jossa asuu lähes puolet maan väestöstä. Neljän miljoonan asukkaan kaupunki on sekoitus modernia luksusta ja muinaista mystiikkaa. Ammanin tärkeimmät nähtävyydet ovat kuningas Abdullahin kaunis sinikupolinen moskeija, roomalainen teatteri ja Ammanin linnoitus. Ammaniin tutustumisen jälkeen on aika suunnata auton nokka kohti Jordanian muita klassisia nähtävyyksiä.

Löydä hotelli Ammanista

KELLU KUOLLEESSAMERESSÄ

Kuolleessameressä kelluminen kannattaa kokea ainakin kerran elämässä – tai kaksikin, kun kerran olet Jordaniassa! Varaa hotelli järven rannalta, niin pääset nauttimaan aamupulahduksesta (tai aamukellunnasta) Kuolleessameressä ja ihailemaan alueen kauneutta samalla kun herkuttelet runsaalla aamupalalla täynnä paikallisia makuja. Kuolleellemerelle on noin tunnin ajomatka Ammanista.

Löydä hotelli Kuolleenmeren rannalta

TAIANOMAINEN PETRA

Vuosisatoja hiekan peitossa levänneen Petran temppelit ja haudat kertovat kadonneen kulttuurin tarinan. 2 000 vuotta sitten Petra oli kaupankäynnin keskus, joka toi yhteen Välimeren rantavaltioiden ja Arabianmeren kamelikaravaanit. Vuonna 336 kaupunki luolineen, pylväineen ja aarrekammioineen kuitenkin katosi, ja se löydettiin uudelleen vasta 1800-luvun alussa. Siitä lähtien Petra on kiehtonut sekä arkeologeja että matkailijoita, jotka haluavat todistaa sen taianomaisen suuruuden. Yritä saapua paikalle auringonnousun tai -laskun aikoihin, niin ymmärrät, miksi punaisen sävyissä hohtavaa kaupunkia joskus kutsutaan ruusunpunaiseksi kaupungiksi.

Petra sijaitsee noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Kuolleeltamereltä. Sen tutkimiseen voi hyvin kuluttaa kaksi päivää.

Löydä retkiä Petraan

Löydä hotelli Petrasta

  1. Ruokaelämyksiä: Amman – As Salt

Jordania on välimerellisen, persialaisen, itämaisen ja pohjoisafrikkalaisen keittiön sulatusuuni ja sellaisena unelmakohde ruokamatkalle.

MAUKKAITA MAKUPALOJA AMMANISSA

Amman on trendikäs ruokakohde, jonka tunnetuimpia annoksia ovat hummus, pitaleipä ja falafelit sekä muut maailmankuulut ruokalajit. Ruokaa rakastavien ammanilaisten suosikkipaikka on Rainbow Street, jossa pääsee maistelemaan aidon ja alkuperäisen Levantin makuja. Ruokaile esimerkiksi ilmavassa ja kauniisti sisustetussa Sufrassa tai tilaa nopeita mutta herkullisia suupaloja Falafel Al Qudsista.

Osallistu ruokakierrokselle Ammanissa

AS-SALTIN MARKKINAT

Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Ammanista sijaitseva As-Salt oli vuosisatoja tärkeä kauppapaikka, ja sen keltaiset palatsit muistuttavat edelleen kaupungin rikkaasta perinnöstä. As-Saltin päämarkkinakatu on Hamman Street, jonka varrelta voi hankkia paikallisia tuotteita, kuten karjaa, vihanneksia ja vaikuttavan valikoiman mausteita ja yrttejä. Vierailuun Saltin arkeologisessa museossa kannattaa yhdistää käynti läheisessä Al-Salamin ravintolassa, jonka erinomaiset kebab-vartaat tuodaan pöytään suoraan grillistä.

  1. Seikkailijan tutkimusmatka: Jerash – Danan luonnonpuisto – Wadi Rum

MUINAINEN JERASH

Jerash, joka tunnetaan myös nimellä ”Idän Pompeiji”, on muinainen roomalaiskaupunki ja sekoitus välimerellistä ja itämaista. Tunnin ajomatkan päässä Ammanista sijaitsevassa Jerashia kävijöitä odottavat vaikuttavat pylväsrivit, amfiteatteri, hippodromi ja muinaiset kaiverrukset.

Löydä retkiä Jerashiin

DANAN LUONNONPUISTO

Jordanian suurinta luonnonpuistoa hallitsevat hiekkadyynit, vuorenhuiput ja vadit eli kuivuneet joenuomat. Yli 300 km²:n alueella elää lähes tuhat erilaista eläin- ja kasvilajia. Danan kylän alueella tiedetään olleen asutusta jo 4 000 eaa., ja matkan varrelle mahtuvat maisemat muistuttavat Jordanian pitkästä historiasta. Dana sijaitsee noin 3 tunnin ajomatkan päässä Jerashista.

Löydä majoitus Danasta tai sen ympäristöstä

LEGENDAARINEN WADI RUM

Wadi Rum punaisine kivineen ja loppumattomine hiekkakenttineen on Arabian Lawrencen ja monien muiden – sekä maahan että avaruuteen sijoittuvien – elokuvien kuvauspaikka. Aavikkotunnelmiin johdattavat perinteinen telttailu ja beduiinikulttuurista ammentavat esitykset. Jos kamelin selässä liikkuminen on kuitenkin liian hidasta, voi aavikosta nauttia myös ohjatulla kierroksella nelipyöräisen kyydissä. Wadi Rum sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Danasta.

Kierrokset Wadi Rumissa

Löydä hotelli Wadi Rumista

 

Comments

comments

tagged: Seikkailu

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET