Shares
Share with your friends


Submit

Taiteilijat, kirjailijat ja löytöretkeilijät ovat kautta aikojen hakeneet innoitusta kauniista luontokohteista, kuten vuorista ja järvistä, sekä arkkitehtuurin mestariteoksista. Yhä nykyäänkin monia meistä ajaa eteenpäin halu löytää uusia ja ripauksella romantiikkaa maustettuja seikkailuja ennestään tuntemattomista paikoista. Olemme koonneet seuraavaan seitsemän upean romanttista matkakokemusta, joista löydät omasi olipa haaveissasi sitten safarimatka Afrikkaan tai kotimaanmatka talviseen Lappiin.

  1. Aamuinen kuumailmapallolento Kappadokian yllä

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Kappadokian tarunomaiset maisemat ja savupiippumaiset kivimuodostelmat ovat lumonneet matkailijoita jo Raamatun ajoista lähtien. Useat niistä ovat yli 40 metriä korkeita, ja ne ovat syntyneet tulivuorenpurkausten seurauksena miljoonia vuosia sitten. Kivimuodostelmiin, joita kutsutaan myös keijujen savupiipuiksi, pääsee tutustumaan parhaiten kuumailmapallosta käsin. Näky on taianomainen auringon noustessa ja värjätessä taivaan purppuranpunaiseksi.

  1. Revontulten taikaa Lapissa

Lappi tarjoaa hienot mahdollisuudet romanttiseen lomaan. Talvisessa luonnossa tehty lumikenkäretki tai luksusiglussa revontulia katsellen vietetty yö ovat varmasti ikimuistoisia kokemuksia. Vanhan saamelaistarinan mukaan revontulet ovat syntyneet taivaankannen yli juoksevan ketun hännästä sinkoavista kipinöistä. Luonnon tarjoamasta upeasta valoesityksestä voi päästä nauttimaan pilvettöminä öinä lokakuusta huhtikuuhun.

  1. Tangon saloja Argentiinassa

Buenos Airesin leudon ilmaston ansiosta kaduilla voi liihotella tanssimekossa ympäri vuoden. Aistillinen tango sai alkunsa 1800-luvun lopulla kahviloissa ja pihamailla ja levittäytyi myöhemmin myös yläluokkaisiin koteihin ja tanssipaikkoihin. Buenos Airesissa on tarjolla tangotunteja lukemattomissa tanssikouluissa. Erityisen romanttinen elämys on vierailu San Telmon alueella sijaitsevassa historiallisessa Plaza Dorregossa, jossa paikalliset tanssivat mukulakivikaduilla ja opettavat tangoa ilmaiseksi. Ikimuistoinen kokemus on myös tangoillallisshow, jossa yhdistyy teatteri ja herkullinen ruoka.

  1. Palatsien loistoa muinaisessa Udaipurissa

Loisteliaista palatseistaan tunnetussa Udaipurissa voi matkustaa ajassa taaksepäin ruhtinaiden aikakauteen. Nykyisin museona toimivan maharadžan palatsin rakennustyöt alkoivat 1500-luvun puolivälissä. Aikoinaan Mewarin ruhtinasperheen kotina toiminut valtava palatsi on rakennettu marmorista ja graniitista. Palatsin lähistöllä on viehättävä vanhakaupunki, jonka basaareissa myydään koruja ja nahkakantisia kirjoja. Ainutlaatuisen vaikutuksen tekee Picholajärven keskellä sijaitseva järvipalatsi, joka oli 1700-luvun puolivälistä lähtien Mewarin ruhtinasperheen kesäasunto. Vaikuttava, valkoiseksi kalkittu rakennus näyttää aivan kuin leijuvan järven yllä. Palatsissa toimii nykyisin Taj Lake Palace -hotelli, jossa on upeita poreammeellisia sviittejä. Auringon laskiessa järvellä voi nauttia illallista 150 vuotta vanhassa veneessä.

  1. Luonnon rauhaa Englannin järviseudulla

Englannin järviseudusta voi nauttia myös talviaikaan. Alueen upeasta luonnosta ovat hakeneet innoitusta myös lukuisat kirjailijat, kuten 1800-luvulla elänyt runoilija William Wordsworth ja Petteri Kaniinin luojana tunnettu Beatrix Potter. Englannin luoteisosassa Cumbrian kreivikunnassa sijaitsevalla alueella on laajoja ylänköjä ja lukuisia järviä, ja seutu sopii erinomaisesti pariskunnille, jotka kaipaavat rauhallista lomailua luonnon helmassa. Alueella on myös eritasoisille patikoijille sopivia harjanteita, joilta avautuvat hienot näkymät ympäristöön.

  1. Auringonnoususafarilla Botswanassa

Monet rakkausromaanit ja Hollywood-elokuvat sijoittuvat safarille Afrikkaan, eikä syyttä. Norsujen, virtahepojen, sarvikuonojen, leijonien ja kirahvien tarkkailussa on entisaikojen romanttista viehätystä. Botswana on yksi harvoista maista Afrikassa, jossa eläimet voivat yhä vaeltaa vapaasti. Maan pinta-alasta yli 30 prosenttia on luonnonpuisto- tai suojelualuetta, ja näihin kuuluu myös tunnettu Moremin riistansuojelualue. Romanttisin tapa tutustua alueen koskemattomaan luontoon on lähteä safariretkelle auringonnousun aikaan. Tällöin taivaalta heijastuu upea kultainen hehku vesistöjen pintaan ja eläinten ääriviivat korostuvat kasvillisuutta vasten.

  1. Auringonlaskun lumoissa Matterhornilla Sveitsissä

Matterhornin alapuolella sijaitseva pieni maalaiskylä Zermatt oli vielä 1800-luvun puolivälissä vain harvojen tuntema, mutta vuosisadan loppuun mennessä siitä oli kehittynyt vilkas hiihtokeskus. Zermattissa on säilynyt menneiden aikojen viehätystä, sillä kylä on rauhoitettu autoliikenteeltä, ja paikalle pääsee vain junalla, polkupyörällä tai luvan saaneella taksilla. Viehättävät vuoristomökit ja alppimaisemat vetävät puoleensa niin romanttista lomaa viettäviä pariskuntia kuin seikkailunhaluisempiakin matkaajia. Rinteissä vietetyn päivän jälkeen on ihanaa rentoutua katsellen, miten laskeva aurinko värjää lumen peittämät vuorenhuiput punaisiksi.

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET