Shares
Share with your friends


Submit

Kolumbian maine vaarallisena huumekartellien maana, jota turistit välttelevät, on jäänyt kauas taakse. Nykyään maa tukee matkailualaa, joka on kasvanut yli 300 prosenttia vuoden 2006 jälkeen ja joka tarjoaa kiinnostavan valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Täällä matkailija ei taatusti pety, olipa suunnitelmissa aromaattisten kahvilajien maistelu, salaperäisessä Amazonin sademetsässä seikkailu tai aamuun asti juhliminen.

Vaellus kadonneeseen Ciudad Perdida -kaupunkiin

Sierra Nevada -vuoriston syvyyksistä löytyy mystinen Ciudad Perdida, tayrona-kansan kadonnut kaupunki. Viisi päivää kestävä vaellus sisältää liukkaita mutapolkuja, nälkäisiä hyttysparvia sekä yli 1 200 kiviaskelmaa. Matkan varrella saatat törmätä alueella perinteiseen tapaansa asuvaan kogi-alkuperäiskansaan ja pääset ihailemaan henkeäsalpaavia pyöreitä penkereitä, joilta on upeat näkymät viidakkoon.

Kolumbian kiinnostava kahvikulttuuri

Kolumbiassa kahvi merkitsee paljon muutakin kuin nopeaa kofeiiniannosta – se on enemmänkin elämäntapa. Matkailijat maistavat yleensä aina ensin tintoa, kaikkialla tarjolla olevaa tavallista kahvia, jota paikalliset juovat, mutta alueelta löytyy helposti myös huippuluokan papuja. Sukella kiireisiin kahviloihin iltapäivällä ja nauti niiden vilkkaasta tunnelmasta.

Cartagenan hienostunut charmi

Cartagena on Kolumbian vierailluin kaupunki, eikä ihme. Sen rantoja hyväilevät Karibianmeren lämpimät aallot, mutta se on lisäksi yksi vanhimmista Etelä-Amerikan siirtomaakaupungeista. Suuntaamalla muurien ympäröimään vanhaankaupunkiin pääset ihailemaan 500 vuotta vanhojen kiehtovien rakennusten värikkäitä julkisivuja.

Caño Cristales, viiden värin joki

Tämä dramaattinen Kolumbiassa sijaitseva joki on varsinainen värien ilotulitus, ja sen lempinimi onkin ”Nestemäinen sateenkaari”. Joen aniliininpunaisen värin aiheuttaa alueen kotoperäinen kasvi macarenia claviera. Kun siihen sekoittuvat vihreä levä, keltaiset hiekkarannat ja siniset vedet, näyttää maisema liikkuvalta, värikylläiseltä maalaukselta.

Amazonin sademetsän alkuperäisasukkaat

Uskaliaille matkailijoille on tarjolla vain lyhyen lentomatkan päässä myös Amazonin sademetsä. Kolme tuntia kestävä laivamatka Leticiasta ylävirtaan vie sinut Valenciaan, joka on pieni 20 perheen yhteisö keskellä tiheää viidakkoa. Perillä voit tutustua perheiden elämäntapaan ja maistaa herkullista makeanveden kalaa paistetun keittobanaanin kera.

Tayronan kansallispuisto

Tayronan kansallispuisto on upea sekoitus vihreää, trooppista metsää ja upeita Karibian hiekkarantoja, mikä tekee siitä paratiisin luontomatkailijoille. Snorklattuasi meressä tai bongailtuasi paikallisia lintuja, kuten hypnoottisia rikkitukaaneja, voit suunnata Cabo Juanin riippumattomajoille ja nauttia henkeäsalpaavasta auringonlaskusta.

Biletys Calissa

Calia sanotaan maailman salsapääkaupungiksi, mikä tekee siitä ihanteellisen kohteen tanssin harrastajille. Jos siis haluat esitellä taitojasi, suuntaa salserojen suosimaan Juanito-kaupunginosaan, tai Barrio Alamedaan, jossa clubit soittavat salsamusiikin klassikoita. Eikö salsa sytytä? Kuulet paikan päällä myös runsaasti reggaetonia ja rumbaa, joten tanssit jatkuvat taatusti aamuun asti.

Zipaquirán maanalainen suolakatedraali

Arkkitehtuuriltaan vaikuttava Zipaquirán suolakatedraali sijaitsee hylätyssä suolakaivoksessa 200 metrin syvyydessä maan alla. Katedraali koostuu tunnelien yhdistämästä 14 pienestä kappelista, jotka kuvaavat ristin pysähtymispaikkoja Jeesuksen viimeisellä matkalla. Vältä vierailemasta täällä sunnuntaisin, sillä silloin jopa 3 000 ihmistä osallistuu paikan päällä järjestettävään katoliseen jumalanpalvelukseen.

Totumo-mutatulivuoressa kelluminen

Totumo-mutatulivuoren kylvyillä uskotaan olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia, ja lisäksi se on takuulla hauska ja sotkuinen kokemus. Laskeuduttuasi liukkaita tikapuita pitkin alas kraatteriin voit kellua lämpimässä ja pehmeässä mudassa, ja lisäksi erillistä tippiä vastaan voit nauttia rentouttavasta hieronnasta.

Seesteinen, trooppinen piilopaikka Nuquíssa

Tähän Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan vaatimattomaan kylään pääsee vain lentokoneella tai veneellä, ja se onkin loistava kohde kaikille rauhaa ja hiljaisuutta etsiville. Täällä voit nähdä pieniä rapuja kipittämässä tummien hiekkarantojen halki, viidakon kätkemiä vesiputouksia ja pelottomia surffaajia kutsuvia mahtavia aaltoja.

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET