Shares
Share with your friends


Submit

Hauskat jouluvillapaidat, vitsikkäät esiliinat ja tuoksukynttilät ovat kaikki loistavia lahjoja. Tänä vuonna kotona oloon ja ideointiin on kuitenkin entistä enemmän aikaa, joten mitä jos antaisitkin tänä vuonna lahjaksi ihan jotakin muuta?  Anna tänä vuonna rakkaillesi lahjaksi matka – olipa kyseessä kävelyretki kotikaupungissa tai piknik metsän siimeksessä. Tästä saat kuusi lahjaideaa.

1.Suunnittele kierros, jonka aiheena on läheisesi harrastus tai intohimo

Lähiloma kotikaupungissa tai lähistöllä voi olla yllättävän inspiroiva. Ja mikä olisi parempi tapa löytää oma kaupunki uudelleen kuin räätälöity kierros? Yllätä läheisesi taidokkaasti kartoitetulla kävely- tai pyöräilykierroksella, jossa pysähdytte esimerkiksi katutaideteoksilla ja patsailla tai konserttipaikoissa, joissa hänen lempibändinsä on soittanut. Jos rakkaasi on elokuvaharrastaja, suunnittele reitti, jossa pysähdytte tunnetuilla kuvauspaikoilla.

2. Luo jouluinen herkkukori täynnä eksoottisia makuja

Piristä perinteistä joulukoria kekseliäillä teemoilla. Harrastelijakokki ilahtuu esimerkiksi kotona tehdystä suolasta, joka on maustettu vaikka currylla, paprikalla tai inkiväärillä. Kahviharrastaja puolestaan innostuu korista, johon on valittu erikoisia kahvipapuja eri puolilta maailmaa. Joulua piristävän sitruunateeman voit toteuttaa täyttämällä korin sitruunakekseillä, -marmeladilla ja -liköörillä.  Korin teeman voi rakentaa myös lempicocktailin ympärille – kokeile vaikka mojitokoria, joka on varustettu rommilla, mintulla ja limellä.

3.Luo ystävällesi paras roadtrip-soittolista

Klassiset roadtrip-biisit eivät vanhene koskaan, ja puhki soitetuissa kaseteissa tai soittolistoissa on taikaa, joka tekee automatkoistasi vieläkin ikimuistettavampia. Klassisiin yhteislauluihin voi kuulua tietenkin mitä vain ABBAsta ja Jackson 5:stä Leevi and the Leavingsiin. Suomimusiikista löytyy automatkalle loputtomasti tunnelmaa nostattavia kappaleita. Mukaan kannattaa ottaa ehdottomasti esimerkiksi PMMP:n Matkalaulu.

4. Valitse mahtava patikkareitti ja ota mukaan piknik-tarvikkeet

Nauti kirpeästä pakkasilmasta ja upeista talvimaisemista piristävällä patikkaretkellä. Retkeksi sopii vaikka lyhyt kävely läheiselle kukkulalle tai pidempi patikointi kansallispuistojen upeilla reiteillä. Eväät maistuvat ulkona aina paljon paremmilta, joten pakkaa mukaan kuumaa juotavaa ja voileipiä tai piirakoita. Tunnelmallinen retki yhdessä jää takuulla mieleen talven parhaimpana muistona.

5. Lomaile kotoa käsin testaamalla kotikeittiössä eksoottisia aterioita ja cocktaileja

Kokoa perhe yhteen ja suunnittele hauska kokkauspäivä, jolloin valmistatte yhdessä eksoottisia lomaherkkuja – unohtamatta tietenkään tärkeää cocktail-listaa! Eri maiden jouluperinteitä on hauska kokeilla: miten olisi esimerkiksi kreikkalainen christopsomo-leipä tai Bûche de Noël, eli ranskalaisten versio makeasta jouluhalosta? Perinteisen glögin lisäksi tänä jouluna kannattaa kokeilla myös ihan uusia reseptejä. Kokeile esimerkiksi teellä maustettua kuumaa siideriä tai Earl Greyllä maustettua giniä.

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET