Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Tokio houkuttelee vuosittain puoleensa lukemattomia matkailijoita muun muassa kiihkeän sähköisellä yöelämällään, häikäisevillä kulttuurikohteillaan ja Michelin-tähdillä palkituilla ravintoloillaan, joita täältä löytyy enemmän kuin mistään muusta kaupungista koko maailmassa. Tässä valtavassa metropolissa on toden totta tarjolla loputtomasti nähtävää ja tehtävää, mutta sinun on siitä huolimatta mahdollista tavoittaa kuuluisasta Lost in Translation -elokuvasta tuttu tunnelma vain muutamassa päivässä.

Ensimmäinen päivä

Iltapäivä: Sukella välittömästi Harajukun alueen sekopäiseen sydämeen ja lähde kävelylle Takeshitan kadulle. Kadun ihmiskarnevaali on parhaimmillaan viikonlopun iltapäivinä, jolloin gootti-lolitat ja koristeellisiin anime-asuihin sonnustautuneet teinit saapuvat paikalle esiintymään ja tepastelemaan. Raivaa tiesi väkijoukon läpi Kawaii Monster Cafeen, joka on äärimmäisen outo, psykedeellisillä väreillä ja otuksilla sisustettu kahvila. Kun olet nauttinut sateenkaaren väreissä hehkuvan lounaan, suuntaa kulkusi lähellä sijaitsevaan Meijin pyhäkköön ja sitä ympäröivään rauhalliseen metsikköön. Tämä tunnelmallinen paikka kuuluu Japanin pyhimpiin, ja se auttaa sinua taatusti palauttamaan sisäisen tasapainosi.

Ilta: Ylelliset kaiseki-ateriat ovat totta kai kokemisen arvoisia, mutta useimmat paikalliset ovat sitä mieltä, että parhaat ruoat löytyvät paikallisista izakayoista. Kaikaya by the Sea on loistavia kalaruokia tarjoava izakaya, jota pyörittää merta rakastava entinen surffaaja. Hinnat ovat täällä yllättävän kohtuullisia ja annokset maalaismaisia mutta laadultaan aivan mahtavia. Käy illallisen jälkeen nauttimassa viskigrogi JBS:ssä, jossa asiakkaat siemailevat drinkkejään ääneti kuunnellen baarin omistajan laajasta vinyylikokoelmasta huolella koottua jazzsoittolistaa.

Toinen päivä

Aamupäivä: Varhain aamulla tehtävä retki Tsukijin kalatorille oli useiden sukupolvien ajan erottamaton osa monien Tokiossa vierailevien matkaohjelmaa. Valitettavasti tämä historiallinen kalatori suljettiin vuonna 2018, eikä uuden Toyosun kalatorin tonnikalahuutokauppaan juuri päästetä ulkomaalaisia. Sinun kannattaa siitä huolimatta nousta ylös aikaisin ja vierailla vanhan kalatorin ympärillä sijaitsevissa kymmenissä puodeissa ja ruokapaikoissa. Aloita päiväsi makoisasti tilaamalla elämäsi tuoreimmat sushi- ja sashimiannokset.

Iltapäivä: Tokion kuuluisan Robot Restaurantin mieletön spektaakkeli on kokemus, jota on vaikea uskoa todeksi ennen kuin sen näkee itse omin silmin. Ravintolan tarjoama ruoka ei ole kovinkaan kummoista, joten tämä villi show sopii paremmin iltapäivän viihdykkeeksi kuin ruokailukokemuksesi. Katsele, miten suuret robotit ja joukko tanssityttöjä tappelevat maailman herruudesta jytäävän J-popin tahtiin taustallaan lasereita sekä värikäs valoshow. Kun korvasi viimein lakkaavat soimasta, nouse junaan ja aja Sensō-jin temppeliin, joka sijaitsee Asakusan kaupunginosassa. Vaikka temppeli itsessään on ihastuttava, kaikkein kiehtovinta täällä on muiden ihmisten katseleminen. Temppelin lähettyviltä löytyy satoja japanilaisia pariskuntia, jotka ovat sonnustautuneet perinteisiin kimonoihin ja yukatoihin. Harkitse lopuksi kapuamista Tokyo Skytreen huipulle ihailemaan kaupungin ylitse avautuvia häkellyttäviä näköaloja.

Ilta: Kagurazaka GiroGiro saattaa näyttää vaatimattomalta izakayalta, mutta sen kauniisti asetellut, syötävillä kukilla koristellut annokset voisivat helposti kuulua Michelin-tähdellä palkitun ravintolan ruokalistalle. Istu avoimen keittiön vieressä olevaan pöytään ja katsele ravintolan upeiden annosten valmistumista aitiopaikalta. Ota illallisen jälkeen suunnaksesi tavallisen näköinen toimistorakennus, jonka uumenista löytyy salaperäinen Bar Benfiddich. Bar Benfiddichin baarimikko Hiroyasu Kayama on Tokion cocktailmaailman legenda. Jos sinulla on onnea, Kayama saattaa antaa sinun maistaa yhtä hänen harvinaisista absinteistaan tai muista alkoholijuomistaan, jotka hän on itse valmistanut omalla maatilallaan kasvattamistaan aineksista. Täällä sinun on turha etsiä drinkkilistaa – kaikki drinkit tehdään tilauksesta asiakkaan oman maun mukaan.

Kolmas päivä

Aamupäivä: Roppongin kaupunginosassa sijaitsevasta Eggcellentistä löytyvät Tokion parhaimpiin kuuluvat benediktinmunat, joiden auringonkeltaiset keltuaiset ovat peräisin luomukanalasta. Vaikka ravintolan ruokalista koostuukin lähinnä länsimaisista ruoka-annoksista, eivät ravintolan kokit ole arkailleet tuunata niitä mielensä mukaan. Jos sinulla on aamiaisen jälkeen vielä aikaa, harkitse vierailua Kansallisessa taidekeskuksessa, joka on yksi Roppongissa sijaitsevasta kolmesta poikkeuksellisen hienosta taidemuseosta.

Iltapäivä: Muutamat Tokion parhaista ruokapaikoista löytyvät suurten tavaratalojen kellarikerroksissa sijaitsevista laajoista maanalaisista ruokakeskuksista. Tokion hienoimmalla alueella sijaitsevan Ginza SIX -ostoskeskuksen ruokakojuista voi tilata kaikkea mahdollista smaragdinvihreistä matcha-pehmiksistä ramen-nuudeleihin ja pasta carbonaraan. Tyydytä seuraavaksi kulttuurinjanosi yhdessä kaupungin uusimmista ja tunnetuimmista museoista. Tokiosta löytyy sarja lukuisia suurenmoisia taidemuseoita, mutta yksikään niistä ei kuvaa ajan henkeä yhtä hyvin kuin surrealistinen Yayoi Kusaman museo. Tämä vuonna 2017 avautunut museo esittelee maan kuuluisimman modernin avantgarde-taiteilijan töitä. Kusaman pallokuvioisia, mielikuvituksellisia töitä ihaillessa ajantaju on helppo kadottaa lähes kokonaan.

 

Comments

comments

tagged: Minun Tokioni, Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET