Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Suoratoisto on yleistynyt, mutta siitä huolimatta pienet tietokonekaiuttimet ja digitaaliset tiedostot eivät edelleenkään vedä vertoja vinyylin pehmeälle rahinalle. Seuraavat levykaupat tarjoavat enemmän kuin vain laajan kokoelman eri musiikkigenrejä – niillä on tarinoita kerrottavanaan ja lisäksi mahtava tunnelma.

Hard Wax, Berliini

Berliinin Berghainilla ja muilla tunnetuilla klubeilla kuuluisimmat DJ:t soittavat luultavasti vinyylilevyjä. Saksan pääkaupunki on levyistä niin sekaisin, että paikallisilla tehtailla on vaikeuksia tuottaa niitä tarpeeksi. Tämän Kreuzbergissä sijaitsevan klassikon perustivat vuonna 1989 Moritz Von Oswald and Mark Ernestus, ja se on legendaarinen kauppa erityisesti teknovalikoimansa ansiosta. Täällä ovat työskennelleet vuosien mittaan tunnetut DJ:t, esimerkiksi Marcel Dettmann ja Modeselektor.

Rough Trade East, Lontoo

Tämä ikoninen levykauppa perustettiin Länsi-Lontooseen vuonna 1976 brittiläisten musiikkimaailman legendojen, kuten David Bowien, Pink Floydin ja The Rolling Stonesin, ollessa suosionsa huipulla. Pian kaupan avaamisen jälkeen toimintansa aloitti myös levy-yhtiö Rough Trade Records, joka on muun muassa The Smiths -yhtyeen takana. Vaikka brändin alkuperäinen osoite 202 Kensington Park Road ei ole enää olemassa, sen lukuisat muut toimipisteet, kuten suosittu Rough Trade East, toimivat edelleen aktiivisesti.

New Gramophone House, New Delhi

Tämä musiikin aarrearkku on Intian jakoakin vanhempi, sillä se perustettiin Lahoressa, Pakistanissa jo vuonna 1930. Myymälän nykyinen omistaja Anuj Rajpal on vastuussa New Gramophone Housen huolellisesti kootusta levyvalikoimasta. Siihen kuuluu lukuisia eri genrejä, mutta erityisesti Bollywood-musiikin ja hindulaisen musiikin valikoima on loistava.

Rockers International, Kingston

Jos olet musiikinharrastaja ja matkailet Jamaikalla, on pysähdys tässä Orange Streetillä sijaitsevassa levykaupassa suorastaan pakollinen. Myymälä on nykyaikaisen reggaen syntypaikka, jossa muun muassa Bob Marley aikoinaan kävi. Tänä päivänä kaupasta löytyy vaikuttavan laaja valikoima eri genrejä, mutta omistajat eivät silti ole unohtaneet juuriaan.

Can Records, Kööpenhamina

Tanskan trendikkäässä pääkaupungissa riittää levykauppoja, mutta Martin Aalykke Kristiansenin eklektinen myymälä erottuu niistä helposti. Tämä kauppa ei ole tyypillinen tähdenlento hipsterikauppojen taivaalla. Myös myymälän sisustus on kaukana trendikkäästä, mutta levykokoelma on poikkeuksellisen laaja ja kattava, kuten on myös Kristiansenin musiikillinen tietämys. Jos siis tarvitset suosituksia, älä epäröi kysyä niitä häneltä.

Amoeba Music, Los Angeles

Kun tämä Hollywoodissa instituutioksi muodostunut levykauppa ilmoitti vuonna 2018 muuttavansa uuteen paikkaan, kaupan fanit protestoivat äänekkäästi. Onneksi uusi asemapaikka löytyi vain kivenheiton päästä levykaupan entisiltä kulmilta. Tämä riippumaton levykauppaketju perustettiin vuonna 1990, minkä jälkeen se on selviytynyt monenlaisten aikakausien läpi myyden niin kasetteja, CD-levyjä kuin tietenkin vinyylejäkin.

Rubadub Records, Glasgow

Glasgow on pitkään ollut aktiivinen riippumattoman musiikin keskus siitä huolimatta, että kaupunki on vähemmän tunnettu kuin esimerkiksi Lontoo tai New York. Tämä levykauppojen klassikko avattiin ensi kerran vuonna 1992, ja sen tarjontaan kuuluu musiikin parhaimmistoa paikallisista underground-bändeistä teknomusiikin jättiläisiin. Kaupan työntekijöiltä vaaditaan vahvaa musiikkitietämystä, ja he kertovat myös mielellään henkilökohtaisista suosikeistaan.

Tropicália Discos, Rio de Janeiro

Brasilian rikas kulttuurihistoria on tuottanut valtavan määrän upeaa musiikkia, josta melkein kaikki löytyy tämän levykaupan hyllyiltä. Bruno Alonso ja Márcio Rocha tietävät kaiken mahdollisen sekä paikallisesta että kansainvälisestä musiikkiskenestä, joten etsitpä sambaa tai smooth jazzia, löydät sen varmasti täältä.

Transmission, Margate

Tämä trendikäs galleria ja levykauppa on listan uusi tulokas. Englannin rannikon tuntumassa sijaitsevan paikan ovat nostaneet nykyiseen suosioonsa kuvataiteilija Kimberley Holladay ja Rough Traden entinen työntekijä Spencer Hickman, joka on perustanut Death Waltz Recording Co -levy-yhtiön. Kauppa avattiin virallisesti vasta vuonna 2016, mutta se on jo tunnettu nimi keräilijöiden piireissä.

Snickars Records, Tukholma

Ruotsin parhaimpiin kuuluvassa levykaupassa sisäänkäynnin löytäminen on yksi haasteista. Laskeudu kellarikerrokseen natisevia portaita pitkin ja löydät monenlaisia levyjä elektronisesta musiikista funkiin ja muihin genreihin. Mika Snickars vastaa laajasta levymyymälästä, josta kaupungin klubeilla käyvät löytävät takuulla kaiken haluamansa.

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET