Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Huom.: Kaikki matkat ovat valtioiden usein muuttuvien rajoitusten alaisia –  tarkista hallituksen tiedotteet ennen matkan suunnittelua.

Hyvä baarilöytö voi kruunata loman ja jäädä muistoihin loppuelämäksi. Listasimme 10 hehkeää baaria Suomessa aina samppanjabaareista Suomen vanhimpiin brittipubeihin ja arktisiin lumibaareihin!

1) James Bondin tunnelmissa Haikon kartanossa

Haikon kartano on tunnettu paitsi kartanomiljööstään ja kylpylästään myös erilaisista baareistaan. James Bondin tunnelmiin pääsee yhdellä korkin poksautuksella Bollinger Barissa. Tyylikkäästä baarista saa kuohuvan lisäksi esimerkiksi cocktaileja, viskiä ja erikoiskahvia. Mutta mikäli solmio alkaa kiristää kaulaa, kartanosta löytyy myös rento Kellari Pub. Täällä pubin punaiset samettisohvat ja vihreä seinätapetti luovat tunnelmaa perienglantilaiselle pubielämykselle. Kartanosta löytyy myös kylpylän yhteyteen kuuluva Lobby Bar.

2) Aulabaarien parhaimmistoa Helsingissä

Hotel F6:n aulabaari Runar on valittu jo kolmena vuotena peräkkäin Suomen parhaaksi baariksi ja baarin baarimikko Suomen parhaaksi baarimikoksi. Mutta vaikka baarissa tarjoillaan maan parhaita cocktaileja, rento Runar on ennen kaikkea baari, ei vain cocktail-baari. Yrtit Runarin kekseliäisiin drinkkeihin kasvatetaan hotellin viherpihan kasvihuoneessa ja tunnelma lämminhenkisessä baarissa istuskellessa on kuin vierailisi erityisen tyylitajuisen ystävän olohuoneessa!

3) Oluen ystävä kipuaa Turussa Kakolanmäelle

Kakolanmäki on mielenkiintoinen matkakohde Turussa. Keskustassa kohoavalta kukkulalta löytyy nimittäin niin Suomen ensimmäinen kaupunkifurnikulaari kuin Kakolan pahamaineisen vankilan historiaa kartoittava museo – matkaelämyksen kruunaavat Kakola Brewing Company ja kätevästi naapurista löytyvä Hotel Kakola.

Kakola Brewing Companyn myymälä ja terassi sijaitsevat panimon yhteydessä, ja terassilla voi nauttia paitsi panimon tuotteita myös Kakolanmäeltä avautuvia näkymiä. Juomavalikoimasta löytyy esimerkiksi pehmeän trooppista Riviera-olutta sekä Kakolanmäen omaa terassijuomaa, Mäkilageria.

4) Hullun Poron vauhdissa Levillä

Legendaarinen Lapin after ski -baari Hullu Poro Areena vetää baareillaan ja live-konserteillaan parhaimmillaan 1700 juhlijaa tanssilattialleen. Suuri osa suomalaisista tähtiartisteista on esiintynyt Hullun Poron lavalla, ja toisen kerroksen karaokebaarissa illan tähtiartistiksi voi nousta asiakas itse. Jos riehakasta menoa haluaa tarkkailla oman porukan kesken, Hullusta Porosta löytyy myös lappilaisen tyylikkäitä VIP-aitioita. Hullu Poro Areenan lisäksi Leviltä löytyy myös Hotel Hullu Poro sekä esimerkiksi pienempi, mutta yhtä letkeää menoa tarjoava Wanha Hullu Poro.

5) Viininmaistelijan Jyväskylä

Yliopistokaupunkina Jyväskylä on tunnettu vaihtoehtobaareistaan, kuten Vakiopaineesta, mutta kaupungissa voi siemailla myös erinomaisia viinejä viehkeissä baareissa. Yksi legendaarisimmista on Figaro ravintolan Winebistro. Winebistron juomalista on vaikuttava, ja kattaa janoiset nautinnot aina samppanjasta olueen. Tämän lisäksi bistrossa voi suorittaa erilaisia tastingeja, nyt myös virtuaalisesti omalta kotisohvalta käsin.

Jos kuitenkin päättää matkata Jyväskylään viininmaistelun perässä, kannattaa muistaa myös Hotel Yöpuun ravintola Pöllöwaarin viinibaari palkittuine sommeliereineen!

6) Siiderin makuinen syysretki Fiskarsiin

Fiskarsiin kannattaa matkustaa ainakin kerran elämässä: ruukkirakennukset, käsityöläiskylän läpi virtaava joki ja lukuisat putiikit ja ravintolat tekevät vierailusta ikimuistoisen. Käsityöläisyyttä arvostavasta kylästä löytyy myös kunniakkaita alkoholinvalmistajia, kuten Ägräs Distillery ja Kuura Cider-panimo.

Ägräsin tislaamolla voi vierailla tutustumiskierroksella tai trendikkäässä tap roomissa tislaamon omia tuotteita maistellen. Kuura taas on erityisesti jääsiidereistään tunnettu siiderimö. Kuuran puodissa voi käydä ostamassa tuliaisia, kesäisin myös terassi on auki.

Katso tästä vinkkejä Fiskarsin majoitusvaihtoehtoihin!

7) Suomen vanhin pubi

Tampere on tunnettu gastropubeistaan, eikä ihme, sillä kaupungilla on pitkät pubien perinteet: täältä löytyy nimittäin Suomen vanhin englantilaistyylinen pubi! Esteettisesti Salhojankadun pub seuraa uskollisesti brittiläisten esi-isiensä tyyliä puupaneloiduilla seinillään ja vihreillä tartan-kuosilla peitetyillä lattioillaan. Vuonna 1969 perustettuun pubiin on ehtinyt kertyä myös ajan patinaa – joskin ollaan vielä kaukana jäljessä vuonna 1189 perustetun, itseään Englannin vanhimmaksi pubiksi tituleeraavan Ye Olde Trip To Jerusalemin patinasta.

Tampereen elegantein baarielämys on puolestaan hehkeä Champagne Bar Santé. Samppanjoita on tarjolla noin seitsemääkymmentä lajia aina vajaan sadan euron pulloista kolmensadan euron samppanjaan!

Katso tästä hotellivinkkejä Tampereelle.

8) Puutarhaunelmia kaupungin keskel

Hotel St. Georgen sisäpihalla, lasikaton suojissa sijaitsee menneiden ajan puutarhaunelmat nykyaikaan tuonut Wintergarden, eli talvipuutarha. Wintergardenin inspiraationa ovat toimineet klassiset 1700- ja 1900-luvun aatelisten konservatoriot viherhuoneineen ja taidekokoelmineen. Wintergarden baarista löytyykin kekseliäiden cocktailien lisäksi luonnon rauha ja kauneus, keskellä pääkaupunkiamme!

9) Baarikierros Ahvenanmaalla

Ruokamatkaajan klassikkokohde Ahvenanmaalla on Smakbyn, joka sijaitsee lähellä merenlahtea, kivenheiton päässä Kastelholman linnasta. Ympärillä avautuu perinteinen, talonpoikaisrakennusten somistama saaristomaisema. Rakennuksessa toimii tislaamon lisäksi juomakellari, ravintola ja ahvenanmaalaisia tuotteita myyvä puoti.

Toinen baarikärpäsen kohde Ahvenanmaalla on Stallhagen panimon pubi. Olutlistalta löytyy niin hunajaisia lagereita, pale alea kuin autenttinen rekonstruktio maailman vanhimmasta oluesta!

Katso tästä linkistä hotellivinkkejä Ahvenanmaalle.

10) Viileä baarielämys lumilinnassa

Yksi Suomen viileimpiä baareja on jättimäiseen lumilinnaan rakennettu SnowLounge. Arktisen baarielämyksen tarjoava, Sallatunturin kupeessa sijaitseva SnowLounge on auki joulukuusta huhtikuuhun. Sisäänpääsy SnowLounge baariin on ilmainen, mutta mikäli mielii nähdä loputkin mahtavasta lumilinnasta, on maksettava 8 euron sisäänpääsymaksu. 300 neliömetrin kokoinen arktinen maailma kätkeekin sisälleen SnowLoungen lisäksi ravintolasalin, makuuhuoneita, jäägallerian sekä hohtavan jääkappelin. Lämpötila SnowLoungessa on -4 °C, joten muista pukeutua lämpimästi! Viileän baarielämyksen jälkeen yö sujuu mukavan lämpöisesti SnowLoungen AroraHut lasi-iglussa.

ebookers tarjoaa kirjoittajille korvauksia heidän tällä sivustolla julkaistuista kirjoituksistaan; tällainen korvaus voi kattaa matka- ja muita kustannuksia.

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET