Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

10 Suomessa kuvattua inspiroivaa elokuvaa

By Frances Doherty on 14/09/2020 in Yleistä

1) Rauhantekijän hakee sisäistä rauhaa Turun saaristosta


Ylen uuden jättituotannon Rauhantekijän pääosassa nähdään Irina Björklund, ja yhdessä sivuosassa Turku ja Turun saaristo. Kymmenosainen draamasarja sijoittuu kansainvälisten rauhanneuvottelujen maailmaan, asekauppaan ja poliittisiin valtapeleihin. Sarja on kuvattu suurimmaksi osaksi ulkomailla, mutta auringon paahtamien Turkin, Kanariansaarten ja Espanjan vastapainoksi sarjaan haluttiin myös suomalaista luontoa ja rauhaa, mikä löytyi Turusta ja Turun saaristosta. Esimerkiksi ensimmäisessä jaksossa Björklundin näyttelemä rauhanneuvottelija nähdäänkin lenkkeilemässä kallioisessa saaristomaisemassa lokkien kirkuessa taustalla.

Katso tästä hotellivinkkejä Turkuun!

2) Suomen Sherlock Holmes Lappeenrannassa

Komisario Kari Sorjonen, tuo Suomen Sherlock Holmes, on tehnyt itärajan kaupungin Lappeenrannan tunnetuksi niin Suomessa kuin ulkomailla. Lappeenrannassa Sorjosen maailmaan on helppo tutustua, sillä monet kuvauspaikat sijaitseva kaupungin keskustassa tai sen välittömässä ympäristössä. Esimerkiksi Degermanin suvun kartanoa sarjassa esitti vuonna 1939 valmistunut Kaukaan edustuskerho Kaukaan tehtaan kupeessa. Kaupungintaloa taas pääsi esittämään Lappeenrannan kaupungintalo itse.

Kuvauspaikkojen perässä Lappeenrantaan suuntaava saa kuitenkin olla tarkkasilmäinen, sillä kuvakulmiensa ansiosta monet paikat näyttäytyvät tuntemattomina jopa paikallisille! Pari erehtymätöntä kuvauspaikkaa ovat kuitenkin esimerkiksi Sorjosen kotimatka, eli 433 metriä pitkä Luukkaansalmen silta, sekä Sorjosen lenkkeilymaisemat Lappeenrannan linnoituksen valleilla.

Katso tästä hotellivinkkejä Lappeenrantaan!

3) Komisario Palmun Helsinki

Helsinki on antanut komeat puitteet tuhansille elokuville, ja onkin luonnollista, että myös Suomen parhaaksi elokuvaksi valittu Mika Waltarin romaaniin perustuva Komisario Palmun erehdys esittelee pääkaupunkimme helmiä aina ajan seurapiirien suosimista Kämpistä ja Kappelista komeisiin ulkokuviin Engelinaukiolla, Senaatintorilla ja Eirassa.

Hotelli Kämpissä kuvattiin yksi Komisario palmun erehdyksen ikimuistoisimmista kohtauksista, kun Palmu ja Palmun innokas oppipoika etsivä Kokki naukkaavat pari drinkkiä liian monta.

Vanhojen aikojen filmien perässä Helsinkiin tutustuva suuntaa myös osoitteeseen Liisankatu 14. Täällä nimittäin sijaitsivat Suomen Filmiteollisuus Oy:lle kuuluneet Suomen suurimmat elokuvastudiot 1940–1960 -luvuilla. Myös merkittävä osa Komisario Palmun erehdystä kuvattiin tässä osoitteessa.

Katso tästä linkistä myös muita hotellivinkkejä Helsinkiin!

4) Kiinalaista ruokaa Kittilässä


Kaksi kulttuuria kohtaavat Mika Kaurismäen suomalais-kiinalaisessa yhteistuotannossa Mestari Cheng. Elokuva kertoo kiinalaisesta mestarikokki Chengistä, joka saapuu poikansa kanssa suomalaiseen syrjäkylään. Syrjäkyläksi, ja elokuvan keskeiseksi kuvauspaikaksi, valikoitui 160 asukkaan Raattama Kittilässä. Täällä sijaitsee elokuvassa nähtävä Sirkan baari, jonka keittiössä Anna-Maija Tuokon esittämä Sirkka ja Chu Pak Hongin esittämä Mestari Cheng ystävystyvät ruoanlaiton ohella.

Katso tästä mökkivinkkejä Raattamaan!

5) Lupsakka Savo Gotham Cityna


Suomen ensimmäinen supersankarielokuva Rendel on kuvattu Etelä-Savon pääkaupungissa Mikkelissä. Muita merkittäviä paikkoja Rendelin herooisille seikkailuille ovat Savonlinna ja Kainuu, täällä erityisesti Renforsin ranta. Koska suurin osa elokuvasta tapahtuu yöllä, pääosa elokuvasta kuvattiin auringonlaskun jälkeen – Savon lupsakat kaupungit ja Kainuu vaikuttavatkin valkokankaalla suomalaisversioilta Gotham Citysta.

Katso tästä linkistä hotellivinkkejä Suomen ensimmäisen supersankarin syntysijoille Mikkeliin! Tästä taas näet hotellivaihtoehtoja Savonlinnaan ja tässä linkissä hotellivinkkejä Kainuuseen.

6) Suomalaista estetiikkaa japanilaisessa ravintolassa


Vuonna 2006 valmistunut, Helsinkiin sijoittuva Ruokala Lokki oli ensimmäinen japanilaiselokuva Suomessa. Elokuva kertoo Helsingin Punavuoressa ravintolaa pitävästä japanilaisnaisesta. Eksoottisen ravintolan pyörittäminen osoittautuu kuitenkin ongelmalliseksi, kunnes nainen päättää lisätä ruokalistalleen korvapuustit. Helsingin katukuvien lisäksi elokuvasta voi bongata lukuisia suomalaisille tuttuja esineitä, kuten Arabian Muumimukeja, Iittalaa ja Marimekon tuotteita.

Katso tästä tyylikkäitä hotellivinkkejä Punavuoreen!

7) Bollywoodin valloitus valkokankaalla


Vuoden 2019 tuottoisin Bollywoodin toimintaelokuva War kuvattiin osin Suomen Lapissa. Elokuva olikin samalla suurin Lapissa kuvattu elokuvatuotanto. Suomeen tultiin kuvaamaan tärkeää taka-ajokohtausta, joka vaati suuren ja jäätyneen järven – ei siis ihme, että intialainen kuvausryhmä päätyi Rovaniemelle! Italian Amalfin rannikon ja Sydneyn oopperatalon ohella suomalaiskatsojan sydäntä sykähdyttääkin perisuomalainen, lumen peittämä talvimaisema – Bollywood-toiminnalla höystettynä!

Arctic TreeHouse Hotel luo Bollywood-, ja jopa Hollywood-glamouria Rovaniemen lomaan. Katso tästä linkistä myös muita majoitusvaihtoehtoja Rovaniemelle.

8) Aaltojen helmiä uudessa dokumenttielokuvasa


Dokumenttielokuvien ystäviä hellitään tänä syksynä upealla suomalaistuotannolla Alvar ja Aino Aallon elämästä ja urasta. Vaikka Virpi Suutarin ohjaamassa dokumentissa Aalto poraudutaan arkkitehtipariskunnan elämään myös näyttävien julkisivujen takana, on selvää, että Aallon estetiikan ystäville dokumentti tarjoaa myös visuaalisia elämyksiä.

Kätevän esittelyn Aallon töihin Suomessa saa esimerkiksi Jyväskylässä, missä sijaitsee Alvar Aalto Museon ja Muuratsalon koetalon lisäksi lukuisia Aallon suunnittelemia rakennuksia, kuten keskustassa sijaitsevat Jyväskylän kaupunginteatteri ja Työväentalo.

Jyväskylässä suomalaisen designin helmiin pääsee tutustumaan myös Boutique Hotel Yöpuussa, missä jokainen huone on sisustettu eri teemoin – aina Alvar Aallon huoneesta 1950-luvun Suomi-filmien tyyliin sisustettuun huoneeseen!

9) Helene Hyvinkäällä ja Helsingissä


Helene Schjerfbeckistä kertova elokuva Helene on rajattu noin vuosiin 1915-1923, jolloin Schjerfbeck oli melkein unohdettu taiteilija. Elokuvaa on kuvattu Virossa, Helsingissä ja Hyvinkäällä, missä Schjerfbeckin merkittävimmät modernit maalaukset syntyivät. Hyvinkäällä kuvauksissa käytettiin Rautatiemuseon kalustoa, ja elokuva onkin hurmaava aikamatka 1900-luvun maisemiin. Helsingissä vaikuttavissa ulkokuvissa nähdään esimerkiksi Esplanadin puistoa, Senaatintoria ja taidemuseo Ateneumin edustaa.

Helenen jalanjäljissä 1900-luvun alun taiteellisiin tunnelmiin pääsee myös Helsingin Kuusisaaressa sijaitsevassa Villa Gyllenbergissä, missä on näytteillä 39 Schjerfbeckin työtä.

Katso tästä hotellivinkkejä Hyvinkäälle! Tästä linkistä taas näet Villa Gyllenbergin lähellä sijaitsevia hotellivaihtoehtoja Helsingissä.

10) Napapiirin sankarit


Road trip -komediassa Napapiirin sankarit saamaton päähenkilö yrittää hankkia lupaamansa digiboksin tyttöystävälleen. Komedian lisäksi elokuva hyödyntää myös Lapin eksotiikkaa, jota haettiin Ylläksen ympäristöstä. Elokuvat – ja maisemat – ovatkin osoittautuneet niin suosituiksi, että sankarielokuvia on nyt kuvattu trilogian verran. Kolmannessa osassa nähtävät suopotkupallokisat on kuvattu Vuokatissa ja sen virallisena yhteistyökumppanina toimi historiallinen Tornion Panimo.

Katso tästä hotellivinkkejä Tornioon. Tästä taas näet majoitusvaihtoehtoja Ylläkselle, tästä linkistä puolestaan Vuokattiin.

ebookers tarjoaa kirjoittajille korvauksia heidän tällä sivustolla julkaistuista kirjoituksistaan; tällainen korvaus voi kattaa matka- ja muita kustannuksia.

 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Tuplakääk kiertueella: Jakso 2 − Ystad

Tuplakääk kiertueella: Harry Stylesin perässä Tukholmaan

10 uniikkia hotellia Tukholmassa

Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat hotellit

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Parhaat eurooppalaiset kaupungit talven miniloman viettoon 

0