Shares
Share with your friends


Submit

Kulttuurisesti rikkaassa Japanissa on aivan liikaa nähtävää ja tehtävää. Jos suunnittelet matkaa Japaniin, lisää matkasuunnitelmaasi ainakin seuraavat kohdat.

Kiipeä Fuji-vuorelle

Harva näkymä nousevan auringon maassa on yhtä ikoninen kuin tämä 3 776 metriä korkea aktiivinen kerrostulivuori. Matka huipulle on raskas, mutta sinne asti pääsevät saavat palkinnoksi nauttia henkeäsalpaavista näkymistä. Matkalla ohitat 25 Unescon ylistämää kohdetta, mukaan lukien Taiseki-ji -temppelin ja Fujisan Hongū Sengen Taisha -pyhäkön.

Laula karaokea

Karaoke on suosittua ympäri maailma, mutta harva kansa on ottanut sen yhtä kiihkeästi omakseen kuin japanilaiset. Karaokeperinne syntyi täällä, ja se on edelleen yksi parhaista tavoista viettää railakas ilta. Vastoin länsimaisia karaokepaikkoja, joissa osallistujat laulavat yleensä koko baarin edessä, täällä paikalliset varaavat mieluummin yksityisen huoneen – jossa nolaat itsesi siis ainoastaan ystäviesi edessä.

Suuntaa Harajukuun

Matka Tokioon ei ole täydellinen ilman vierailua värikkääseen karnevaaliin, joka järjestetään Takeshita-kadun alueella lähellä Harajukun asemaa. Joka viikonloppu teini-ikäiset pukeutuvat näyttäviin värikkäisiin asuihin, joiden tyylit ovat toinen toistaan eriskummallisempia. Täällä voi bongata goottityylisiä lolitoja, punkkareita ja jopa suosittujen anime-hahmojen inspiroimia cosplay-asuja.

Nauti onsen-kylvystä Jigokudani-puiston apinoiden kanssa

Käynti onsenissa, tai luonnollisessa kuumassa lähteessä, kannattaa lisätä matkasuunnitelmaan erityisesti siinä tapauksessa, jos olet ensi kertaa Japanissa. Tässä kylpylässä on kuitenkin jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Lähde sijaitsee suojellussa puistossa, jossa vierailijat voivat katsella japanilaisten makakien, toiselta nimeltään lumiapinoiden, kylpemistä mineraalipitoisissa vesissä.

Koe yö ryokanissa

Ryokan on paljon enemmän kuin hotelli, sillä se tarjoaa vieraille maistiaisen maan ikivanhasta perinteestä, jossa vieraanvaraisuus on merkittävässä osassa. Nämä intiimit tilat hienostuneine, perinteisine sisustuksineen ovat megasuurten lomakeskusten jyrkkä vastakohta. Jotkut ryokanit tarjoavat rustiikkia, maalaistyylistä japanilaista ruokaa, kun taas toiset tunnetaan legendaarisista Michelin-tähdillä palkituista kaiseki-menuistaan, jotka koostuvat lukuisista ruokalajeista.

Näe Kawachi Fujin puutarhat

Jos Instagram-syötteessäsi on viime aikoina näkynyt unenkaltaisista kuvia jostakin, joka näyttää lilansävyiseltä luolalta, kyse on luultavasti tästä taianomaisesta kasvitieteellisestä puutarhasta. Kohteeseen pääsee Tokiosta luotijunalla viidessä tunnissa, ja perillä ihailtu sinisade-kasvin muodostama tunneli tuskin kaipaa filtteriä, sillä se on ilmankin silmiä hivelevän kaunis.

Löydä unelmiesi teemakahvila

Toivoisitko voivasi viettää kokonaisen iltapäivän kissanpentujen ympäröimänä? Entä siilien? Tai ehkä pöllöparven? Olipa lempieläimesi mikä tahansa, löydät tästä kaupungista mitä luultavimmin sen mukaisen teemakahvilan. Ja jos eläimet eivät houkuttele, voit aina poiketa psykedeeliseen Kawaii Monster Cafe -kahvilaan, joka on sisustettu laavalamppumaisilla väreillä ja jossa tarjotaan tyyliin sopivaa ruokaa sateenkaaren väreissä, tai Shinjukussa sijaitsevaan hullunkuriseen Alice in Magical Land -ravintolaan, joka jäljittelee tyylillään Lewis Carrollin kuuluisaa satua.

Kävele torii-porttien läpi pyhäkköön

Ympäri maata sijaitsevien Shinto-pyhäkköjen sisäänkäynneiltä löytyy yleensä valtavat, puiset torii-portit. Rakennelmat ovat yleensä yksinkertaisia, mutta silti visuaalisesti vaikuttavia – ne ovat pyhäköille sopivia symboleja.

Koe oma Lost in Translation -hetkesi Grand Hyatt Tokyo -hotellissa

Maailma pidätti henkeään vuonna 2003, kun Bill Murrayn ja Scarlett Johanssonin katseet ensi kertaa kohtasivat Sofia Coppolan Oscar-palkitussa surrealistisen romanttisessa elokuvassa. Leffafriikit voivat kokea taian uudelleen ja nauttia samalla live-jazzista ja lasillisesta Suntory-viskiä upeassa Grand Hyatt Tokyo -hotellin New York Barissa.

Rentoudu Naoshimassa

Seton sisämerellä on yli 3 000 saarta, mutta mikään niistä ei ole aivan Naoshiman vertainen. Tämä johtuu siitä, että vuonna 1987 kustannusalalla toiminut miljardööri Soichiro Fukutake osti saaren koko eteläisen osan ja teki siitä maailmanluokan kulttuurikohteen, jossa sijaitsevat muun muassa Benesse Art Site Naoshima (BASN) ja Chichu Art Museum.

 

Comments

comments

tagged: Minun Tokioni, Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET