Säästä ylimääräistä 10% Alennus tai enemmän valituissa hotelleissa – sisäpiirihintojen ansiostarekisteröidy nyt ilmaiseksi!

10 uniikkia hotellia Tallinnassa

By Paula Hotti on 17/08/2021 in Hotellit

Tallinnasta löytyy omaperäisiä hotelleja jokaiseen makuun. Yövy kuningatar Elisabet II:n vierailemassa hotellissa, aseta tukikohtasi tyylikkääseen konttiin Telliskivessä tai varaa huone KGB:n salakuuntelemasta hotellista!

Telegraaf Hotel, Vanhakaupunki

Telegraaf Hotelilla on uniikki historiansa: ensin pankkina, sitten posti- ja sähketoimistona toiminut rakennus on aikojen saatossa palvellut paitsi Tallinnan varakkaita myös joutunut Viron itsenäisyyskamppailuiden myrskynsilmään. Nyt rakennuksessa sijaitseva Telegraaf Hotel on Tallinnan ylellisimpiä hotelleita, ja ainoa vanhassa kaupunginosassa sijaitseva hotelli omalla spalla. Ravintola Tchaikovsky puolestaan kuuluu maan parhaimpien joukkoon.

Hektor Container Hotel, Telliskivi

Konttihotelli Hektor Container Hotel sijaitsee trendikkään Telliskiven kauppojen ja ravintoloiden keskellä. Ikkunalliset kontteihin viihtyvyyttä tuovat pelkistetyt, mutta laadukkaat tuotteet, kuten ekologiset OMA-suihkusaippuat. Hektorissa on myös hotellin vieraille tarkoitettu, vuorokauden ympäri auki oleva yhteisöllinen työtila sekä tyylikäs keittiö. Omaa ravintolaa Hektorissa ei ole, sillä ympäröivästä Telliskivestä löytyy ravintoloita jokaiseen makuun. Aamiainen on tilattavissa erikseen ja sen voi nauttia hotellin aulassa ennen päivän tutkimusretkien aloittamista.

Citybox Tallinn, Sadama

Budjettimatkaajan tyylikäs löytö on aivan sataman kupeessa sijaitseva Citybox Tallinn. Suurten ikkunoiden komistamien huoneiden koot vaihtelevat yhden hengen huoneista sviitteihin ja kerrossängyin varusteltuihin perhehuoneisiin. Hotellissa ei ole perinteistä vastaanottoa, sillä sisäänkirjautuminen käy sähköisesti – henkilökuntaa on kuitenkin paikalla ympäri vuorokauden. Hotellin yhteydessä toimii ravintola Loulou, mistä saa aamiaista ja kevyttä lounasta. Sinkkumatkaajien ja perheiden lisäksi myös moni koira on viihtynyt Cityboxissa!

Merchants House Hotel, Vanhakaupunki

Kulman takana Raatihuoneentorilta sijaitseva, 1300- ja 1600-luvuilta peräisin oleva entinen kauppiaan talo, Merchants House Hotel, on hurmaava hotelli Tallinnan vanhankaupungin sydämessä. Paljaat kattoparrut ja Unescon suojelemat keskiaikaiset seinät luovat Merchants House Hoteliin hurmaavan tunnun. Viehättävintä on kuitenkin 1300-luvulta peräisin olevassa olutkellarissa toimiva hotellin ravintola. Tämä komeiden kaariholvien jämäköittämä ravintolasali on varmasti yksi Tallinnan uniikeimmista tiloista nauttia aamiaista!

Swissotel, Kesklinn

Tallinnan korkeimmassa rakennuksessa sijaitseva Swissotel on yksi Tallinnan ylellisimmistä hotelleista. Huoneet on varustettu laadukkain sängyin ja kylpyhuoneet sadesuihkuin. Hotellista löytyy myös spa ja kuntosali. Aulabaarissa voi rentoutua kattavan drinkkimenun antimien avulla ja aamiaisbuffet on tarjolla 8. kerroksessa. Huipentuma Swissotelissa on kuitenkin sen ylimmän kerroksen The Horisont Restaurant and Bar, missä voi nauttia maittavien ruokien lisäksi myös kaupunki- ja merimaisemista.

Von Stackelberg Hotel, Toompea

Baroni von Stackelbergin kaupunkikartanoksi vuonna 1874 rakennettu von Stackelberg Hotel on rentouttavan uniikki hotellielämys japanilaisen Zen-kylpylänsä ansiosta. Toomea-kukkulan juurella, aivan vanhankaupungin muurien kupeessa sijaitseva von Stackelberg käsittää 52 punatiilen ja lautalattioiden somistamaa huonetta, joista 23 on luokiteltu zen-huoneiksi poreammeineen. Hämyisesti valaistu kylpyläosasto sijaitsee kellarikerroksessa, ja sen porealtaan sekä saunan ja höyrysaunan voi varata myös yksityiskäyttöön. Tämän rentouttavampaa elämystä saa Tallinnasta hakea!

Original Sokos Hotel Viru, Kesklinn

Pitkään suomalaisten suosimalla Original Sokos Hotel Virulla on uniikki historiansa. Vuonna 1972 rakennetun hotellin 23. kerroksessa toimi nimittäin KGB:n radiokeskus, josta käsin salakuunneltiin ja tarkkailtiin hotellin vieraita. Radiohuone toimii nyt museona. Sokos Hotel Viru onkin monelle suomalaismatkaajalle tuttu jo vuosikymmenten ajalta. Hotellissa on yli 500 huonetta ja se sijaitsee Viru Keskus -ostoskeskuksen yhteydessä, vanhankaupungin kupeessa.

Schlössle Hotel, Vanhakaupunki

Schlössle Hotelin vieraslista on ainutlaatuinen, sillä se käsittää niin kuningatar Elisabet II:n kuin Status Quo -bändin. Pehmoisin sävyin sisustettu Schlössle Hotel on ylellinen tukikohta ympäröivän vanhankaupungin tutkimiselle. 1200-luvun kauppiaan taloon rakennettua hotellia on uudistettu vanhaa kunnioittaen ja jäljellä onkin niin viehättävät kattoparrut, aulan avotakka kuin tunnelmallinen kellarikerros ravintoloineen ja sikaribaareineen.

Lighthouse Apartments, Rotermann

Lighthouse Apartmentsin kodikkaan tyylikkäät huoneistot sijaitsevat vuonna 1888 rakennetussa historiallisessa talossa Rotermannin korttelistossa, eli vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä sekä satamasta että vanhastakaupungista. Kaikki Lighthouse Apartmentsin huoneistot sijaitsevat rakennuksen yläkerroksessa ja osassa huoneistoja on vanhan kaupunginosan suuntaan antava parveke. Myös Rotermannin korttelisto itsessään on eläväinen vierailukohde, sillä sen vanhat teollisuusrakennukset on otettu käyttöön kauppoina, ravintoloina ja kahviloina.

Oldhouse Apartments, Vanhakaupunki

Myös vanhastakaupungista löytyy erilaisia huoneistoja. Esimerkiksi Oldhouse Apartmentsilla on eri tasoisia huoneistoja aina perhehuoneistoista romanttisiin, omalla takalla varustettuihin huoneistoihin. Vanhojen hirsiparrujen täydellistämiin, 2-3 makuuhuonetta käsittäviin Deluxe-huoneistoihin kuuluu puolestaan myös sauna ja kylpyamme. Osassa huoneistoja on myös parveke romanttisin näkymin vanhan kaupunginosan kattojen ylle.

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Ota intohimosi mukaan itsesi näköiselle lomalle

9 vähemmän vierailtua unelmakohdetta vuodelle 2022

10 rakennustaiteen ihmettä, jotka on nähtävä kerran elämässä

Vuoden 2022 upeimmat matkakohteet

8 katutaidetta pursuavaa eurooppalaista kaupunkia

10 parasta pyöräilykaupunkia

Anna kotimaan yllättää osa 2: 8 muuta kummallista nähtävyyttä Suomessa

10 uniikkia baaria Suomessa

Ota intohimosi mukaan itsesi näköiselle lomalle

0