Shares
Share with your friends


Submit

Kaupunki on täynnä upeita nähtävyyksiä Hagia Sofiasta Suuren basaarin vilkkaisiin kujiin.

Aamu: 8.30–11.00

Aloita päiväsi suuntaamalla Karaköyhyn, joka on yksi kaupungin trendikkäimmistä kaupunginosista. Katujen varsilla on lukemattomia hyvätasoisia turkkilaisia kahviloita. Jos haluat kuitenkin nauttia latten, cappuccinon tai vaikka kermavaahdolla koristetun espresson, Karabatak on paras valinta. Entisen metallitehtaan tiloissa sijaitsevassa kahvilassa tarjotaan myös syntisen hyviä herkkuja, kuten valkosuklaaprofiteroleja ja fetalla täytettyjä voisarvia.

Istanbul Modernin uraauurtava museo teki alueesta aikoinaan yhden kaupungin ehdottomista käyntikohteista. Nyt museo on siirtynyt vanhoista tiloista uuteen tilavampaan rakennukseen, mutta matkailijat voivat edelleen nauttia kaupungin luovasta puolesta museon kokoelmia tutkiessaan. Läheiset galleriat artSümer ja Elipsis Gallery tarjoavat tilaisuuden tutustua tärkeimpien turkkilaisten nykytaiteilijoiden töihin. Jos haluat jatkaa kulttuuritarjonnasta nauttimista, suuntaa SALT Galatan monitoimitiloihin, joissa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja keskustelutilaisuuksia. Yksi alueen pakollisista vierailukohteista on Karaköy, Güllüoğlu, jossa pääset maistelemaan vastustamattomia baklavaleivonnaisia. Mestarileipurit ovat valmistaneet niitä käsin luonnollisista valmistusaineista vuodesta 1820 lähtien.

Iltapäivä: 13.00–17.00

Huolimatta siitä, oletko kiinnostunut tinkimään vai et, mikään Istanbulin-matka ei ole täydellinen ilman kierrosta Suuressa basaarissa. Yli 4 000 putiikissa kaupitellaan kaikkea maan ja taivaan välillä rihkamakoruista taidokkaasti kudottuihin mattoihin, joiden arvo on useita tuhansia euroja. Koska nähtävää on loputtomasti, lounaaseen ei kannata haaskata liikaa aikaa. Havuzlu Restaurant on hyvä valinta: tämä ruokapaikka on tarjoillut perinteisiä turkkilaisia ruokia basaarin kupeessa jo 1950-luvulta lähtien. Kun vatsaasi ei mahdu enää yhtään ylimääräistä mezeä, joudut valitsemaan, mihin kaupungin ikonisista nähtävyyksistä lähdet tutustumaan seuraavaksi. Ylväs Hagia Sofia on monille tärkein kohde. Loisteliaat bysanttilaiset mosaiikkikoristeet suunniteltiin herättämään hämmästystä kävijöissä. Ylimaallisen kaunis katedraali vaikuttaa kieltämättä yhdeltä maailman ihmeistä. Koska se on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, valmistaudu jonottamaan pitkään. Ylelliset sisätilat palkitsevat odotuksen. Jos kärsivällisyytesi joutuu silti liikaa koetukselle, neljäsataa vuotta vanha Topkapin palatsi kannattaa myös nähdä. Mahtavien ottomaanisulttaanien entisessä kodissa toimii nykyään hyvin suunniteltu museo. Valitsit mitä tahansa, muista mahduttaa väliin pieni tauko ja lähde maistelemaan perinteisiä turkkilaisia lokum-makeisia. Paras paikka tähän tarkoitukseen on Üç yıldız Şekerleme. Legendaarinen makeiskauppa on palvellut makeanhimoisia asiakkaita jo vuodesta 1926 lähtien. Käynti siellä tuntuu siltä kuin matkustaisit aikakoneella yhtäkkiä ajassa taaksepäin. Iltapäivän lähestyessä loppuaan ja auringon laskeutuessa kohti taivaanrantaa voit suunnata Galatan tornille. Se on 63 metrin korkuinen obeliskia muistuttava kivitorni, josta avautuu uskomaton näköala kaupungin ylle.

Ilta: 18.30–00.00

Illastaminen Istanbulissa hellii makuhermoja, joten ruokapaikka kannattaa valita huolella etukäteen omien mieltymysten mukaan. Jos sinua kiinnostaa runsas annos hehkuvilla hiilillä valmistettua, täydellisesti maustettua grillilihaa, jonka kylkiäisenä tarjoillaan hiivaista lavash-leipää, Adana Ocakbasi on sinulle sopiva paikka. Annokset ovat täällä todella runsaita ja hinnat kohtuullisia. Parasta on, että pääset ihailemaan keittiömestareita täydessä touhussa valmistamassa talon erikoisuutta adana-kebabia. Jos haluat nauttia hienostuneemmasta ilmapiiristä, keittiömestari Yılmaz Öztürk valmistaa erinomaisia kala- ja äyriäisruokia Mürver-ravintolassa. Tämä tyylikäs moderni turkkilaisravintola sijaitsee aivan meren äärellä.

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET