Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

 

Monille vihkiytyneille viherpeukaloille kasvit eivät ole pelkkiä koristeita, vaan niiden kasvattaminen on tärkeä harrastus. Kasvien omistaminen on muodissa, minkä myötä kasvikaupat laajentavat toimialaansa. Tarjolla on nyt erikoisten ja eksoottisten lajien lisäksi työpajoja ja neuvoja rakkaiden kasvien hoitoon. Jos satut olemaan jossakin näistä kaupungeista, muista piipahtaa myös seuraaviin hienoihin kauppoihin, jotka kehittävät osaltaan huonekasviharrastusta.

  1. The Plant Corner, Antwerpen

Sopivasti Antwerpenin Groen Kwartierissa (Vihreässä kaupunginosassa) sijaitseva Plant Corner houkuttelee koko seinän korkuisilla ikkunoillaan, jotka paljastavat jättiläismäiset trooppiset kasvit, sinisiä seiniä vasten esille pannut kaktukset ja kattoparruista roikkuvat rahapuuamppelit. Kaupan omistaja Sofie Vertongen rakastui kasveihin isoisänsä ansiosta, joka työskenteli Meisen kasvitieteellisessä puutarhassa. Ennen tämän myymälän avaamista Vertongen avasi Phyt-verkkokasvikaupan. Plant Cornerissa myydään myös hassuilla naamoilla koristeltuja keraamisia kukkaruukkuja, ja siellä järjestetään työpajoja, voissa voi opetella rakentamaan kasviterraarion tai luomaan kasviaiheisia kuvituksia.

  1. Plant København, Kööpenhamina

Tämän ihastuttavan kööpenhaminalaisen kukkakaupan edustaa koristavat marmorillisille tarjottimille ja penkeille asetellut erikokoiset mehi- ja ilmakasvit. Sisältä löytyy huoliteltu palmupuiden ja muiden sisäkasvien viidakko, johon kuuluu myös värikkäissä purkeissa ja lasiastioissa myytäviä pieniä viherkasveja. Täällä ei myydä leikkokukkia, sillä Plant Københavnin filosofiaan kuuluu suojella kasvien juuria. Myymälä tarjoaa myös erilaisia palveluita, kuten tietoa kotien ja toimistojen vihersisustamisesta.

  1. Wildernis – Amsterdam

Tämän Bilderdijkstraatilla sijaitsevan pienen kaupan avasivat toimittaja ja sisustussuunnittelija, ja se on yhtä eriskummallinen kuin nimensä. Jo kaupan näyteikkunan kasvien, hyönteisten ja vihannesten sommitelmat kertovat, ettei kyseessä ole aivan tavallinen tulppaanikauppa. Sen sijaan myymälä on ihmeellinen kiipeilevien saniaisten ja minikokoisten puiden maailma. Täällä voit myös oppia valmistamaan makramee-amppeleita tai maalata kasveista vesivärimaalauksia.

  1. Pistils Nursery – Portland, Oregon

Tämä urbaani kasvimyymälä historiallisella ja nykyään hipsterillä Mississippi Avenuella pitää osaltaan huolta siitä, että Portland pysyy persoonallisena alueena. Perustaja Megan Twilegar työskenteli koulusta valmistuttuaan maatilalla, minkä inspiroimana hän avasi Pistilsin. Tiiliset lattiat ja puupaneeliset seinät kehystävät kasvihuonetta, jonka suurista ikkunoista virtaava auringonvalo ulottuu ravitsemaan niin sammalpalloja, sarvisaniaisia kuin aavikkokaktuksiakin, joista monet ovat erikoisenmuotoisia tai -kokoisia. Pistilsin lisäksi Twilegarilla on maisemointiyritys ja kasveja myyvä Etsy-kauppa.

  1. The Garden – Dublin

Powerscourt Townhouse Centre saattaa vaikuttaa omituiselta paikalta kasvimyymälälle, mutta paikan omistaja, itsenäisenä maisemasuunnittelijana työskentelevä Mark Grehan saa yhtälön toimimaan. Rakennuksen graniittiportailla värikkäät ruukkukukat vetävät katseen puoleensa, ja myymälän sisäpuoli on varsinainen floristin unelma. Tarjolla on siisteihin riveihin järjestettyjä auringonkukkia, ruusuja ja laventeleita, joista osa myydään kimppuina ja osa ruukkuina. Lisäksi joulun aikaan esillä on myös runsaasti talvisia kransseja.

  1. Cotoha – Kioto

Tämä pikkuruinen Kiotossa sijaitseva paikka on sekä kasvikauppa että kahvila, ja se löytyy vain 10 minuutin kävelymatkan päästä Nijo-linnasta. Alakerrasta löytyy Clamp Coffee Sarasa, jossa laadukkaasta kahvista voi nauttia viiniköynnösten peittämässä entisöidyssä kylpylässä. Yläkerrassa Cotoha myy erikoisen näköisiä kasveja, kuten sammalta, kuivatettuja ruohoja sekä risuilta näyttäviä ruukkukasveja. Kasvien lomassa on myynnissä yhtä upea kokoelma antiikkihuonekaluja.

  1. Espai Joliu – Barcelona

Kuten monet muutkin liikkeet Barcelonan El Poblenou -alueella, myös Espai Joliu sijaitsee entisessä tehdashallissa, jonka tiiliseinät on jätetty näkyviin ja jossa tuntuu kuin olisi saviruukun sisällä. Täältä löydät esimerkiksi hauskan kaktuskokoelman ja hyvin hoidettuja anopinkieliä. Kaupan pieni kahvila tarjoilee hipsterin lempiruokia: avokadopaahtoleipää ja gluteenitonta kakkua. Kahvitauolla voi selailla Kinfolk– tai Drift-lehtiä.

  1. Cactus Store – LA

Carlos Morera ja hänen setänsä Johnny Morera eivät antaneet Echo Park Avenuella sijaitsevalle kasvimyymälälle nimeä, mutta asiakkaat alkoivat kutsua paikkaa yksinkertaisesti nimellä ”Cactus Store”, ja niin nimi sai jäädä. Cactus Store on harvinaisten ja erikoisten kaktusten aarreaitta, jossa kasvit ovat esillä rakennusharkoilla. Kaktukset ovat peräisin Meksikon rajalla sijaitsevilta maatiloilta. Jotkut on pelastettu aavikkopuutarhoista, joissa kaktukset olisivat muuten jääneet esikaupungin nurmikkojen alle.

  1. Les Fleurs – Pariisi

Les Fleurs on juuri sellainen söpö pariisilainen kukkakuppa, josta pienet tytöt unelmoivat. Sellainen, jota koristavat pienet puiset lintuhäkit, kullatut kranssit ja pikkuruiset hopeaesineet – sekä tietenkin ihastuttava kokoelma kuivattuja ja leikkokukkia, monet niistä kauniissa pastelliväreissä. Kaupan omistaja, entinen biologi Lucie Deniset hankkii myymäläänsä käsin tehtyjä kynttilöitä, vintagejulisteita, koruja ja muita kiinnostavia esineitä kirpputoreilta, ja myy niitä sitten Les Fleurs -myymälässä.

  1. Grace and Thorn – Lontoo

Itä-Lontoossa sijaitseva Hackneyn kaupunginosa tunnetaan eriskummallisesta katutaiteestaan, mutta alueelta löytyy myös muuta ihastuttavan hullua tutkittavaa, kuten esimerkiksi tämä upea kukkakauppa. Grace and Thorn tarjoaa esimerkiksi mahtavan kokoelman lyyraviikunoita, ja myynnissä on myös ihania leikkokukkia hillopurkeissa. Kaikki alkoi omistaja Nik Southernin nähtyä hänen isovanhempiensa kotona kasvaneen lyyraviikunan, jonka inspiroimana Nik avasi myymälän. Grace and Thornin järjestämissä työpajoissa voit oppia valmistamaan kukkakruunun tai kranssin.

 

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET