Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Haluatpa kokea mineraalipitoisen veden hoitavan vaikutuksen tai vain rentoutua lämpimän veden hyväillessä ihoasi, kuumat lähteet ovat erinomainen tapa saada piristystä pimeän talven keskelle. Näissä eri puolilla maailmaa sijaitsevissa kuumissa lähteissä yhdistyy kiehtova historia, upeat maisemat ja lämpimän veden virkistävät vaikutukset.

Takaragawa Onsen, Japani

Japanin-matkaan kannattaa ehdottomasti yhdistää käynti perinteisessä onsen-kylpylässä, ja tämä Takarajoen varrella oleva kylpylä on yksi tunnetuimmista. Takaragawa Onsen sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Tokiosta, ja sen yhteydessä oleva ryokan-majatalo on peräisin vuodelta 1923. Alueella on neljä ulkoilma-allasta, joista suurimpaan mahtuu 200 kylpijää. Takaragawa Onsen on yksi harvoista japanilaisista kylpylöistä, jotka sallivat miesten ja naisten kylpemisen yhdessä tietyillä alueilla.

Mývatn Nature Baths, Islanti

Islannin maagisissa maisemissa sijaitseva Mývatn Nature Baths on laguuni, jonka vesi on kuumien lähteiden lämmittämää. Kylpemisen jälkeen kannattaa poiketa Café Kvikaan, jossa tarjoillaan perinteisiä islantilaisruokia, kuten savustettua nieriää geysirin lämmössä paistetun hverabrauð-ruisleivän kanssa.

Boiling River, Yellowstonen kansallispuisto, Yhdysvallat

Hehkuvista väreistään tunnetut lähteet Morning Glory ja Grand Prismatic Spring ovat kauniita mutta vaarallisen kuumia, ja niissä uiminen on ehdottomasti kielletty. Boiling River puolestaan on yksi harvoista paikoista kansallispuistossa, jossa on turvallista uida. Uimapaikaksi kannattaa valita kohta, jossa kuuman lähteen vesi sekoittuu Gardner Riverin viileään veteen ja muodostaa höyrypilviä.

Pamukkale, Turkki

Roomalaiset perustivat noin vuonna 190 eaa. kylpyläkaupunki Hierapoliksen lähelle nykyistä Pamukkalea, joka tekee vaikutuksen hohtavanvalkoisilla, pengermäisillä kallioillaan. Terveysvaikutuksistaan tunnetut vedet ja kiehtova historia houkuttelevat Pamukkaleen runsaasti matkailijoita.

Terme di Saturnia, Italia

Toscanan huviloillaan aikaansa viettävät varakkaat italialaiset suuntaavat mielellään tähän luonnon muovaamaan ylelliseen kylpylään, joka sijaitsee Mancianossa. Turkoosi vesi ja kerroksittaiset altaat tekevät paikasta erittäin kuvauksellisen. Lähteillä voi vierailla ilmaiseksi, ja viereinen kylpylähotelli tarjoaa majoitus- ja ravintolapalveluita.

Ojo Caliente Mineral Springs Resort and Spa, New Mexico, Yhdysvallat

Näitä Rio Grande -joen tuntumassa sijaitsevia kuumia lähteitä ympäröi ruosteenpunainen aavikko. Alueella aikoinaan asuneet pueblo-intiaanit pitivät lähteitä pyhinä. Pitkät perinteet omaava kylpyläkohde houkuttelee yhä nykyisinkin paljon vierailijoita, jotka tulevat rentoutumaan lähteiden mineraalipitoisissa vesissä.

Khir Ganga, Intia

Nämä upeiden maisemien keskellä olevat kuumat lähteet sijaitsevat Himachal Pradeshin osavaltiossa Intian pohjoisosassa. Ne ovat olleet jo pitkään vuorilla vaeltavien suosiossa ja tarjoavat helpotusta vuoristopoluilla kipeytyneisiin lihaksiin. Lähistöllä on myös vanha temppeli, jossa kannattaa vierailla.

Termas de Puritama, Chile

Päästäkseen näiden kahdeksan luonnon muovaaman lämpimän vesialtaan luokse täytyy nähdä hieman vaivaa: ensin on suunnattava Atacaman aavikolle ja tämän jälkeen laskeuduttava kanjonin pohjalle. Perillä vaivannäkö kuitenkin palkitaan.

Hévíz, Unkari

Hévízin kylpyläkaupunki sijaitsee muutaman tunnin ajomatkan päässä Budapestista. Hévízjärvi on Euroopan suurin geoterminen järvi, ja alueen kylpyläperinteen juuret ulottuvat jo roomalaisten aikaan. Täällä päivän saa kulumaan mukavasti kylpylän yhdeksässä altaassa, hieronnassa tai mutahoidossa.

Radium Hot Springs, Brittiläinen Kolumbia, Kanada

Alle tuhannen asukkaan kylä Radium Hot Springs sijaitsee East Kootenayn alueella kolmen upean kansallispuiston ympäröimänä. Sen luonto on erityisen vaikuttava talvella, jolloin lunta satelee Sinclair Canyoniin ja vedestä nousee höyryä.

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET