Shares
Share with your friends


Lähetyspainike


1. Älypuhelin

Kaukana ovat ne ajat, jolloin mukana kulki iso, taitettava paperikartta, jota leviteltiin keskellä katua. Karttasovellukset ovat tehneet vieraassa kaupungissa liikkumisesta helpompaa, ja lisäksi niiden avulla voi etsiä helposti lähistöltä vaikkapa kiinnostavia ravintoloita, museoita ja teattereita. Älypuhelimeen voi myös ladata matkaoppaita, sillä voi seurata reaaliajassa juna- ja lentovuoroja ja siihen voi tallentaa matkalippuja. Lisäksi älypuhelin on näppärä apuväline pikaisten muistiinpanojen kirjoittamiseen ja sen kameralla voi napata kuvia muistettavista asioista.

2. Treffisovellukset

Vaikka et etsisikään loppuelämän kumppania, treffisovellukset ovat käteviä, kun haluat tavata uusia ihmisiä vieraalla paikkakunnalla. Treffikumppanisi – ja hänen ystävänsä – voivat toimia oppaana tai valokuvaajana, ja saatat saada jopa kutsun juhliin tai varmistaa itsellesi majapaikan seuraavalle matkallesi. Muista kuitenkin riittävä varovaisuus: sovi ensimmäinen tapaaminen julkiselle paikalle ja kerro läheisillesi suunnitelmistasi.

3. Sosiaalinen media ja vaikuttajat

Tunnelmallisia ravintoloita, herkullisia ruoka-annoksia ja toinen toistaan upeampia luontokohteita esittelevät kuvat leviävät sosiaalisessa mediassa. Saamme ideoita ja inspiraatioita tulevista matkakohteista kavereiden ja sosiaalisen median vaikuttajien julkaisuista, jotka ovat syrjäyttäneet perinteiset matkaesitteet. Pidämme mielellämme myös muut ajan tasalla matkalla kokemistamme asioista aihetunnisteilla merkityillä päivityksillä, livevideoilla ja pikaviesteillä.

4. Paikallisten tapaan eläminen

Vuokrahuoneistojen ja loma-asuntojen suosion kasvu ei ole pelkästään tehnyt matkustamisesta halvempaa, vaan nämä majoitusmuodot myös tarjoavat mahdollisuuden kokea matkakohde aidommin ja elää kuin paikalliset. Sen sijaan, että jonottaisit hotellin ruuhkaisella buffetaamiaisella, voit etsiä asuntosi lähistöltä viihtyisän kahvilan tai valmistaa aamiaisen itse. Monesti majoittajat myös antavat hyödyllisiä vinkkejä mielenkiintoisista käyntikohteista.

5. Soittolistat

Kun muistelemme menneitä matkoja, mieleen tulee monesti kappaleita, jotka yhdistämme tiettyyn paikkaan. Mikäpä sen mukavampaa kuin esimerkiksi pitkällä automatkalla kuunnella omaa matkakokemusten inspiroimaa soittolistaa. Soittolistan tekeminen onnistuu helposti Spotifyn avulla – voit luoda joko oman soittolistan tai yhteisen soittolistan matkakumppaneidesi kanssa.

6. Taksisovellukset

Taksi- ja kyytisovellukset, kuten Uber, Bolt ja Grab, ovat paljolti poistaneet tinkimiseen tai huijatuksi tulemiseen liittyvät hankaluudet. Kyytisovelluksissa on monia käteviä ja turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia. Sekä kuljettaja että asiakas voivat seurata ajomatkan kulkua reaaliajassa, ja mikäli asiakas tuntee olonsa turvattomaksi, hän voi tehdä hälytyksen. On hyvä kuitenkin muistaa, että monissa maissa perinteiset taksit ovat luotettavia, edullisia ja turvallisia.

7. Matkablogit

Matka-aiheiset lehtiartikkelit ovat edelleen hyviä lähteitä, kun haluat tutustua eri matkakohteisiin syvällisemmin. Matkablogit ovat kuitenkin käteviä etenkin silloin, kun etsit nopeita suosituksia ja vinkkejä paikan päällä ollessasi. Voit kirjoittaa omista matkakokemuksistasi blogia matkapäiväkirjan tapaan. Suuntaa tekstisi joko laajalle lukijakunnalle tai vain lähipiirillesi.

8. Mannertenväliset halpalennot

Lentämisestä ei tarvitse enää maksaa itseään kipeäksi. Halpalentoyhtiöt tarjosivat aluksi lyhyitä lentomatkoja halvalla, mutta ne ovat sittemmin laajentaneet toimintaansa myös mannertenvälisiin lentoihin. Vaikka halpalentoyhtiöt eivät tarjoakaan kaikkia perinteisten lentoyhtiöiden etuja, ne ovat monissa tapauksissa houkutteleva vaihtoehto. Mitä halvemmalla ostat lentolipun, sitä enemmän rahaa jää käytettäväksi perillä matkakohteessa.

9. Kokemushakuinen matkailu

Matkailun kasvattaessa suosiotaan siitä on samalla tullut yhä erikoistuneempaa. Ihmiset varaavat matkoja tarkasti suunniteltuihin tarkoituksiin: osallistuakseen musiikkifestivaaleille tai ravintolaviikolle, tai vieraillakseen jossakin sosiaalisessa mediassa esillä olleessa kiinnostavassa paikassa. Opastetut kierrokset, jotka ovat saattaneet tuntua vähän menneiden vuosikymmenten jutulta, ovat jälleen suosiossa ja niitä järjestetään eri teemojen, kuten oluen, ruoan ja shoppailun, ympärille koostettuina.

10. Vastuullinen matkailu

Mannertenvälisistä lennoista puheen ollen, monet matkailijat ovat vähentämässä lentomatkustusta pienentääkseen hiilijalanjälkeään. Junalla matkustaminen on vihreämpi ja vaivattomampi vaihtoehto, ja matkanteko sujuu joutuisasti ikkunoista ohikiitäviä maisemia katsellen. Majoituspaikaksi voi valita ympäristöystävällisen hotellin, jossa käytetään kierrätettyä vettä tai aurinkoenergiaa. Pienet teot, kuten tuliaisen ostaminen paikalliselta käsityöläiseltä, auttavat matkakohteen pienyrityksiä.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET