Shares
Share with your friends


Submit

Niin kauniita kuin thaimaalaisen Koh Samuin, espanjalaisen Mallorcan ja kreikkalaisen Santorinin suositut lomasaaret ovatkin, rentouttavasta rantaelämästä nauttiminen voi olla vaikeaa, kun ympärillä parveilee tulevaisuuden Instagram-vaikuttajia täydellistä lomaselfietä metsästämässä. Jos et halua satojen turistien pilaavan lomaparatiisisi rauhaa mekkalallaan, suuntaa lomallasi yhteen vähemmän tunnetuista kohteista.

Prinssisaaret, Turkki

Jos rauhallisilla kaduilla kiertely hevosen vetämissä vaunuissa kuulostaa autuaan rentouttavalta, tämä yhdeksän saaren ryhmä Marmaranmerellä on sopiva valinta sinulle. Vaikka Istanbulista on vain 60–100 minuutin lauttamatka Prinssisaarille, niiden unelias, viehättävä tunnelma ei ole muuttunut vuosien saatossa.

Surinsaaret, Thaimaa

Vaikka suurin osa auringonpalvojista suuntaa täysille hiekkarannoille läheiseen Phuketiin, sukeltajat vuokraavat mieluummin veneen ja lähtevät seikkailemaan Surinsaarten paratiisirannoille. Tämä viiden saaren ryhmä on Mu Koh Surinin kansallispuistoon kuuluva luonnonsuojelukohde, joka on onnistunut säilyttämään luonnonvaraisen kauneutensa. Koska saarimaisemia ei pilaa yksikään rannassa nököttävä hotelli, joudut tilaamaan edestakaisen venematkan samalle päivälle tai nukkumaan veneessä. Se maksaa todellakin vaivan.

Ikaria, Kreikka

Kallioiset maisemat ja mäntymetsien täplittämät kukkulat eivät välttämättä vedä puoleensa palmupuista unelmoivia matkaajia, mutta tällä jylhällä kreikkalaissaarella riittää paljon ihailijoita. Paikalliset asukkaat ovat hyvin ylpeitä omaleimaisesta kulttuuristaan ja perinteistään. Kreikan sisällissodan jälkeen saarelle karkotettiin yli 13 000 kommunistia, ja hieman boheemi tunnelma on edelleen aistittavissa saarella.

Maissisaaret, Nicaragua

Eteläamerikkalaisille Maissisaarille matkustaminen edellyttää useiden kuljetustapojen hyödyntämistä, mikä on itse asiassa suuri etu: saaret ovat harvojen turistien tuntema kohde, jossa ei tarvitse pelätä tungosta. Voit siis nauttia hiekkarantojen rauhasta täysin siemauksin.

 

Scillysaaret, Yhdistynyt kuningaskunta

Cornwallin lounaisrannikolla sijaitseva pieni saariryhmä elää mannermaasta erillään aivan omassa maailmassaan. Viiden asutun saaren vakituinen väkiluku on vain noin 2 200. Scillysaarten uskomattoman monimuotoinen luonto ja lukuisat vaellusreitit ovat silti hyvä houkutin matkailijoille. Saarten kiehtova historia ulottuu asiantuntijoiden mukaan jopa pronssikaudelle.

Sylt, Saksa

Vaikka harvoille lomailijoille tulisi mieleen mennä Saksaan rantalomalle, Friiseinsaariin kuuluva Sylt on kuulunut vähemmän tunnettuihin lomakohteisiin jo vuosisatojen ajan. Pohjanmeren jäiset vedet eivät välttämättä kutsu uimaan, mutta maisemat ovat maalauksellisia. Syltsaari on erityisen suosittu eurooppalaisen jetsetin keskuudessa: siellä voi rauhoittua ja rentoutua ilman paparazzeja.

Great Barrier Island, Uusi-Seelanti

Valkohiekkaiset rannat ja vehreät kukkulat antavat Uuden-Seelannin kuudenneksi suurimmalle saarelle lähes epätodellisen kauniin ilmeen. Vaikka puolen tunnin lento Aucklandista on halpa ja reittiä liikennöidään monta kertaa viikossa, saarella ei ole massaturismia. Siitä käy kiittäminen myös saaren statusta: 70 % pinta-alasta kuuluu luonnonsuojelupuistoon. Teit lomallasi mitä tahansa, muista katsoa taivaalle pimeän laskeuduttua. Koko saari on yksi Dark Sky Sanctuaryn kohteista, joissa ei tyypillisesti ole valosaastetta ja tähtitaivaan ihailu onnistuu paremmin kuin missään muualla.

Pantelleria, Italia

Vaikka tämä tulivuorisaari sijaitsee vain 100 kilometrin päässä Sisiliasta, moderni kehitys ei tunne saaneen siellä juurikaan jalansijaa. Kirkkaana päivänä Montagna Granden vuorenhuipulta näkyy Tunisian rannikolle asti. Vuosisatojen saatossa Pantelleriassa ovat oleskelleet sekä karthagolaiset, roomalaiset että foinikialaiset. Nykyään monet varakkaat kuuluisuudet, kuten Giorgio Armani, vetäytyvät saarelle nauttimaan sen rauhasta.

Vis, Kroatia

Adrianmeren turkoosinsiniset, kristallinkirkkaat vedet ympäröivät tätä muutaman tuhannen asukkaan saarta. Visin asukkaat hoitavat kukkuloille levittäytyviä viinitarhoja ja kalastavat sardiineja ja makrilleja edelleen lähes samalla tavalla kuin heidän muinaiset esi-isänsä. Elämänrytmi on ihastuttavan verkkaisa, ja saarella ollessa muu maailma tuntuu kaukaiselta unelta.

Song Saa, Kambodža

Luksusmatkojen ystävät rakastavat tätä yksityisomistuksessa olevaa, lomakeskuksena toimivaa saarta, jonka valttina ovat yksinkertainen design ja ympärille levittäytyvät uskomattoman kauniit luonnonmaisemat. Kaikilla mukavuuksilla ja täydellisellä rauhalla on tietenkin rutkasti hintaa. Mahdollisuus nauttia hemmottelusta paratiisisaarella kaukana turistikohteiden hälinästä auttaa monia silti unohtamaan hintalapun aiheuttaman šokin.

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET