Shares
Share with your friends


Submit

Yksi vuoden 2018 kuumimmista kaupunkikohteista on eittämättä Portugalin Lissabon. Eikä ihme – lämpöä riittää vuoden ympäri, ruoka on loistavaa ja kaupungin kaduilla on viehkoa vanhan maailman tunnelmaa. Auringon paistaessa Lissabonin punaiset tiilikatot suorastaan hehkuvat, ja mäkisen maaston ansiosta tarjolla on myös lukemattomia romanttisia näköalapaikkoja. Eurooppalaiseksi pääkaupungiksi Lissabon on myös koko lailla edullinen. Erityisen halpoja ovat ravintolat, joissa voit tilata ruokaa ja viiniä melkeinpä hintoja katsomatta.

Aamu: 7.00–11.00

Portugalissa aamiainen on yleensä kevyt. Etenkin viikolla moni nauttii van kupin kahvia ja hieman paahtoleipää ennen töihin suuntaamista. Jos aiot kulkea kaupungissa jalan, sinun kannattaa kuitenkin syödä hieman tuhdimmin. Hyvä vaihtoehto aamiaispaikaksi on viehättävä Tartine . Kyseessä on ennen muuta leipomo, mutta turistien onneksi sen yhteydessä sijaitseva kahvila tarjoilee leivosten ja leipien ohella myös esimerkiksi munakkaita. Kun olet saanut vatsasi täyteen, voit aloittaa nähtävyyksiin tutustumisen suuntaamalla upealle Praça do Comércion aukiolle. Se sijaitsee kaupunkia reunustavan Tajo-joen rannassa, jossa on aukion ohella myös lukuisia historiallisia rakennuksia. Ne kuvattuasi voit käydä tutustumassa Portugalin modernin taiteen mestariteoksiin Calouste Gulbenkianin museossa. Niiden ohella tarjolla on maalauksia ja taide-esineitä muinaisen Egyptin ajoilta tähän päivään asti.

Iltapäivä: 13.00–17.00

Nauti aluksi lounasta huippukokki José Avillezin pyörittämässä Café Lisboassa. Löydät sen 1700-luvulla rakennetun Teatro Nacional São Carlos -oopperatalon yhteydestä. Tarjolla on kaikki portugalilaisen keittiön bravuurit. Pääruoaksi voit valita esimerkiksi turska-confitin perunapaistoksella. Jälkiruokien puolella varma valinta on puolestaan juusto ja viikunat siirapin kera. Varo kuitenkin syömästä liikaa – päivä on vasta alussa! Laskun kuitattuasi voit jatkaa matkaasi taidetta, arkkitehtuuria ja teknologiaa esittelevään MAAT-museoon. Huikean kokoelman ohella tämän museon valtteihin lukeutuvat sen upeat näyttelytilat. Kiehtovan, aaltomaisen museorakennuksen nähdessään ei ihan heti uskoisi sen olevan entinen voimalaitos! MAAT-museossa kuluu helposti jokunen tunti, joten tässä vaiheessa lienee taas kahvin aika. Sitä ja paljon muuta löydät esimerkiksi vuonna 1837 ovensa avanneesta Pasteis de Belémistä. Tämän konditorian suosituin herkku on makea Pastel de Belém -kermaleivos. Sen salatun reseptin uskotaan olevan peräisin läheisestä Jerónimosin luostarista. Leivos on tosin läheistä sukua myös Portugalissa huomattavasti yleisemmälle Pastel de Natalle. Alkuperäinen resepti, joka tuottaa rapean pinnan ja makean, karamellisoidun ytimen, on tiukkaan vartioitu salaisuus.

Ilta: 18.30–00.00

Illan alkaessa hämärtyä kannattaa suunnata upeita näkymiä tarjoavalle Miradouro da Graçan kukkulalle. Sen huipulta näet paitsi auringonlaskun, myös Lissabonin keskustan kaikessa kauneudessaan. Kukkulalta palattuasi voit suunnata aluksi drinkille ja sen jälkeen kohti päiväsi kruunaavaa päivällistä. Kaupungin ravintolatarjonta on nykyisin sitä luokkaa, että aivan helppoa ravintolan valinta ei ole. Jos haussa on jotain kerrassaan ainutlaatuista, hyvä vaihtoehto on pääkokki João Rodriguesin luotsaama Feitoria. Tämä Michelin-tähdellä palkittu ravintola on erikoistunut luomuruokaan. Annokset ovat poikkeuksetta silmiä hivelevän kauniita. Hieman perinteisempää ja samalla edullisempaa vaihtoehtoa etsivien kannattaa ottaa harkintaan Peixaria da Esquina. Se tarjoaa ennen muuta meren herkkuja. Listalta löytyy muun muassa grillattuja veitsisimpukoita ja mustekalaa siitakesienten ja härkäpapujen kera. Koska kaikki on viimeisen päälle tuoretta, ravintolaa pyörittävän Vitor Sobralin annoksissa korostuu ennen muuta raaka-aineiden oma maku. Etenkin paistetut annokset on usein maustettu vain oliiviöljyllä ja ripauksella merisuolaa. Päivällisen päälle voit suunnata vielä parille kuuluisaan Red Frog Speakeasy -baariin. Sen teemana on kieltolaki, ja listalta löytyy kattava määrä toinen toistaan herkullisempia drinkkejä.

Yöpyminen:

Omatoimimatkailijat – Feeling Lisbon Pessoa

Luksus – Corinthia

Boutique-hotellit – Valverde 

Ainutlaatuiset –  Venemajoitus

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET