Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

10 upeaa ja vähemmän tunnettua rantaa Espanjassa

By Frances Doherty on 05/10/2021 in Matkatyyppi

Espanja on suosittu lomakohde, eikä vähiten upeiden rantojensa ansiosta. Maan yli 3000 rannan joukosta onkin helppo tehdä ikimuistoisia löytöjä. Katso vinkkimme Costa Bravan salakuljettajien käyttämiltä rantareiteiltä Mallorcan ihastuttaviin pikkupoukamiin, ja löydä oma salainen rantaparatiisisi!

Platja Fonda, Costa Brava

Kataloniassa sijaitsevan Costa Bravan tuntevat toden näköisesti useimmat Espanjan rannoista haaveilevat, mutta alueen 200 rannan joukosta löytyy myös lukuisia vähemmän vierailtuja poukamia.

Camí de Ronda on Costa Bravan rantaviivaa seuraava entinen salakuljettajien reitti, joka on nykyisin paitsi kävelijöiden myös rantalomailijoiden käytössä. Reitti kulkee Ranskan rajan tuntumassa sijaitsevasta Bortbousta aina Barcelonan provinssiin saakka, ja sen voi jakaa helposti lyhyempiin osiin. Esimerkiksi Begurin söpön kylän lähellä sijaitsevat Aiguablava ja Hotel Aiguablava rantapoukamineen ovat upea tukikohta alueeseen tutustumiselle. Varaa hotellihuone merenrantamaisemin ja nauti aamiainen omalla parvekkeella ennen salakuljettajien reitille lähtemistä. Esimerkiksi Platja Fondan piilopukama sijaitsee vain parin kilometrin päässä Aiguablavalta.

Costa Tropical, Andalusia

Sierra Nevadan vuoriston ja Afrikan lämpöisten tuulten väliin jäävä Costa Tropical on naapuriaan Costa del Solia tuntemattomampi rantalomakohde.

Esimerkiksi tunnin ajomatkan päässä Granadasta sijaitseva La Rijana on punertavien kallioiden väliin jäävä pienehkö poukama. Lähellä rantaa sijaitsee parkkipaikka, mutta itse rannalle ei vielä moni ohikulkija ole löytänyt. Usein täällä onkin vain kourallinen muita – jollet sitten saa koko turkoosivetistä rantapoukamaa itsellesi! Pulikoimisen lisäksi matalahko ranta sopii snorklaukseen.

Toinen Costa Tropicalin rantalöytö on helpommin saavutettavissa oleva La Herraduran kaksi kilometriä pitkä pehmeähiekkainen ranta. Tänne tullaan ottamaan aurinkoa ja harrastamaan erilaisia vesiurheilulajeja, erityisesti sukellusta.

Tämä ylellinen kukkulan rinteeseen rakennettu huvila tarjoaa sinisenä hehkuvat näkymät Costa Tropicalin ylle. Costa Tropical todella on yhtä hehkeä kuin nimestä voi päätellä!

Itzurun, Baskimaa

Vaikka Itzurunin rannasta tuli maailmaluokan tähti täällä osin kuvatun Game of Thrones-sarjan myötä, 300-miljoonaa vuotta vanhojen kalliomuodostumien komistama ranta pystyy yhä yllättämään mahtipontisuudellaan. Valokuvaajat ja maisemamatkustajat suuntaavatkin tänne ympäri vuoden siinä missä kesäkuukausina surffarit valtaavat rannan aallokon.

Yövy upeassa Hotel Iturregissä. Omalla uima-altaalla varustetusta boutique-hotellista avautuu myös merinäköalat. Täältä on helppo tehdä retkiä kolmen kilometrin päässä sijaitsevalle Itzurunin rannalle, ja San Sebastian rantoineen ja ruokalöytöineen sijaitsee reilun puolen tunnin ajomatkan päässä.

Costa de la Luz, Andalusia

Andalusian Costa de la Luz, eli "Valon ranta", sijaitsee Estrechon luonnonsuojelualueella, aivan Los Alcornocalesin luonnonpuiston kupeessa. Costa de la Luzin rantaviiva ulottuu lännen Cabo de Graciasta idän Punta Carnerolle. Esimerkiksi Playa de Bolonian hiekkadyynejä pidetään kansallisaarteena. Täällä kannattaa lähteä kävelylle itään ja kulkea mäntymetsikön taa, mistä löytyy pieni ranta laskuveden paljastmine luonnonaltaineen.

Yhdistä ranta- ja kaupunkiloma ja yövy Tarifassa, joka sijaitsee vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Bolonian hiekkadyyneiltä. Tarifan vanhasta kaupunginosasta löytyy 1600-luvun kaupunkipalatsiin rakennettu boutique-hotelli Posada La Sacristía. Hurmaavan vanhan kaupungin lisäksi lähellä on esimerkiksi maurilaisten 900-luvulla rakennuttama linnoitus sekä upea Playa de Los Lancesin hiekkaranta.

Conil de la Frontera, Andalusia

Andalusiassa lähellä Cádizia pääsee nauttimaan alueelta lähtöisin olevaa sherryä sekä loikoilemaan upeilla hiekkarannoilla. Conil de la Frontera sijaitsee myös Costa de la Luzilla, ja se on yksi Andalusian kuuluisista "valkoisista kaupungeista": kuvaukselliset talot seisovat äkkijyrkkänä kohoavan merenrantakallion rinteellä. Espanjalaisten suosimassa lomakaupungissa on kuusi rantaa, joista pisin on pehmeähiekkainen Playa los Bateles tapas-baareineen. Täällä ravintolat ja rantaelämä kuuluvat läheisesti yhteen, ja rannalla sijaitsevilla ravintoloilla onkin oma nimensä, chiringuitos.

Alueelta löytyy niin mataliksi rakennettuja rantaresortteja kuin upeita villoja.

Cala Magraner, Mallorca

Mallorca on täynnä suuria hiekkarantoja ja pieniä rantapoukamia, joten saarella on helppo tehdä rantalöytöjä – etenkin, jos on valmis pieneen patikkaretkeen ennen turkoosiin veteen pulahtamista. Mallorcan itäisellä rannalla sijaitseva Cala Magraner sijaitsee noin 15 kilometrin matkan päässä Porto Cristosta. Pysäköi auto rannalle osoittavan kyltin kupeessa sijaitsevalle parkkipaikalle. Täältä kävelee Cala Magranerin pehmeälle rantahiekalle vajaassa tunnissa, matkaa kertyy 3 kilometriä. Lähellä sijaitsevat myös esimerkiksi Cala Pilota ja Cala Virgill. Kaikkia kolmea poukamaa ympäröivät vaaleat rantakalliot sekä kirkkaansiniset vedet.

Porto Cristo on kalastajahenkeä huokuva tukikohta itäisen Mallorcan tutkimiseksi. Kaupungista löytyy rantoja, satama ja kaupungin lähellä sijaitsee myös tippukiviluolia ja yksi maailman suurimmista maanalaisista järvistä. Katso tästä vinkkejä Porto Criston majoitusvaihtoehtoihin.

Costa da Morte, Galicia

Jylhän louhikkoinen niemi Costa da Morte, eli "Kuoleman rannikko", on saanut nimensä lukuisten haaksirikkojensa vuoksi. Paikallisen galician kielen mukaan niemeä kutsutaan Fisterraksi, maan lopuksi. Nykyisin tämä Pohjois-Espanjassa sijaitseva rannikko on suosittu erityisesti luontoretkeilijöiden keskuudessa.

Täällä, lähellä Laxen kalastajakylää sijaitsee meriveden hiomista lasinpalasista muodostuva Playa dos Cristaisin pieni rantapoukama. Praia do Rostro on puolestaan 2 kilometriä pitkä upea hiekkaranta noin tunnin ajomatkan päässä Laxesta. Yövy lähellä sijaitsevassa Hotel Alén do Maressa. Skandinaavisen pelkistettyjen huoneiden suuret ikkunat antavat ympäröivään mäntymetsään ja osassa huoneista on myös merinäköala.

Rías Baixas, Galicía

Costa de Mortelta kannattaa jatkaa matkaa Galicían rannikkoa etelään Rías Baixasin alueelle. Ríasit ovat Atlantilta pitkälle sisämaahan työntyviä, Norjan vuonoja muistuttavia poukamia, joissa meri- ja makeavesi sekoittuvat luoden loistavat olotilat paitsi äyriäisille myös rantalomalle. Maisemiensa ja merenherkkujensa lisäksi alue tunnetaan valkoviineistään.

Ría de Pontevedra on alueen suosituin Ría ja tunnettu hiekkarannoistaan. Esimerkiksi Agueten rannalla Marinin kaupungissa on suosittu valkohiekkainen ranta, kun taas Montalvon kilometrin mittaisella hiekkarannalla pääsee syrjäisen paratiisisaaren tunnelmiin.

Muutaman kilometrin päässä Montalvon rannalta sijaitsee tyylikäs Gran Talaso Hotel Sanxenxo omine kylpylöineen. Täältä on vain minuuttien kävelymatka myös Silgarin ja Baltarin uimarannoille.

Cabo de Gata-Níjar, Andalusia

Cabo de Gata-Níjar on luonnonsuojelualue Etelä-Espanjan Andalusiassa. Neitseellisten rantamaisemien lisäksi täällä sijaitsee myös Espanjan ainoa aavikko. Osalle Cabo de Gatan rannoista pääsee vain kävellen tai veneellä, joten rantalomaan saa täällä helposti myös rahdun seikkailuntuntua. Luonnonsuojelualueella voi ihastella rantojen lisäksi Sierra del Cabo de Gatan punaruskeana rusottavaa vuoristoa.

Modernin tyylikäs budjettimatkaajan löytö Mc San Jose sijaitsee Cabo da Gatan rantojen, kuten piskuisen Cala Higueran ja suurehkon Playa de los Genovesesin, ympäröimänä. Hotellilta on helppo suorittaa vaikkapa kanootti- tai hevosretkiä lähiympäristöön.

Cala d'en Serra, Ibiza

Bilesaarena tunnetulla Ibizalla voi nauttia myös rennosta rantalomasta. Suuntaa saaren pohjoisosiin Cala d'en Serran rannalle, missä vihertävän turkoosia rantavettä ympäröivät louhikkoiset rantakalliot. Cala d'en Serra onkin ihastuttava poukama, joka on lähinnä paikallisten ja rauhaa rakastavien matkalaisten suosiossa. Ja koska Ibizalla ollaan, myös tältä syrjäiseltä rannalta löytyy ravintola, jossa tarjolla on virkistäviä drinkkejä ja herkullisia merten antimia.

Yövy aavikkohotellia muistuttavassa ja elegantissa Ca Na Xica Hotel & Spassa. Vaalein sävyin sisustetun hotellin pihalla on suuri uima-allas ja pohjoisen lukuisille rannoille ajaa vartissa.

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Euroopan kahdeksan parasta rantaa surffaukseen 

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Euroopan nousevat ruokamatkailukohteet

Vähemmän tunnetut rantakaupungit 

EHDOT JA RAJOITUKSET: LOMA10

Osta uniikkia: Maailman parhaat vintagekaupat

Näissä hotelleissa musiikki ei koskaan lakkaa

Thaimaan ainutlaatuisimmat hotellit

0