Shares
Share with your friends


Submit

Tutustu historiaan yksi kahvikupillinen kerrallaan. Osa maailman tunnetuimmista ihmisistä ja luovista neroista on kulkenut näiden paikkojen ovien läpi. Tutustu maailman vanhimpien kahviloiden ainutlaatuiseen historiaan. Niiden tyylikäs sisustus, runsaat ruokavaihtoehdot ja loistavat kahvit tekevät niistä täydellisen valinnan rentouttavalle lounastauolle tutustuessasi maailman kiehtovimpiin kaupunkeihin.

Pariisin vanhin kahvila, Café Le Procope

le-precope_paris

Fine dining Pariisissa ei voisi olla historiallisempaa kuin Café Le Procopessa. Tämä jatkuvassa käytössä vuodesta 1686 ollut paikka sijaitsee kaupungin latinalaiskorttelissa Rue de l’Ancienne Comédiella. Vuosisatojen kuluessa monet kuuluisat jalat ovat kulkeneet läpi tämän kahvilan ovien, ja osa sen alkuperäisestä esineistöstä on edelleen esillä täällä. Italialaisen Francesco Procopio Dei Coltellin avaama Le Procope oli paikka, jonne tultiin siemailemaan eksoottisista kahvia ja nauttimaan kirjallisuuteen liittyvistä keskusteluista. Kahvilan tunnusmerkkinä toimiva ruoka on nykyään sekä herkullista että historiallista!

Aukioloajat: 12:00-1:00

Casanovan vanha metsästysmaa Caffè Florian Venetsiassa

venice-coffee-shop

Venetsian kauniilla Pyhän Markuksen torilla sijaitseva Caffè Florian väittää olevansa maailman vanhin kahvila… ja sen tarina on yksi historian mielenkiintoisimmista! Avaushetkellään vuonna 1720 se oli ainoa paikka, jossa myös naiset voivat vierailla. Siksi sen sanotaan olleen Casanovan suosima, joka kutsui sitä “metsästysmaakseen”. Täällä laadukkaat viinit ja ympäri maailmaa tuodut kahvit virtasivat joidenkin Venetsian tunnetuimpien asukkaiden ja vierailijoiden laseihin ja kuppeihin. Nykyään paikan tarjoamaa ravintolakokemusta täydentää ravintolan orkesteri – kahvilakonserttiperinne, joka juontaa juurensa 1900-luvun alkuun.

Aukioloajat: 9:00-12:00

Taidetta ja kahvia Rooman Caffè Grecossa

rome_coffee-shop

Caffè Greco on Italian toiseksi vanhin kahvila, joka sijaitsee Rooman historiallisessa keskustassa, Via dei Condottilla, aivan kulman takana kaupungin kuuluisilta Espanjalaisilta portailta. Paikka avattiin vuonna 1760 ja sen ovien läpi on kulkenut jotkin Italian kuuluisimmista taiteilijoista, muusikoista ja kirjailijoista. Nykyään voit nauttia hyvästä kahvista ja samalla ihailla esillä olevia upeita taideteoksia. Pitkän shoppailupäivän jälkeen voit rentoutua täällä pehmeillä samettisohvilla marmorin ja kultauksen keskellä, ja kruunata iltapäiväsi runsailla jälkiruoilla ja aperitiiveilla.

Aukioloajat: 9:00-9:00

Wieniläisiä herkkuja ja eleganssia Café Centralissa

vienna-coffee-shop

Osoitteessa Herrengasse 14 sijaitseva Café Central on helposti yksi upeimpia esimerkkejä wieniläisestä tyylistä, historiasta ja kulttuurista, joihin yhdistyy elegantti ruoka ja laadukkaat kahvit. Tässä paikassa vierailleiden kuuluisuuksien ja tunnettujen asiakkaiden lista on mielenkiintoista luettavaa: kuuluisuudet aina Trotskista Freudiin ovat pitäneet tätä kantapaikkanaan vuodesta 1876 lähtien. Päätitpä sitten piipahtaa nopeasti kahvilla tai pitkällä lounaalla, ihastut varmasti tämän upean ruokapaikan viehättävyyteen ja tunnelmallisuuteen. Wienin legendaariset jälkiruoat ja pianomusiikki tekevät tästä kokemuksen, jota ei kannata jättää väliin!

Aukioloajat: 7:30-10:00

Historiaa, Hollywoodia ja parhaat espressot New Yorkin Caffè Reggiossa

new-york_coffee-shop_2

Domenico Parisi toi italialaisen cappuccinon Yhdysvaltoihin vuonna 1921 ja hänen Caffè Reggionsa on ollut yksi New Yorkin tunnetuimmista kahviloista siitä lähtien. Vuonna 1902 rakennettu maailman ensimmäinen espressokeitin on edelleen esillä täällä. Tämä MacDougal Streetillä sijaitseva manhattanilainen kahvila on niin tunnelmallinen, että se on ollut esillä monissa elokuvissa (Kummisetä on yksi niistä). Vuodesta 1927 lähtien monet julkkikset ovat pitäneet tätä kahvilaa kantapaikkanaan, mukaan lukien nuori JFK. Pysähdy nauttimaan yhdestä maailman parhaasta espressosta, pikkuruoista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Aukioloajat: 8:00-3:00

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET