Shares
Share with your friends


Submit

Onko puhelimesi täynnä sovelluksia, joista jokainen yrittää myydä sinulle jotain, mitä et oikeasti tarvitse?

Siinä tapauksessa kannattaa kokeilla seuraavia matkustussovelluksia, joista on oikeasti hyötyä. Sovellusten käyttö on helppoa, ja niiden avulla säästämäsi rahat korvaavat takuulla opetteluun käyttämäsi ajan.

Lataamalla sovellukset voi taskuusi jäädä enemmän matkakassaa kaikkeen hauskaan: ihmisten tapaamiseen, mahtavien kokemusten keräämiseen ja kiinnostavien löytöjen ostamiseen.

Säästä (sekä aikaa että rahaa) budjetoimalla

Matkan budjetin suunnittelu kuuluu harvoin matkustamiseen hauskoihin puoliin. Se kuitenkin usein kannattaa, sillä huolellinen budjetointi voi auttaa pidentämään matkaasi.

Yksi tapa luoda budjetti on antaa älypuhelimesi hoitaa navigoinnin ohella myös matkakassan suunnittelu. Näin voit keskittyä kolikoiden laskemisen sijaan itse matkustamiseen.

Budjetointisovelluksista esimerkiksi iOS-puhelimille suunniteltu Trail Wallet, (ilmainen kokeilu, jonka jälkeen £4.99; tähtiluokitus 4,7) on saanut erittäin hyvää palautetta.

Sovellus on uskomattoman helppokäyttöinen. Sen on suunnitellut pariskunta, joka kertoo järkevän budjetoinnin mahdollistaneen heille jatkuvan matkailun vuodesta 2010 lähtien. (Pennin venytystä yhdistettynä hankalaan teknologiaan? Ei kiitos!)

Seuraa kuluja helposti skannaamalla kuitit ja syötä summat joko omassa valuutassasi tai jossakin sadoista paikallisista valuutoista. Tarkastele tietojesi pohjalta rakennettuja helppotajuisia kaavioita, joiden avulla voit verrata päivittäisiä, viikoittaisia tai kuukausittaisia kulujasi suunnittelemaasi budjettiin.

Trabee Pocket on vastaava Android-puhelimiin suunniteltu sovellus (ilmainen, sisältää maksullisia lisätuotteita; tähtiluokitus 4).

Säästä puheluissa

Nykyään on mahtavaa, kun matkustaessa voi soittaa ystäville ja perheenjäsenille ilmaiseksi Skypen ja WhatsAppin kautta.

Tai siis ainakin silloin, kun saatavilla on langaton internetyhteys. Apuun tulee Ringo (ilmainen lataus iOS ja Android -puhelimiin; tähtiluokitus 4), joka ottaa kalliin kansainvälisen puhelinsoiton ja kytkee sen nokkelasti paikalliseen verkkoon antaen puhelulle paikallisen numeron.

Tämän jälkeen sovellus lähettää puhelun merikaapeleiden kautta vastaanottajamaan paikalliseen verkkoon niin, että puhelu näyttää edelleen tulevan puhelimestasi.

Yrityksen mukaan sen puhelumaksut ovat tavallisesti 25 % matalammat kuin muiden kansainvälisiä puheluita välittävien sovellusten.

Säästä tipeissä

Pitäisikö antaa tippiä vai ei? Ja jos annan, kuinka paljon? Tippien antaminen on matkailijoille ikuisuuskysymys.

Kaksi esimerkkiä täysin erilaisista tippikulttuureista ovat Japani ja Yhdysvallat. Juomarahan antaminen ei kuulu japanilaiseen kulttuuriin, ja sitä pidetään alentuvana ja liian suorana käyttäytymisenä.

Sitä vastoin tipin unohtaminen missä tahansa New Yorkin baarissa sotii lähes kaikkia sosiaalisia koodeja vastaan.

Huomaavaiselle matkustajalle tärkeää on antaa paikalliseen kulttuuriin sopiva tippi ilman, että rahaa kuluu kohtuuttomasti.

Juomarahapulmien ratkaisemiseksi on onneksi luotu sovelluksia, jotka vinkkaavat sopivan tippisumman.

GlobeTipping on suosittu iOS-puhelimille suunniteltu tippiopas ja -laskuri (ilmainen, sisältää maksullisia lisätuotteita; tähtiluokitus keskimäärin 4,4). Tip N Split Tip Calculator on vastaava Android-puhelimille suunniteltu sovellus (ilmainen, sisältää maksullisia lisätuotteita; tähtiluokitus 4,6).

Säästä valuutanvaihtokustannuksissa

Valuutanvaihto kuuluu niin ikään matkailun vähemmän kiinnostaviin puoliin, mutta sen avulla voi myös yleensä säästää.

Valuutanvaihtosovelluksia on tarjolla runsaasti, mutta niiden kärjessä on 25 miljoonalla latauksella ja uskollisella käyttäjäryhmällä XE Currency (perusversio on ilmainen iOS ja Android-puhelimilla; tähtiluokitus 4.5).

Tarkkojen kuluttajien suosiman sovelluksen etuihin kuuluvat täsmälliset valuutanvaihdot, joiden avulla voit välttää huijaukset. Sovellus toimii myös ilman langatonta internetyhteyttä tai 3G-verkkoa ja antaa viimeisimmän online-tilassa voimassa olleen kurssin.

Sovelluksessa on lisäksi runsaasti muita älykkäitä ominaisuuksia, kuten työkalu, jonka avulla näet valuutanvaihdosta veloitetun maksun sekä esimerkiksi euron ja punnan suhteen kehitystä kuvaavia kaavioita.

Käytä Wi-Fiä ja säästä

Euroopan unioni kielsi äskettäin puhelinoperaattoreilta tiedonsiirtomaksujen perimisen, mikä on helpottanut matkustajien puhelimen käyttöä EU-maiden sisällä. Muualla maailmassa surffailu saattaa silti tulla edelleen kalliiksi.

Matkailijan netin käytössä auttaa Wi-Fi Finder (erilaisia sovelluksia samalla nimellä ja toiminnoilla – ilmainen lataus iOS-puhelimiin; maksullisia lisätuotteita Android-puhelimissa; kummankin tähtiluokitus on 4). Tiedonsiirtomaksut voivat siis olla kohdallasi historiaa, ellei sitten netin tarve iske yllättäen keskellä autiomaata.

Sovellus kartoittaa ilmaisia ja nopeita Wi-Fi-pisteitä ympäri maailman. Nettiä kaipaavien tarvitsee siis vain kuulostella lähialueiden kybertuulia sovelluksen avulla ja suunnata lähimpää Wi-Fi-pistettä kohti.

Sovelluksen iOS-versio tarjoaa myös ilmaisia – ja suhteellisen ajantasaisia – Wi-Fi-salasanoja.

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET