Shares
Share with your friends


Submit

Matkailijoita on yleensä kahdenlaisia: niitä, joille ruoka on matkalla välttämätön polttoaine, ja niitä, joille ruoka on koko matkan tarkoitus. Jälkimmäisten kannattaa tutustua seuraaviin ruokaseikkailuihin, jotka jäävät muistiin vuosiksi eteenpäin.

4 ruokalajin kokkauskurssi 1600-luvulla rakennetussa palatsissa, Rooma

Jos olet aina haaveillut osaavasi laittaa ruokaa kuin italialainen nonna, tämä 4-ruokalajin kokkauskurssi 1600-luvulla rakennetussa palatsissa on sinua varten. Aloita päiväsi tutkimalla paikallisten maatilojen tuotteita roomalaisella ruokatorilla ja loihdi sitten kauden tuotteista herkullinen ateria, jonka kruunaavat kullekin ruokalajille sopivat viinit.

Kävelykierros Chiang Main pohjoisosassa ja vanhassa kaupungissa, Chiang Mai

Pohjois-Thaimaan keittiö on saanut paljon vaikutteita läheisten Laosin ja Myanmarin ruokaperinteistä, ja se onkin poikkeuksellisen moniulotteinen ja hyvällä tavalla riippuvuutta aiheuttava. Kävelykierroksella Chiang Main pohjoisosassa ja vanhassa kaupungissa pääset seuraamaan asiantuntevaa opasta ja vierailemaan kuudessa eri ravintolassa, jotka tarjoilevat paikallisia erikoisuuksia, kuten esimerkiksi mausteista sai ua -makkaraa, jossa maistuvat sitruunaruoho, kaffir-limen lehdet ja inkivääri, ja khao soi -kookoscurrya, joka viimeistellään kerällä paistettuja nuudeleita.

Perinteinen illallinen ja vierailu paikallisessa kodissa, Hanoi

Vietnamin pääkaupunki oli yksi edesmenneen huippukokin Anthony Bourdainin suosikkiruokakohteista koko maailmassa. Täällä herkullista ruokaa on helppo löytää, mutta saat vieläkin paremman kosketuksen paikalliseen kulttuuriin viettämällä illan paikallisten seurassa. Valitsemalla perinteisen illallisen ja vierailun paikallisessa kodissa pääset maistelemaan aitoa paikallista kotiruokaa, kuten valkosipulilla maustettua, wokissa paistettua pinaattielämänlankaa.

Ruokakävelykierros ja tortellini-kokkauskurssi lounaan kera, Bologna

Bolognan yksi lempinimistä on la grassa, tai ”lihava kaupunki”, eikä ihme. Ovathan jotkin maailman tunnetuimmista italialaisista ruokalajeista kotoisin juuri täältä, esimerkiksi tagliatelle al ragù, lasagne alle bolognese ja tietenkin tortellini-pasta, jonka muoto tarinan mukaan jäljittelee Venuksen napaa. Kävele kaupungin upeilla portiikkien reunustamilla kaduilla ja kokeile pastan valmistamista osallistumalla ruokakävelykierrokselle ja tortellini-kokkauskurssille, johon kuuluu lounas.

Opastettu pienryhmän katuruokakurssi, Osaka

Japanilla on luultavasti eniten Michelin-tähtiä koko maailmassa, mutta maan ruokakulttuurin sielu löytyy kuitenkin vaatimattomista katuruokakojuista ja izakaya-ravintoloista. Opi valmistamaan suosittuja paikallisia klassikoita, kuten kevyesti hiillostettuja yakitori-vartaita ja udon-nuudeleita opastetulla pienryhmän katuruokakurssilla Osakassa.

Gourmet-kävelykierros vanhassakaupungissa, San Sebastián

Tämän tunnelmallisen, Baskimaahan kuuluvan kaupungin vanhaan osaan (Parte Vieja) on mahdotonta olla ihastumatta, kuten huomaat, jos osallistut gourmet-kävelykierrokselle vanhassakaupungissa. Tämän kaksi tuntia kestävän kierroksen aikana ehdit tutkia vilkasta La Bretxa -toria ja maistella pintxoja, baskimaalaisia tapaksia, yhdessä rotevan punaviinin kanssa.

London Bridge -ruokakierros, Lontoo

Pari vuosikymmentä sitten brittiläinen ruoka oli lähinnä vitsi, jolle ruokaharrastajat ympäri maailman nyrpistelivät. Nuo päivät ovat onneksi jääneet kauas taakse, ja maan pääkaupungin ravintolakulttuuri pitää nykyään helposti puolensa verrattuna muihin kulinarismin kehtoihin, kuten Pariisiin, New Yorkiin ja Roomaan. London Bridge -ruokakierroksella saat katsauksen ruokakulttuurin nykytilaan ja tutustut Borough Market -toriin sekä vierailet historiallisessa pubissa.

Pienryhmän Canal Saint-Martin -ruokakierros, Paris

Vastoin yleistä uskomusta Pariisissa voi hyvinkin saada huonon aterian. Vältä nuhjuiset, ala-arvoisia pihvejä ranskanperunoilla tarjoilevat turistirysät ja osallistu sen sijaan kolme tuntia kestävälle pienryhmän Canal Saint-Martin -ruokakierrokselle, joka vie sellaisiin unohtumattomiin ruokapaikkoihin, jotka pariisilaisillekin ovat très chic.

Opastettu perulainen ruokakierros ja kokkauskurssi, Lima

Perulaisessa ruokakulttuurissa sekoittuvat paikalliset perinteet ja vaikutteet japanilaisesta ruoasta, mikä tekee perulaisesta keittiöstä yhden maailman kiinnostavimmista. Vietä muutama tunti tutustuen paikallisiin raaka-aineisiin ja opetellen paikallisten klassikkojen, kuten cevichen, valmistusta osallistumalla opastetulle perulaiselle ruokakierrokselle ja kokkauskurssille.

Harlem-ruokakierros, New York

Koko New York on tunnetusti eri kulttuurien sulatusuuni, mutta gastronomisten perinteiden rikkaus korostuu erityisen paljon juuri Harlemin kaupunginosassa. Soul foodista puertoricolaisiin ruokalajeihin ja juutalaiseen aškenasi-ruokaan: kaupunginosan keittiöiden runsaus heijastaa alueelle suuntautuneita muuttoaaltoja, jotka ovat osaltaan muovanneet kaupungin historiaa. Opi kaikki Harlemin historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta osallistumalla Harlem-ruokakierrokselle.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET